Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog στο gazzetta για τον προπονητή που πρέπει να διαλέξει ο Παναθηναϊκός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από την διοίκηση λένε, ότι ο προπονητής για τη νέα περίοδο έχει βρεθεί και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις. Αν αυτό ισχύει ελπίζω ο νέος προπονητής να μην είναι Πορτογάλος. Με εξαίρεση τον Φερνάντο Σάντος, που και αυτός ακόμα αμφισβητείται, αλλά έχει έργο σε ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και Εθνική( όχι στον Παναθηναϊκό, που έφυγε γρήγορα), δεν υπάρχει άλλος προπονητής από την Πορτογαλία , που να έχει έρθει στην Ελλάδα και να μην έχει φύγει αποτυχημένος.
 
Στον Παναθηναϊκό ο Πεσέιρο έχοντας φθάσει σε τελικό με την Σπόρτιγκ Λισαβόνας ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2007 και έφυγε στο τέλος της σεζόν, χωρίς να έχει πετύχει τίποτα. Πρόσφατα ο Φερέιρα ήρθε έχοντας κατακτήσει τίτλους με την Πόρτο έμεινε από το τέλος του 2010 μέχρι το τέλος του 2012, δύο χρόνια και με καλύτερο ρόστερ από το σημερινό έκανε μία …τρύπα στο νερό.
 
Θυμόμαστε μόνο τρεις μήνες καλής μπάλας και από κει και πέρα αποκλεισμό από την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι και πολλές άλλες ήττες ταπεινωτικές. Συν την απομάκρυνση των Καραγκούνη, Κατσουράνη και άφιξη παικτών, όπως ο Φορναρόλι, που ο Φερέιρα πίστευε και έλεγε ότι θα βάλει 15 γκολ στο πρωτάθλημα και ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ.
 
Και από τον Παναθηναϊκό να φύγουμε θα δούμε ότι οι Πορτογάλοι προπονητές, που έχουν δουλέψει σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν φύγει σαν αποτυχημένοι. Πρόσφατο παράδειγμα ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό, πιο παλιά απέτυχε ο Καρβαλιάλ στον Αστέρα, ο Μασάδο στον Αρη. Με λίγα λόγια οι Πορτογάλοι τεχνικοί δεν ταιριάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Μπορεί να είναι εξαιρετικό το επίπεδο του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου σε σχέση με το δικό μας, αλλά τα παραδείγματα δείχνουν, ότι οι Πορτογάλοι προπονητές δεν μας ταιριάζουν. Με δεδομένο, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν δίνει πάνω από 250.000 ευρώ για προπονητή δεν έχει πολλές επιλογές από χώρες.
 
Αν δεν πάει σε Πορτογάλο, η πρέπει να πάει σε ….. Φάμπρι από Β’εθνική της Ισπανίας, η πρέπει να πάει σε προπονητή από Σκανδιναβία, όπου επίσης είναι ρίσκο. Εγώ θεωρώ, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει σε λύση που να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Να ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός, να ξέρει παίκτες από την Ελλάδα, που μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα, να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα και όταν έχει μικρό μπάτζετ (άλλη δικαιολογία αυτή που δεν στέκει) πρέπει σε κάθε ματς να μπαίνει για να κερδίζει. Να μπορεί να αναδείξει κάποια παιδιά από τις Ακαδημίες, που να αξίζουν.