Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η «σταύρωση» του Σαν Ικερ!!

Ο Μουρίνιο αφήνει εκτός αποστολής τον έτοιμο Κασίγιας και ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για την εγωιστική «υποστολή» της σημαίας της Ρεάλ...
Ας φτιάξουμε ένα υποθετικό σενάριο. Τετάρτη βράδυ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ξεκινάει η αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Γαλατάσαραϊ. Στο 15' ο Μπουράκ Γιλμάζ βγαίνει απέναντι στον Ντιέγο Λόπεθ και ανατρέπεται. Πέναλτι και αποβολή του Ισπανού πορτιέρο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο κοιτάζει στον πάγκο και βλέπει τον Αδάν. Ο Ικερ Κασίγιας βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Από την εξέδρα των επισήμων δεν μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία και τις ικανότητες του. Ναι ο καλύτερος τερματοφύλακας των πέντε τελευταίων ετών σύμφωνα με την IFFHS και ένας εκ των 2-3 κορυφαίων στη συνείδηση όλων μας, είναι εκτός αποστολής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από την 15η Σεπτεμβρίου του 1999 όταν και έκανε ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό (3-3) που βρίσκεται εκτός μην έχοντας κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο προπονητής του δεν τον συμπεριέλαβε στους εκλεκτούς για το ματς με τους Τούρκους, δείχνοντας ξεκάθαρα το πως θα χειριστεί την μεταξύ τους αντιπαράθεση, την οποία πλειστάκις έχει καταγράψει ο ισπανικός Τύπος από τον Αύγουστο του 2011, όταν και φάνηκε να έχει αφετηρία.

Ο Κασίγιας είναι ΟΚ από τις 19 Μαρτίου. Συμμετέχει κανονικότατα σε φουλ ρυθμό μαζί με την ομάδα. Στη Σαραγόσα, το περασμένο Σάββατο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ορθώς έμεινε εκτός αποστολής αν και ο βοηθός του Ζοσέ, Αϊτόρ Καράνκα υπέπεσε σε ένα ενδεικτικό -του κλίματος για τον Κασίγιας- λάθος. Πριν από εκείνο το παιχνίδι είπε ότι είχε επιστρέψει μόλις μία βδομάδα πριν, ενώ οι μέρες ήταν 11, δηλαδή αρκετές για την επιστροφή ενός αθλητή του επιπέδου του 31χρονου τερματοφύλακα.

Ο Πορτογάλος τιμωρεί όχι όποιον κι όποιον αλλά τη σημαία της Βασίλισσας. Οι πιθανότητες να αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Μουρίνιο από τη Μαδρίτη είναι κάτι περισσότερο από σημαντικές. Εάν σκόπευε να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια τότε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το κάνει για παραδειγματισμό, για να κερδίσει τα αποδυτήρια και ίσως να είχε και δίκιο. Τώρα όμως το επικρατέστερο σενάριο για τον παραγκωνισμό του Κασίγιας είναι άλλο. Εχοντας βρει στον Ντιέγο Λόπεθ ένα αξιόπιστο τέρμα, μπορεί να κάνει και το κομμάτι του με τον αντιπαθή του πορτιέρο, τον οποίο έχει κατηγορήσει για διαρροές στον Τύπο και άλλα σχετικά. Αυτό όμως μόνο κακό κάνει στη Ρεάλ. Τόσο αγωνιστικά όσο και αναφορικά με την εικόνα της.

Το να φέρεσαι έτσι στον αρχηγό και σύμβολο της ομάδας, δεν βοηθάς το σύλλογο, αλλά ούτε και τον ίδιο τον εαυτό σου (εκτός πάλι και εάν χρειαστεί να μπει ο Αδάν και κάνει εξωπραγματικό ματς, αποκρούοντας πέναλτι κτλ.). Οσο για το εάν θα έπρεπε να παίξει ο Ντιέγο Λόπεθ ή ο Κασίγιας, πιστεύω ότι ακόμα και ο ίδιος ο δεύτερος θα παραδεχόταν ότι ο πρώτος αξίζει τη φανέλα του βασικού την Τετάρτη το βράδυ. Την έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του και κυρίως εκείνη την τρομερή βραδιά στο «Ολντ Τράφορντ», όταν και αναδείχτηκε κορυφαίος του αγώνα. Δεν είναι θέμα βασικού λοιπόν, αλλά όχι και εκτός αποστολής ο πανέτοιμος Σαν Ικερ για κάποιον Αδάν ή ακόμα χειρότερα: για τον εγωισμό ενός προπονητή...πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: