Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δικαιώθηκε άνεργο ζευγάρι για χρέη στην Κρήτη!!

Είχαν χρέος 203.111 ευρώ.

Δικαιώθηκε άνεργο ζευγάρι για χρέη στην Κρήτη
Τα έβαλαν με τις τράπεζες και νίκησαν. Ο λόγος για ένα ζευγάρι ανέργων από την Κρήτη που εντάχθηκε στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και δικαιώθηκε για την απόφασή του από το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτες οι οποίοι έχουν χρέος 203.111 ευρώ σε τέσσερις τράπεζες.

Το ζευγάρι, που αδυνατούσε να καλύψει τα χρέη του, εντάχθηκε στο σχετικό νόμο καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ενώ οι τράπεζες κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός προθεσμίας δύο μηνών ως ο νόμος ορίζει.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση οι τράπεζες δεν προέβαλλαν στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο διευθέτησης οφειλών, έτσι τεκμαίρεται ότι συμφωνούν και συνεχίζοντας την διαδικασία, το Δικαστήριο επικύρωσε το σχέδιο του δανειοληπτών, όπως αυτό υπεβλήθη. Επήλθε δηλαδή δικαστικός συμβιβασμός γινόμενο δεκτό το σχέδιο ρύθμισης (προτάσεις του δανειολήπτη), η αίτηση για ρύθμιση και απαλλαγή του δανειολήπτη από τις οφειλές θεωρείται ότι ανακλήθηκε(ως ποτέ δεν υποβλήθηκε).

Αναλυτικότερα, πρόκειται για οικογένεια ανέργων δανειοληπτών, με τρία παιδιά-φοιτητές, που είχαν δανειστεί για να αποκτήσουν ένα σπίτι, την εποχή που το εισόδημα τους μηνιαία έφθανε τις 5.000 ευρώ. Έχασαν, όμως τις δουλειές τους και σήμερα βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους.

Στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών, όμως, είχαν προτείνει συνολική δόση μηνιαίως ο καθένας ξεχωριστά 120 ευρώ, σε χρέος 203.111 ευρώ, ζητώντας ακόμα ένα χρόνο περίοδο χάριτος.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: