Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Oh mon dieu…!!

Ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος ήθελε να χάσει κάποιος αυτό το παιχνίδι. Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν προβάδισμα για την πρόκριση.

Oh mon dieu…

Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά τα είχε όλα (πέναλτι, γκολ οφσάιντ, ανατροπή στο σκορ και τέρμα στις καθυστερήσεις), Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Παρίσι, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μέσι στο 39’ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει στο 79’ ο Ιμπραΐμοβιτς (από θέση οφσάιντ).

Ο Τσάβι έκανε στο 90’ το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ματουιντί.

Πώς έπαιξαν


Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε με τον Σιρίγου κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας δεξιά τον Ζαλέ, αριστερά τον Μάξουελ και κεντρικό δίδυμο τους Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ. Στη μεσαία γραμμή, δεξιά ο Λούκας, αριστερά ο Παστόρε, με τους Μπέκαμ και Ματουιντί στο κέντρο. Επιθετικό δίδυμο ο Ιμπραΐμοβιτς με τον Λαβέτσι.

Για την Μπαρτσελόνα ο Τίτο Βιλανόβα δεν άλλαξε το 4-3-3. Ο Βαλντέζ κάτω από τα δοκάρια, με τον Ντάνι Άλβες δεξιά, τον Ζόρντι Άλμπα αριστερά και τους Πικέ, Μασεράνο αμυντικό δίδυμο. Ο Μπούσκετς θα είναι ο αμυντικός χαφ, με τους Τσάβι και Ινιέστα ως εσωτερικούς μέσους. Ο Αλέξις δεξιά, ο Βίγια αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μέσι.

Το ματς


Το άκρως επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Κάρλο Αντσελότι, με την ύπαρξη μόλις ενός αμυντικού μέσου του Ματουιντί, φαινόταν ότι θα αποτελούσε… παιχνίδι στα χέρια της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Παρί ξεκίνησε αρκετά πιεστικά και μάλιστα στο 5ο λεπτό είχε και δοκάρι σε πλασέ του Λαβέτσι. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το κλασικό παιχνίδι κατοχής τους, αλλά έλειπε το νεύρο και το πάθος, στοιχεία που αναμφίβολα είχε η Παρί.

Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στην Μπαρτσελόνα να… πατήσει μέσα στην περιοχή και απειλούσαν με αντεπιθέσεις, με τους ταχύτατους Λαβέτσι και Λούκας Μόουρα. Για 35 λεπτά η Παρί έδειχνε να είναι η πιο απειλητική ομάδα, ωστόσο, απέναντί της ήταν οι «μπλαουγκράνα» και με μία απίστευτη πάσα στο 38’ του Ντάνι Άλβες βρήκε τον Μέσι στην περιοχή και ο Αργεντινός έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί έλεγξαν τον ρυθμό και πήγαν στον ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους.

Με το σκορ υπέρ της η Μπαρτσελόνα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με κύριο στόχο της να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και να μην επιτρέψει στην Παρί να την απειλήσει. Ωστόσο, τα άσχημα νέα για τους «μπλαουγκράνα» ήταν ο τραυματισμός του Μέσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Φάμπρεγας. Οι Παριζιάνοι αν και πίεσαν δεν είχαν την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που οφειλόταν και στην κούραση του Μπέκαμ στον χώρο του κέντρου.

Ο Αντσελότι ρίσκαρε και έριξε στο παιχνίδι τους Μενέζ και Γκαμεϊρό, ενώ στη θέση του Μπέκαμ πέρασε τον Βεράτι. Η Παρί άλλαξε εικόνα μετά το 70’, πίεσε και έφτασε στη ισοφάριση στο 79’ με τον Ιμπραΐμοβιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, από θέση οφσάιντ, όμως. Στο τέλος έγινε ο… χαμός, με την Μπαρτσελόνα αρχικά να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι στο 90’, αλλά την Παρί να ισοφαρίζει στο 93’ με τον Ματουιντί.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Παρί Σεν Ζερμέν (Αντζελότι): Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας Μόουρα, Μπέκαμ (70’ Βεράτι), Ματουιντί, Παστόρε (76' Γκαμεϊρό), Λαβέτσι (67’ Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς.

Στον πάγκο: Ντουσέζ, Σακό, Φαν ντερ Βιλ, Σαντόμ.

Μπαρτσελόνα (Βιλανόβα): Βαλντέζ, Άλβεζ, Μασεράνο (84' Μπαρτρά), Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (80' Τέγιο), Μέσι (46’ Φάμπρεγας), Αλέξις.

Στον πάγκο: Πίντο, Μοντόγια, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σονγκ. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: