Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ριζικό λίφτινγκ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τα έργα ανακαίνισης σε χώρους του γηπέδου της Τούμπας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στα αποδυτήρια, στην είσοδο και διάφορους χώρους των γραφείων, στην αίθουσα συσκέψεων και στην προεδρική σουίτα.

Η ΠΑΕ συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό γραφείο NOMEN Architects, οι άνθρωποι του οποίου επισκέφτηκαν το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου «Αλιάντς Αρίνα» παίρνοντας ιδέες για τα έργα της Τούμπας.

«Η επίσκεψη εκεί, αλλά και οι έρευνες σε άλλα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης, μας έδειξαν τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε», ανέφερε η επιβλέπουσα των εργασιών κ. Νάντια Στάμου.


Η πρώτη εμφανής αλλαγή έγινε στην Προεδρική σουίτα του τετάρτου ορόφου και οι εργασίες διήρκεσαν έναν μήνα, Οκτώβριο-Νοέμβριο 2012. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και ο φιλοξενούμενος μπορεί να απολαύσει τον αγώνα με πανοραμική θέα, εργονομικές ανέσεις και δυνατότητα παρακολούθησης εσωτερικά ή εξωτερικά. Είναι επίσης εντυπωσιακή η εικόνα που έχει κάποιος κοιτάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο την ιδιαίτερη σουίτα.
Αμέσως μετά και μέχρι τις αρχές του 2013 ολοκληρώθηκε η νέα είσοδος των γραφείων , όπου δεσπόζει η μεταλλική κατασκευή που σχηματίσει τον Δικέφαλο, ο σύγχρονος χώρος υποδοχής και ελέγχου των εισερχομένων και η βιτρίνα με τα έπαθλα της ομάδας που είναι το πρώτο που συναντά όποιος προσκεκλημένος βρεθεί στον χώρο των γραφείων.
Αμέσως μετά την νέα είσοδο και την σκάλα που οδηγεί στα γραφεία, δεσπόζει η νέα αίθουσα συσκέψεων, με εντυπωσιακό σχεδιασμό, λειτουργικότητα και όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και ειδικό φωτισμό για τις ανάγκες κάθε είδους meeting ή προβολής εργασιών.

Πιο δύσκολο εγχείρημα ωστόσο ήταν η ανακαίνιση των αποδυτηρίων μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν. «Πολλές φορές μέσα σ ένα βράδυ μετατρέπαμε τα αποδυτήρια από εργοτάξιο σε κανονικά αποδυτήρια, για να γίνει ο αγώνας και την άλλη μέρα τα μετατρέπαμε και πάλι σε εργοτάξιο για να συνεχίσουμε τις εργασίες», εξήγησε η κ. Στάμου.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα αποδυτήρια ήταν τα εργονομικά ατομικά καθίσματα των ποδοσφαιριστών, ο προσωπικός χώρος τους, τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, οι ανέσεις στα μπάνια, αλλά και στην πισίνα παγωμένου νερού, που κρίνεται απαραίτητη για την άμεση αποκατάσταση μετά τους αγώνες.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, τα χρώματα είναι τα "φυσικά" χρώματα του συλλόγου και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι σύγχρονα, ανθεκτικά, λειτουργικά και όμορφα, ενώ ο φωτισμός κάνει το χώρο ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τον έμβλημα του ΠΑΟΚ να δεσπόζει στο ταβάνι και να φωτίζει ανάλογα το χώρο.
Για τα αποδυτήρια των γηπεδούχων χρειάστηκαν 3 μήνες αδιάκοπων εργασιών, ενώ συνολικά για τις εργασίες ανακαίνισης των χώρων στην Τούμπα, χρειάστηκαν 5 μήνες και πάνω από 150 άνθρωποι να δουλεύουν νυχθημερόν.
Υπάρχει ήδη προγραμματισμός για ολική ανακατασκευή των αποδυτηρίων των φιλοξενουμένων, αλλά και της φυσούνας, πάλι στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, με την ιδιαιτερότητα του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις της UEFΑ.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι ανακατασκευασμένοι χώροι έγιναν με προδιαγραφές 5 αστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: