Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οικογενειακή ταβέρνα "ο ΠΑΟ"!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του για τον Παναθηναϊκό και για τον κίνδυνο που διατρέχει η ομάδα να διατηρηθεί (;) αναμασώντας απλώς το ένδοξο παρελθόν της. Και ως γνωστόν: Η ιστορία δεν βάζει γκολ.
Αν με ρώταγες 2 χρόνια πριν τι είναι ο «Πλατανιάς»… θα σου έλεγα «ταβέρνα;»
Δυο χρόνια μετά έρχεται ο Πλατανιάς (που δεν είναι καθόλου ταβέρνα) και ρίχει ένα υπέροχο μπαλάκι στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ και τον στέλνει (στην κυριολεξία) αδιάβαστο.
Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό αυτό που λέω για τον Πλατανιά…αντιθέτως… υποτιμητικό είναι που οι περισσότεροι έγραψαν με λεπτομέρειες πώς έχασε ο Παναθηναϊκός, κι όχι πώς κέρδισε ο Πλατανιάς.
Δυστυχώς δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις, να το κάνω εγώ…
Εχω όμως το μέσο μυαλό ενός ανθρώπου που αγαπά τον Παναθηναϊκό και τον παρακολουθεί εδώ 40 χρόνια.
Πρόκειται περί γελοιότητος… είναι πολύ επικίνδυνο για την ιστορία του συλλόγου και πιο πολύ βέβαια για το μέλλον του.
Ένα μικρό διδακτικό flash back: Όταν πρωτόρθαν οι τηλε-εικόνες από το αγγλικό πρωτάθλημα, όλοι ήταν με τη Λίβερπουλ ή με την Μάντσεστερ..εγώ ήμουν με την Αστον Βίλα (ακόμα τη συμπαθώ πολύ) … ξέρετε γιατί; Επειδή έψαξα και βρήκα ότι (εκέινη την εποχή) ήταν η πιο ένδοξη ομάδα της Αγγλίας, επειδή είχε πάρει τα περισσότερα Κύπελα. Τελικά είχα δίκιο… Η Αστον Βίλα, πρωταγωνίστησε στην Αγγλία, πήρε Πρωταθλητριών και σιγά-σιγά βρέθηκε (σήμερα) να βολδέρνει μεταξύ φθοράς- αφθαρσίας, μέτρια κ.λ.π.
Προχθές το Αμβούργο έφαγε 9 από την Μπάγιερν. Iσως οι περισσότεροι να μην ξέρετε την ιστορία του στην Μπουντεσλίγκα…
Θέλω να πω, το ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένδοξη ιστορία λέει πολλά, αλλά δεν λέει και τίποτα…το ζητούμενο είναι να έχει και μελλοντική ανάλογη ιστορία.
Σήμερα ξεπεταγονται ομάδες από το πουθενά… η Ανζί π.χ. … αυτό σημαίνει ότι κάποια άλλη πρέπει να υποχωρήσει για να της δώσει τη θέση της…
Τελευταία όταν παίζει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του το πιο σοφό είναι ναι παίξεις ότι θα χάσει. Αυτό μπορεί να είναι πλάκα, να μοιάζει με πλάκα, να έχει πλάκα… αλλά το βασικό είναι ότι δημιουργεί status.
Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα πάει καλύτερα;
Όταν έπεσε αυτή η σφαλιάρα στην αρχή με τους Lehman Brothers
αργότερα με τα μνημόνια και τώρα τελευταία με την Κύπρο… όπως καταλαβαίνετε…για πρώτη φορά (στην πρόσφατη Ιστορία) τα χοντρά λεφτά δεν τα χάσανε οι μικρομεσαίοι, αλλά οι ΩΡΑΙΟΙ.
Το Κεφάλαιο, που λένε…
Μιλάμε για χοντρή νίλα… γι’ αυτό και βλέπετε (παγκοσμιως) το γατανάκι με τις αερομεταφορές βαλιτσών… δεν ξέρουν πού να τα πάνε τα λεφτά και το χειρότερο: αγωνιούν για το αν έχουν πια αξία.
Το να βρει λεφτά λοιπόν ο Παναθηναϊκός το αποκλείω…
Δεν είναι όμως αυτό το χειρότερο:
Το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν αντιδρά… αλλα αντιθέτως συνεχίζουν λες και δεν τρέχει τίποτα.
Διάβαζα αμέσως μετά την ήττα από τον Πλατανιά, ότι ο Παναθηναϊκός χάνει το τρένο για να διεκδικήσει θέση στα play off και δεν βγει στην Ευρώπη, γιατί δεν προλαβαίνει τα Γιάννενα κ.λ.π.
Ρε πάτε καλά;
Αλήθεια τώρα… όσοι αγαπάτε αυτή την ομάδα, θέλετε πραγματικά να βγει στην Ευρώπη;
Και η ιστορία που λέγαμε;
Κι αν πέσεις πάνω σε μια γερμανική ομάδα και σου ρίξει 14…τι θα κάνεις; Ποια ή θέση του Μπουμσόνγκ; Ποια ιστορία;
Και για να καταλήξω: δεν φταίει ο Πλατανιάς, που πέτυχε τον Παναθηναϊκό στα χειρότερά του… ας πρόσεχε (ο Παναθηναϊκός)
Δεν χάνει ο χειρότερος… κερδίζει ο καλύτερος.
Και ο Παναθηναϊκός εδώ και πολύ καιρό δεν είναι αναμέσα στους καλύτερους.
Δεν χρειάζεται να ξέρεις μπάλα για να καταλάβεις πόσο τραγικά επικίνδυνο είναι αυτό. ΟΙ περισσότεροι τείνουμε να αγαπάμε λίγο περισσότερο τη Ρεάλ, Μπάγιερν, Μπάρτσα, Μίλαν… από ο,τι τις ομάδες μας. Κάνουμε κριτική στον σερ Αλεξ λες και είναι ο Δώνης… μέχρι και χέρι στους μετόχους βάζουμε, αν δεν μας αρέσουν οι μεταγγραφές.
Οποιος το παίρνει το μηνυμα το παίρνει, όποιος δεν το παίρνει βρίζει που δεν έχουμε ρόστερ.
ΥΓ. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την ΑΕΚ, αλλά και για τον Άρη.πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: