Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Γκάλης: «Με συγκινεί η εκδήλωση αγάπης του κόσμου»

Συγκινημένος από την άμεση ανταπόκριση του κόσμου που έσπευσε να προμηθευτεί εισιτήρια για τον αγώνα που διοργανώνει προς τιμή του η ΚΑΕ Άρης, δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.

Γκάλης: «Με συγκινεί η εκδήλωση αγάπης του κόσμου»
Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο προς τιμή του (7 Μαΐου), ο Νίκος Γκάλης μίλησε στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» για την ανταπόκριση τόσο του κόσμου, όσο και των πρώην συναθλητών του εκφράζοντας τη συγκίνησή του.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ σχολίασε σύγκρινε την εποχή του με την τωρινή, ξεχώρισε παίκτες που αγωνίζονται τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και σε προτάσεις που του έχουν γίνει να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Γκάλης στα «Αθλητικά Νέα των συντακτών»


Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν; Ο Νίκος Γκάλης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά δεν μπορεί να μην το χαίρεται...

«Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για μένα. Θα πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση με πρώτο τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, καθώς αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να με τιμήσει με αυτές τις εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να ανεβάσει η αγαπημένη του ομάδα την φανέλα του ψηλά στο γήπεδο».


Το ότι ο Αλεξάνδρειο θα είναι γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη το ήξερε όλος ο κόσμος. Το ότι θα γινόταν sold out σε συνολικά 16 ώρες έκανε εντύπωση. Εσύ το περίμενες;

«Το έχω μάθει και μου έχει προκαλέσει έκπληξη. Δεν περίμενα να εξαντληθούν τα εισιτήρια τόσο γρήγορα. Με συγκινεί πολύ αυτή η εκδήλωση αγάπης του κόσμου. Δείχνει ότι δεν ξεχνούν ό,τι έχουμε περάσει μαζί κι αυτό σημαίνει πολλά για μένα».


Θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι μεγάλοι αντίπαλοί σου εκείνα τα χρόνια, δεν το σκέφτηκαν καν για να πουν το "ναι" στην πρόσκληση να σε τιμήσουν. Είναι κι αυτό ένας τρόπος επιβράβευσης για όσα έχεις προσφέρει...

«Με συγκινεί η ανταπόκριση τους, η άμεση ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τις μέρες που παίζαμε ως αντίπαλοι στην Ευρώπη. Είναι πολύ ωραίο που θα βρεθώ ξανά με φίλους αλλά και αντιπάλους. Συγκινούμαι και μόνο που το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι θα είναι μια ωραία εμπειρία αξέχαστη για όλους».


Είναι και μία ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη. Και δη για την κόρη σου, Στέλλα...

«Αυτό πραγματικά με χαροποιεί πολύ. Είναι πολύ καλό για την κόρη μου να μάθει τι έχει πετύχει ο πατέρας της. Και φυσικά να απολαύσει και αυτή όπως και εγώ την εκδήλωση. Πιστεύω ότι θα το χαρεί με την ψυχή της«.


Ο Νίκος Γκάλης οδήγησε τον Άρη σε μέρες δόξας. Όμως του έμεινε ένα απωθημένο: η κατάκτηση ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών...

«Ήταν αλλιώς το μπάσκετ τότε. Υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες. Ήμασταν και λίγο άτυχοι με τους ξένους παίκτες που διαλέγαμε! Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Άσχετα εάν δεν πήραμε ένα Κύπελλο, την πορεία του Αρη δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: