Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

UEFA, είσαι οφσάιντ!!

Ο Βαλντές, η διαιτησία κι ο τραυματισμός του Μέσι. «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά το τέλος της μάχης Παρί Σ.Ζ. – Μπαρτσελόνα. Πόσους διαιτητές να βάλουν για να βλέπουν τα οφσάιντ; Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.

Ξεκινάμε από το σκορ. Έληξε 2-2. Μήπως, όμως, έπρεπε να τελειώσει 1-2; Και δεν το λέω αυτό επειδή υποστηρίζω Μπαρτσελόνα ή κάτι τέτοιο. Όχι, δεν υποστηρίζω Μπάρτσα. Κι όσες φορές θεωρώ ότι την σπρώχνει η διαιτησία, το γράφω. Δεν είναι εκεί το θέμα.
Δεν γίνεται, λοιπόν, σε τέτοιο επίπεδο να μετράει αυτό το γκολ. Είναι υποτίμηση του ίδιου του Τσάμπιονς Λιγκ σαν διοργάνωση όταν βλέπει όλη η Γη ένα τέτοιο εξόφθαλμο οφσάιντ να μετατρέπεται σε σκοράρισμα.
Ούτε ένα από τα δέκα μάτια
Τι να την κάνω την FIFA; Την κάνω την UEFA κι όλα αυτά που λέει κάθε φορά; Να βλέπεις αγώνα στους «8» Τσάμπιονς Λιγκ με δυο ομάδες που αξίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, να υπάρχουν πέντε (!) διαιτητές μέσα στο γήπεδο, άρα δέκα μάτια, και κανένα να μην μπορεί να διακρίνει ότι ένα θεριό δυο μέτρα μπόι σαν τον Ιμπραϊμοβιτς ήταν τρία μέτρα οφσάιντ. Τα ίδια έγιναν και στο Μπάγερν – Γιουβέντους, με το οφσάιντ γκολ του Μίλερ. Πόσους διαιτητές πρέπει, δηλαδή, να βάζει η UEFA; Από δέκα;
Τους κόπηκαν τα πόδια
Από την άλλη, βέβαια, της Μπαρτσελόνα δεν της φταίει και κανένας. Η Παρί μπήκε δυνατά, έπαιξε για ένα μισάωρο στην αρχή όταν έβγαινε εξαιρετικά στην κόντρα, δεν σκόραρε και μετά το γκολ του Μέσι κόπηκαν τα πόδια στους Γάλλους. Γίνεται το 1-1 με το οφσάιντ, η Μπαρτσελόνα κάνει το 1-2 με το πέναλτι. Δίχως οι Καταλανοί να έχουν πιάσει και καμία σπουδαία απόδοση, για να λέμε την αλήθεια. Δεν ήταν σταθερή η Μπάρτσα, ούτε έκανε και τίποτα φοβερό. Ειδικά στο β’ μέρος.
Η φάβα
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα φύγει με το διπλό, κάνει την φάβα ο Βαλντές. Μπορεί να άλλαξε λίγο η πορεία της μπάλας, σου λένε. Να ξεγελάστηκε. Να μην υπολόγισε σωστά. Να άργησε να αντιδράσει. Ναι, βρε παιδιά, αλλά η ουσία είναι μια. Ότι αυτό το παιδί μια ζωή είναι ικανό για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που τρώει τέτοιο γκολ. Και πολλές φορές γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Μπαρτσελόνα.
Θα φανεί
Κι απομένει, βέβαια, να φανεί κατά πόσο είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Μέσι. Κάποια στιγμή φάνηκε ματωμένο το γόνατό του, αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε για θλάση στον μηρό. Θα φανεί από τις εξετάσεις τι είναι και πόσο καιρό θα λείψει ή αν βγήκε έξω περισσότερο για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του.
Δεν γίνονται όλα με τα λεφτά
Η Παρί, λοιπόν, έδειξε ότι προσπαθεί να φτιάξει ομάδα, έχει όντως μερικούς καλούς παίκτες, όμως δεν γίνονται όλα με τα λεφτά. Χρειάζεται να έχεις και ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Να έχεις εκτόπισμα. Και συγκριτικά με την Μπαρτσελόνα η Παρί έμοιαζε λάιτ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχει δρόμο μπροστά της ακόμα, δηλαδή.πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: