Τρίτη 16 Απριλίου 2013

H «κατάρα» του Δέλλα!!

Το 1997 ο Άρης υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του με τον Δέλλα ποδοσφαιριστή.Το 2013 η ΑΕΚ υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον «Τράι» προπονητή.

H «κατάρα» του Δέλλα
Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από το ποδόσφαιρο αναδεικνύονται τα παιχνίδια της… μοίρας. Αυτά που «τελειώνουν» μέσα από έναν αγώνα καριέρες, «φτιάχνουν» απίστευτες ιστορίες, γαλουχούν παίκτες, συνωμοτούν για συμπτώσεις –άλλοτε τραγικές άλλοτε ονειρεμένες -, αναδεικνύουν παλικάρια που… σηκώνουν το κεφάλι στα δύσκολα.

Μια τέτοια ιστορία φαίνεται πως «παίζει» η μοίρα και για τον Τραϊανό Δέλλα. Τον άνθρωπο που ανέλαβε την ΑΕΚ ένα βήμα πριν την καταστροφή και δεν κατάφερε να την γλιτώσει απ’ αυτή.

Ο «Κολοσσός» έχει ζήσει και στο παρελθόν την «ταπείνωση» του υποβιβασμού, το 1997 στο Άρη. Ο Δέλλας βρισκόταν στο ρόστερ των «κίτρινων» όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνικής. Παρά τη νίκη 2-1 επί του Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη, ο Άρης τερματίζει στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αποχαιρετά για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν μια αγωνιστική περίοδος, η οποία ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και ολοκληρώθηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τους Θεσσαλονικείς.

Όπως τότε ο 21χρονών Δέλλας κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και παρά τις δυσκολίες που είχε στη συνέχεια της καριέρας διακρίθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό, έτσι, δεν αποκλείεται να του ξαναγυρίσει η τύχη και να «φτιάξει» μια ανάλογη προπονητική καριέρα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: