Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Στρατιώτης» Νικ Καλάθης!!

Στη διάθεση της Εθνικής έθεσε εαυτόν ο Νικ Καλάθης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Στρατιώτης» Νικ Καλάθης
Αν και πλέον οικογενειάρχης, ο Νικ Καλάθης ξεκαθάρισε πως θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την Εθνική. Σε συνέντευξη του στη FIBA, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντρέα Τρινκιέρι, με τον οποίο έχει επικοινωνήσει, ενώ μίλησε για το ρόλο του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, όσα έμαθε στον Παναθηναϊκό και το όνειρο του ΝΒΑ.

-για τις διαφορές στη φετινή σεζόν: «Η φετινή σεζόν ήταν διαφορετική. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό. Ήμασταν εμείς και ο Ολυμπιακός, ενώ εδώ όλα τα ματς είναι δύσκολα. Προφανώς το Eurocup δεν είναι σαν την Ευρωλίγκα, η οποία μου λείπει, αλλά ελπίζω να κερδίσουμε τον τίτλο και να παίξουμε του χρόνου στην Ευρωλίγκα».

-για το νέο του ρόλο: «Έμαθα πολλά στον Παναθηναϊκό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι από τους κορυφαίους του κόσμου. Τώρα στη Λοκομοτίβ μού ζητούν να κάνω περισσότερα και η ομάδα με χρειάζεται περισσότερο σαν ηγέτη».

-για την Εθνική ομάδα: «Θα ήθελα να περνώ περισσότερο χρόνο το καλοκαίρι με την οικογένειά μου, αλλά η Εθνική με έχει βοηθήσει. Έπαιξα με τον Ζήση, τον Σπανούλη κι ένα χρόνο με τον Διαμαντίδη. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μαζί τους. Είμαστε κοντά και είναι ωραίο να εκπροσωπείς τη χώρα από την οποία κατάγεσαι. Παίζοντας σε αυτές τις διοργανώσεις βελτιώνομαι και είναι ωραίο να συμμετέχω. Είναι κρίμα που χάσαμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχουμε καλούς νέους παίκτες, καλή ομάδα και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έχουμε καλές πιθανότητες στο Ευρωμπάσκετ».

-για την αποτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά και τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Δεν παίξαμε καλά σαν ομάδα, δεν είχαμε χημεία και καλή κυκλοφορία. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά ανυπομονώ για τη συνεργασία με το νέο προπονητή. Έχουμε μιλήσει μαζί αρκετά και έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια του στην Καντού. Πιστεύω πως είναι εξαιρετικός προπονητής».

-για το αν του ταιριάζει το ελληνικό μπάσκετ: «Πιστεύω πως ταιριάζει το παιχνίδι μου με αυτό της Εθνικής. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ πικ εν ρολ και αυτό είναι το παιχνίδι μου. Έχω μάθει να βλέπω τις αποστάσεις και να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι».

-για την προοπτική του ΝΒΑ: «Βλέπω κάθε χρόνο ξεχωριστά. Ξέρω πως μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ, νομίζω πως ταιριάζει στο στυλ μου και κάθε χρόνο γίνομαι καλύτερος. Όταν θα έρθει η ευκαιρία και ελπίζω να έρθει, θα την εκμεταλλευτώ. Κι αν δεν έρθει όμως ποτέ, μου αρέσει να παίζω στην Ευρώπη. Είχα μία πολύ καλή χρονιά φέτος και νιώθω ευλογημένος. Στόχος μου είναι κάποια μέρα να παίξω στο ΝΒΑ. Έχω συμβόλαιο, αλλά υπάρχει ένα buy out. Για την ώρα κοιτάζω τη φετινή σεζόν και ελπίζω να πάρουμε το Eurocup και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: