Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Οδηγείστε σε παράνομες αποφάσεις»

Η μεταφορά των πρώτων αγώνων των πλέι άουτ της Α1 βόλεϊ των ανδρών κατά δυο μέρες δε θα μπορούσε να γίνει «αναίμακτα».

«Οδηγείστε σε παράνομες αποφάσεις»
Ο Ηρακλής, λοιπόν, ήταν ο πρώτος που διαφώνησε με την απόφαση της ΕΣΑΠ και το απέδειξε έμπρακτα, με ανακοίνωση-διαμαρτυρία που εξέδωσε την Τρίτη. Σε αυτή, αναφέρει πως η Λίγκα συνεχώς παίρνει παράνομες αποφάσεις, πως είναι διαφορετική η περίπτωση του υποβιβασμού του «γηραιού» από αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ ζητάει να ξεκαθαρίσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά μεγάλης μας λύπης, για άλλη μια φορά, διαπιστώσαμε την πολεμική και το εχθρικό κλίμα που διακατέχει την Ένωσή Σας έναντι του σωματείου μας, συναισθήματα, φυσικά, που έχουν ως αποτέλεσμα να σας καθοδηγούν λανθασμένα και παρορμητικά σε ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Φυσικά, για άλλη μια φορά, το σωματείο μας ουδόλως εξεπλάγην, καθότι τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μόνο που άλλαξε στην ΈΝΩΣΗ ΣΑΣ ήταν το "προσωπείο" του συλλόγου που φέρεται να αιτείται την αναβολή των αγώνων play off – play out, τη στιγμή, μάλιστα, που άπαντες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αυτός ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ.

Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι ο πραγματικός σκοπός της ΈΝΩΣΗΣ σας ουδόλως συνάδει με τον σκοπό που «νομιμοποιεί» την ύπαρξη και την υπόστασή της, αφού, πραγματικά, η ΈΝΩΣΗ ΣΑΣ έχει μεταλλαχθεί κυριολεκτικά σε έναν «αντι-ηρακλικό πολέμιο», που φέρεται και άγεται από τα εκάστοτε συμφέροντα έτερων σωματείων κατά το δοκούν κάθε φορά.

Είναι τέτοιας μορφής και έντασης, μάλιστα, η "μετάλλαξη" που έχει υποστεί η ΈΝΩΣΗ ΣΑΣ, που, ενώ από καιρό είναι γνωστή σε όλα τα μέλη σας η προσφυγή του σωματείου μας στο ΑΣΕΑΔ και, ενώ στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσής σας, που έλαβε χώρα στις 14-3-2013, αποφασίσατε ομόφωνα "να μη γίνει καμία αλλαγή ή καθυστέρηση για οποιοδήποτε λόγο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα της προκήρυξης", καθ’υπόδειξη, μάλιστα, του νομικού σας συμβούλου, κ. Χρ. Ηλιάδη, ΧΘΕΣ, για άλλη μια φορά, καταφέρατε να αλλάξετε ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το πρόγραμμα των αγώνων, λίγη μόλις ώρα μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία σας.

Αποδεχθήκατε, μάλιστα, ένα αίτημα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για μεταφορά των αγώνων, το οποίο υποβλήθηκε μόλις χθες, ενώ, στη συνέχεια, για την υποστήριξη της όλως άκυρης αυτής σας απόφασης ΚΑΤ’ΕΠΙΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ δικαιολογήσατε την απόφασή σας αυτή με την όλως προσχηματική αιτιολογία ότι δήθεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα και από τη ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

Και όλα αυτά, φυσικά, για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, του οποίου επίκειται εν τοις πράγμασι ο υποβιβασμός του για λόγους αγωνιστικούς και όχι διοικητικούς, όπως απειλείται το σωματείο μας. Αλλά, δυστυχώς, οι εξελίξεις πάντοτε εις βάρος του σωματείου μας τρέχουν με "ταχύτητα φωτός", σε αντίθεση με τις εξελίξεις εις βάρος έτερων σωματείων που τρέχουν με ταχύτητα ποδηλάτου.

Επειδή, όμως, το σωματείο μας επί μακρόν έχει αποδείξει προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ, όπως εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών, να μας απαντήσετε εγγράφως και μόνο:

1. Τους δικαιολογητικούς λόγους που επέβαλαν τη λήψη της απόφασης της Επιτροπής Πρωταθλήματος {Αγωνόδικος Επιτροπή} για την μετάθεση των αγώνων με ταυτόχρονη αναφορά των οικείων διατάξεων των κανονισμών που εφαρμόστηκαν στην προκειμένη περίπτωση.

2. Την απόφαση ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΑΣ με την οποία και επικυρώθηκε η σχετική απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος {Αγωνόδικος Επιτροπή}.

3. Τις οικείες διατάξεις των κανονισμών που εφαρμόστηκαν για τη λήψη της αυτής απόφασης.

Περαιτέρω δε αιτούμαστε, όπως εντός της ίδιας ταχθείσας προθεσμίας, ανακαλέσετε την χθεσινή σας απόφαση, άλλως σας δηλώνουμε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας, επιφυλασσόμενοι, μάλιστα, ρητώς να διεκδικήσουμε ακόμα και αποζημίωση για την όλη σας παράνομη συμπεριφορά εις βάρος του σωματείου μας.

Τέλος, οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε για λόγους δεοντολογικούς ότι η επικείμενη εκδίκαση της προσφυγής του σωματείου μας από το ΑΣΕΑΔ την 4/4/2013, θα αναβληθεί και όχι εξ’υπαιτιότητας του συλλόγου μας, όπως είθισται να διατείνεστε, αλλά ΛΌΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΡΓΑΝΟΥ. Τη σχετική ενημέρωση λάβαμε μόλις σήμερα.

Μήπως, λοιπόν, για το συμφέρον του αθλήματος, το οποίο και η Ένωσή σας εξυπηρετεί, είναι προτιμότερο να αναβληθούν όλοι οι αγώνες μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του σωματείου μας από το ΑΣΕΑΔ και την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ από τον αρμόδιο αθλητικό Δικαστή που θα κληθεί να εφαρμόσει την εισήγηση της ΕΕΑ;

Αθήνα 2-4-2013

Η πληρεξούσια για το ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ, δικηγόρος Μαρία Βαγενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: