Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ίλιτς: «Είμαστε καλύτεροί από τους αντιπάλους μας»

«Είμαστε πολύ κοντά, πρέπει να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Μπράνα Ίλιτς, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Ίλιτς: «Είμαστε καλύτεροί από τους αντιπάλους μας»
Την άποψη ότι τίποτα δεν έχει χαριστεί στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Μπράνα Ίλιτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Sportday”.

Ο Σέρβος επιθετικός, ο οποίος έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννη Χριστόπουλο, τόνισε πως τα τρία τελευταία ματς είναι πολύ δύσκολα, ωστόσο επισήμανε πως είναι καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους τους, υπονοώντας τον Παναθηναϊκό που είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Sportday”:

Μπράνα, είστε μια ανάσα από τα πλέι οφ, αλλά πόσο εύκολο είναι να τα καταφέρετε;
«Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Μέχρι τώρα τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ούτε ήταν εύκολο. Σε κάθε παιχνίδι τα δίναμε όλα. Τα τρία ματς που απομένουν θα είναι δύσκολα, θα χρειαστεί κι άλλη δουλειά από την πλευρά μας, αλλά από τη στιγμή που είμαστε τόσο κοντά, πρέπει να τα καταφέρουμε».

Πότε συνειδητοποίησες ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει έναν τόσο υψηλό στόχο όπως αυτός που κυνηγάτε;
«Όταν ήρθα το καλοκαίρι, στις συζητήσεις που είχα με τον κόουτς για τη μεταγραφή μου, ειπώθηκε ότι με τη δική μου προσθήκη η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο. Αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήρθα. Στην αρχή του πρωταθλήματος δεν ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα μπορούσε η ομάδα να τα καταφέρει για έναν τόσο υψηλό στόχο, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι και βλέποντας την ομάδα πώς απέδιδε, άλλαξε η πεποίθησή μου. Εδώ και 1-2 μήνες πιστεύω ότι η συμμετοχή μας στα πλέι οφ είναι κάτι απόλυτα εφικτό».

Ποια στοιχεία σας οδήγησαν στον προθάλαμο της Ευρώπης;
«Το πιο βασικό στοιχείο είναι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών. Από εκεί και πέρα είναι ότι μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε να τα δώσουμε όλα, παλεύουμε κάθε ματς και σίγουρα προσπαθούμε να παίξουμε μοντέρνο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, με καλή άμυνα, καλή μετάβαση στην επίθεση και γενικά προσπαθούμε να περάσουμε ποιοτικά στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Στην κούρσα των τελευταίων αγωνιστικών ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό σας πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον ίδιο στόχο;
«Αυτή τη στιγμή είναι το κίνητρο που έχουμε για την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή, που θα είναι η πρώτη στην ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα, βάσει απόδοσης όλη τη χρονιά, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας. Είμαστε μπροστά 3 βαθμούς και έχουμε λίγο πιο εύκολα παιχνίδια, με την έννοια ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλούς βαθμούς».

Εν όψει και των δύο αγώνων που ακολουθούν στην έδρα σας, σε αγχώνει το γεγονός ότι αυξήθηκαν ξανά οι απαιτήσεις;
«Είναι πιθανό να υπάρχει άγχος, αλλά έχουμε παίκτες στην ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα που μπορούν να διαχειριστούν το όποιο άγχος. Η ομάδα θα πρέπει να μπει στα επόμενα παιχνίδια, όπως ακριβώς και στα προηγούμενα, να παίξει δυνατά από την αρχή και τα υπόλοιπα θα έρθουν σαν φυσικό επακόλουθο. Προέχει να μπούμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι κάναμε έως τώρα».

Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στο ποδόσφαιρο. Παρ' όλα αυτά, προκύπτουν κάποια θετικά στοιχεία στο πρωτάθλημα;
«Δεν υπάρχει το εύκολο χρήμα πλέον για τους ποδοσφαιριστές, οπότε αυτό θα είναι έξτρα κίνητρο για τον κάθε παίκτη να βελτιώνεται συνεχώς ατομικά, να προσθέτει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, να γίνεται καλύτερος παίκτης, ώστε να έχει και περισσότερες πιθανότητες να πάρει αυτό που του αξίζει».

Έχεις πετύχει 8 γκολ και έχεις βοηθήσει πολύ την ομάδα, πώς θα χαρακτήριζες τη χρονιά για σένα;
«Μου αρέσει να είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Ήταν μια καλή χρονιά, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Γνωρίζω ποιες είναι οι δυνατότητές μου και ξέρω ότι μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα. Είναι η πρώτη μου χρονιά, όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Χριστόπουλος, σε επέλεξε για τον ΠΑΣ Γιάννινα επειδή είσαι περισσότερο μαχητής και θα μπορούσες να προσαρμοστείς στις καιρικές συνθήκες και τους αγωνιστικούς χώρους. Αυτού του είδους η προσαρμογή ήταν το ίδιο εύκολη;
«Δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για μένα οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Στην Παρτίζαν και τη Βοϊβοντίνα οι εγκαταστάσεις ήταν σε καλύτερο επίπεδο βέβαια, αλλά έχω παίξει και σε μικρότερες ομάδες στη Σερβία, έχω παίξει 3 μήνες στο Καζακστάν και έχω δει συνθήκες που δεν ήταν οι ιδανικές. Είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς μου. Έχω ζήσει όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, οπότε δεν μπορεί κάτι τέτοιο να διαταράξει αρνητικά την απόδοσή μου».

Έχεις έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι μέχρι τώρα εμφανίσεις σου πιστεύεις ότι θα σου ανοίξουν πόρτες για μια μεταγραφή σε άλλη χώρα;
«Δεν μου αρέσει να μιλάω μακροπρόθεσμα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας πολύ μεγάλος στόχος μπροστά μας, οπότε θέλω να είμαι προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στο παρόν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα μου έδωσε τη δυνατότητα "επανόδου" στο ποδόσφαιρο, γιατί έχασα 3-4 μήνες από την καριέρα μου στο Καζακστάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: