Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τερίμ: «Δεν φοβόμαστε αν χάσουμε»

Χωρίς κανέναν φόβο θα αντιμετωπίσει η Γαλατασαράι απόψε την Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φατίχ Τερίμ.

Τερίμ: «Δεν φοβόμαστε αν χάσουμε»

«Δεν μας φοβίζει ούτε η ήττα ούτε ο αποκλεισμός», τόνισε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Είμαστε μια ομάδα που όποτε μπαίνει στο γήπεδο, βρίσκεται εκεί για να παίξει το παιχνίδι της».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Φατίχ Τερίμ στην «Εφημερίδα των συντακτών»

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση μόλις άκουσες ότι η κλήρωση έφερε στον δρόμο σας την Ρεάλ Μαδρίτης;

«Σκέφτηκα αυτό που σκέφτηκαν όλοι: Θα αναμετρηθούμε με ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Champions League. Ήταν η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη μάχη, έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό σου και στον τρόπο που προσεγγίζεις αυτό το ραντεβού;

«Το σίγουρο είναι πως ό,τι και να γίνει, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραμείνει ένα από τα δύο μεγαλύτερα κλαμπ στο στον κόσμο. Ξέρουμε ότι για μας δεν θα είναι δύσκολο μόνο το πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας, αλλά κυρίως το δεύτερο, στο… σπίτι μας. Φυσικά και σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον φοβηθούμε. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί, γιατί κι εμείς μέχρι τώρα έχουμε κάνει καλή δουλειά για να φτάσουμε εδώ. Και είμαι βέβαιος ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική έκβαση, ο κόσμος θα δει ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο».

Ακούγοντας «Ρεάλ Μαδρίτης», ποιο από τα τρία ονόματα σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; «Βασίλισσα», Μουρίνιο ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Όλα μαζί. Θα σου έλεγα ότι το ένα ενισχύει το άλλο. Και ο συνδυασμός γίνεται πιο εκρηκτικός».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα όπλα της Γαλατασαράι σε σχέση με έναν τέτοιο αντίπαλο;

«Ένα και μόνο ένα. Αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό: στην προκειμένη περίπτωση εμείς δεν φοβόμαστε να χάσουμε. Δεν μας φοβίζει ούτε η ήττα ούτε ο αποκλεισμός. Είμαστε μια ομάδα που όποτε μπαίνει στο γήπεδο, βρίσκεται εκεί για να παίξει το παιχνίδι της, ανεξάρτητα ποιος είναι απέναντί της».

Μέσα στη σεζόν ενισχυθήκατε με δύο ακριβούς παίκτες…

«Όπα! Όταν λες ακριβούς, σε σχέση με ποιους εννοείς; Σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;».

Εντάξει μίστερ, κατάλαβα τι εννοείς, αλλά κι εσύ καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω. Ο Ντρογκμπά και ο Σνάιντερ προσαρμόστηκαν; Σας έδωσαν αυτό που περιμένατε αγοράζοντάς τους;

«Ζώντας τους καθημερινά, μπορώ να σου πω ότι έχουν προσαρμοστεί τέλεια. Λες κι έπαιζαν χρόνια στην ομάδα. Δέθηκαν πολύ γρήγορα με τα υπόλοιπα παιδιά. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι πριν τους αποκτήσουμε, είχαμε ήδη προκριθεί από τους ομίλους, άρα είχαμε καλή ομάδα. Τους πήραμε και πιστεύω ότι γίναμε πιο δυνατοί».

Σε σημείο να μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς του προημιτελικού δηλαδή τις πιθανότητες πρόκρισής σας;

«Πρόκειται για δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, με ποιότητα και εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά και μας δίνουν μερικές ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω στα προγνωστικά και αυτές θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε και στα δύο παιχνίδια. Μιλάμε για λεπτομέρειες που σε αυτό το επίπεδο μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές».

Τελικά, δεν είσαι και τόσο παράξενος τύπος, όσο λένε…

«Αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα αν κάποια μέρα βρεθούμε και οι δύο στην Ελλάδα. Πού ξέρεις τι φέρνει η ζωή. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μοίρα του προπονητή».

Καλή επιτυχία…

«Αν προκριθούμε, ετοιμάσου να τα ξαναπούμε πριν από τον ημιτελικό. Γιατί όχι πριν από τον τελικό του Λονδίνου;». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: