Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δίκαια το πήρε κι ας μην έμεινε με 10!!

Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με «αν». Δεν έπαιζε ο Γκέτσε, δεν αποβλήθηκε ο Ντάντε, ε και; Καλώς το πήρε η Μπάγερν. Γιοματάρι λέμε… «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την επικράτηση της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ.
Μετά από έναν τέτοιον φοβερό τελικό είναι δύσκολο να βγεις και να πεις «δίκαια το πήρε η Μπάγερν». Και ειδικά όταν κρίθηκε στο γκολ λίγο πριν τις καθυστερήσεις, ενώ πολύς κόσμος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υποστήριζε το αουτσάιντερ, την Ντόρτμουντ.
Όσο βάραινε η μπάλα
Έτσι, όμως, όπως το είδα εγώ το παιχνίδι, θα το πω όπως το νιώθω. Όσο πέρναγε η ώρα και βάραινε η μπάλα, η Μπάγερν φαινόταν πιο γιοματάρι μέσα στο γήπεδο. Πιο ομάδα. Πιο κοντά στην νίκη και στην κούπα.
Κορυφαίος συν αποβολή
Βεβαίως και η Ντόρτμουντ δεν είχε για τους γνωστούς λόγους στην ενδεκάδα τον κορυφαίο παίκτη της, τον Γκέτσε. Σίγουρα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Ντάντε στην φάση του πέναλτι. Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να ξέρει αν η Μπάγερν θα σήκωνε την κούπα στην περίπτωση που έπαιζε ο Γκέτσε ή αν ο διαιτητής άφηνε την ομάδα του Μονάχου με 10 παίκτες στο 1-1. Και το τονίζουμε αυτό. Απλά, επαναλαμβάνω, πως γράφω για όσα είδα μέσα στο γήπεδο απ’ αυτά που έγιναν στο αγωνιστικό κομμάτι και δεν στέκομαι τόσο στα «αν».
Αφήνιασε στο 1-1
Όταν, λοιπόν, η Μπάγερν είδε το παιχνίδι να γίνεται 1-1, θέριεψε. Αφήνιασε. Βγήκε μπροστά για να το καθαρίσει το ματς πριν την παράταση. Και κάθε λεπτό που περνούσε γινόταν πιο δυνατή.
Σα να λιγοψύχησε
Εκεί ακριβώς, η Ντόρτμουντ σα να λιγοψύχησε. Θες να πεις ότι κουράστηκε; Ότι φοβήθηκε τι θα γίνει αν φάει κι άλλο γκολ; Ότι πίστεψε πως θα έχει περισσότερες πιθανότητες στην παράταση; Όπως θες πες το. Σημασία έχει ότι έδειχνε να μαζεύεται προς τα πίσω. Και να μην πιστεύει τόσο στο 2-1 υπέρ της, αλλά να κρατήσει την ισοπαλία.
Οι πανάξιες φιναλίστ και ο Ρόμπεν
Όσο για το ματς; Παιχνιδάρα. Εξαιρετικό το θέαμα, γρήγορος ο ρυθμός κι από τις δυο πανάξιες ομάδες. Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά, αιφνιδίασε τους αντιπάλους κι έκανε ευκαιρίες, αλλά μετά η Μπάγερν ισορρόπησε. Και ο Ρόμπεν που είχε την ρετσινιά του γκαντέμη σε τελικούς, ενώ έχασε και τόσες ευκαιρίες στο ματς, έβαλε το καθοριστικό γκολ που έκρινε πού θα πάει η κούπα.
Το ευχαριστήθηκε
Ο Ευρωπαίος ποδοσφαιρόφιλος ευχαριστήθηκε αυτή τη ματσάρα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα. Κι από τις δυο εξαιρετικές ομάδες η μια έπρεπε να σηκώσει την κούπα, όπως κι έγινε. Αυτά. Κι από Σεπτέμβρη πάλι με Τσάμπιονς Λιγκ…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: