Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ιντερ-Ματσάρι: Ο τέλειος γάμος!!

Οι Νερατζούρι βρήκαν τον νέο τους προπονητή και ο ball boy Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για την ιδανική επιλογή για όλους.
«Γιατί όποιος φεύγει από την ομάδα λέει τα καλύτερα για σένα αλλά τα χειρότερα για την Ιντερ;», έγραφε ένα από τα 12 πανό-ερωτήσεις που σήκωσαν οι οργανωμένοι της Ιντερ προς τον Μάσιμο Μοράτι, στην εντός έδρας ήττα από την Λάτσιο αρχές του μήνα. Τώρα, τέλη του μήνα, ο πρόεδρος μπορεί να τους απαντήσει «όχι όλοι»... Αυτός που δεν μπορεί να πει τα καλύτερα για τον Μοράτι είναι ο Στραματσιόνι γιατί έφαγε χοντρό δούλεμα με τις συνεχείς δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει στην ομάδα. Αν σκεφτούμε τη δουλειά του, του άξιζε...
Οσα -πάμπολλα- λάθη κι αν έχει κάνει ο Μοράτι από το 1995 ως σήμερα, κάτι θα έχει μάθει, δεν μπορεί... Και επειδή κάτι έμαθε, ουσιαστικά τον «Στράμα» τον είχε τελειώσει από τον Φεβρουάριο γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από τότε είχε μιλήσει με τον Ματσάρι. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι τότε άρχισαν οι φήμες στη Νάπολι ότι ο προπονητής δε θα μείνει, τότε βγήκε ο Καμπανιάρο και είπε ότι δεν ανανεώνει με τους Παρτενοπέι γιατί συμφώνησε με την Ιντερ, τότε οι Νερατζούρι έκλεισαν από την Σαμπντόρια τον Ικάρντι, τον οποίο είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποκτήσει τον Ιανουάριο η Νάπολι...
Το γεγονός ότι Μοράτι και Ματσάρι συζητούσαν τόσο καιρό, σημαίνει ότι από εδώ και πέρα οι Μιλανέζοι θα πρέπει να δείξουν προγραμματισμό. Να ξέρουν, δηλαδή, τι θέλουν να κάνουν, με ποιους θέλουν να το κάνουν και πώς θα το κάνουν. Στοιχεία που ο Ματσάρι τα έχει ως προπονητής και το έδειξε και στο νότο. Τώρα, είναι η ώρα για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και θα πρέπει να τον στηρίξει ο πρόεδρος του σε αυτό.
Το τι μπορεί να εγγυηθεί η Ιντερ στον Ματσάρι, βέβαια, θα το δούμε στην πορεία. Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για αυτά που μπορεί να εγγυηθεί ο προπονητής στη νέα του ομάδα.
- Καταρχάς, η Ιντερ θα ξέρει πλέον τι σύστημα παίζει. Με τον Στραματσιόνι δεν υπήρχε αρχή, μέση και τέλος... Με τον Ματσάρι οι Νερατζούρι θα δουλέψουν εξαρχής πάνω σε ένα σύστημα και αυτό θα μάθουν να το παίζουν καλά. Ο «Στράμα» προσπάθησε φέτος να παίξει με τρεις στην άμυνα και γέλασε και ο κάθε πικραμένος... Ο Ματσάρι είναι αυτός που ρίσκαρε πρώτος στην Ιταλία με άμυνα τριών και ακολούθησαν αμέσως μετά οι Κόντε και Γκουιντολίν.
- Αν χαρακτήριζε κάτι τη Νάπολι, ειδικά στα πρώτα τρία χρόνια του Ματσάρι, ήταν το γεγονός ότι δεν παρατούσε ποτέ τα παιχνίδια. Από ένα σημείο κι έπειτα είχε καταντήσει... κουραστικό το πώς οι Βεζουβιάνι σκόραραν πάντα στα τελευταία λεπτά. Ας σκεφτούν οι οπαδοί της Ιντερ πόσο καιρό έχουν να δουν τσαμπουκά, πάθος και πίστη από την ομάδα τους.
- Θα χορτάσουν στο Μιλάνο κόντρες με τη Γιουβέντους και ειδικά με τον Κόντε, σε επίπεδο δηλώσεων. Οι δυο τους έχουν τις χειρότερες σχέσεις και αυτό επιβεβαιώθηκε φέτος. Η αρχή έγινε στο Σούπερ Καπ στο Πεκίνο, όταν ο Ματσάρι έστειλε δύο συνεργάτες του να βιντεοσκοπήσουν κρυφά την προπόνηση της Γιούβε. Η συνέχεια δόθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τους δύο να κάνουν διάφορες δηλώσεις για το πρόγραμμα της Lega, για να κλείσει το θέμα ο Κόντε λέγοντας το εξής, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Ματσάρι: «Κοιτάξτε παιδιά, αν είναι η ώρα της μαλακίας να μου το πείτε για να πετάξω κι εγώ καμία». Απολύτως φυσιολογικό, επομένως, ότι στο ματς του «Σαν Πάολο», όπως είπαν και οι δύο στο τέλος «όχι χειραψία αλλά ούτε ματιά δεν ανταλλάξαμε. Καλύτερα έτσι. Γιατί να υποκρινόμαστε;».
- Αν τα πρώτα αποτελέσματα είναι καλά, ο κόσμος θα στηρίξει τη δουλειά γιατί ο Ματσάρι είναι ο τύπος που καταφέρνει να τα έχει πάντα καλά με τους οπαδούς των ομάδων που προπονεί. Το είδαμε στη Σαμπντόρια, το είδαμε στη Νάπολι, τώρα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στην καριέρα του καθώς έπεισε με τη δουλειά του ότι αξίζει να ανηφορίσει στον βορρά. Το θέμα, τώρα, είναι να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει και εκεί...
Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι δε θα είναι όλα καλά, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα καλά ο Ματσάρι. Στη Νάπολι, για παράδειγμα, αποδείχθηκε αρκετές φορές ότι δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση αν δεν του πάει καλά ο αγώνας, φάνηκε ότι την κρίσιμη στιγμή η ομάδα δεν έδειχνε τον απαιτούμενο χαρακτήρα για να κάνει το τελικό σπριντ και είναι... ανησυχητικό το γεγονός ότι οι Παρτενοπέι κάθε χρόνο έκαναν την κοιλιά τους τη λάθος στιγμή.
Αν τα έκανε, όμως, όλα σωστά, θα ήταν ο Λίπι ή ο Καπέλο. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι θα επαναφέρει σίγουρα την Ιντερ στις επιτυχίες αλλά σίγουρα θα τη βάλει σε σωστό δρόμο και θα παρουσιάσει μια ομάδα που δε θα έχει καμία σχέση με την τελευταία διετία. Ειδικά αν ο Μοράτι κάνει κάτι και δεν τον αφήσει να παίξει άμυνα τριών με Ρανόκια-Καμπανιάρο-Ζέσους και αναπληρωματικό τον Αντρεόλι...
Υ.Γ.: Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντέξει, αν αντέξει, ο Ματσάρι τον Μπράνκα... Οπως θα έχει ενδιαφέρον και τι θα γίνει με τον Κασάνο που ήταν τελειωμένος για την Ιντερ αλλά με τον νέο προπονητή τα είχαν πάει μια χαρά στη Σαμπντόρια.
Υ.Γ.2: Στο νότο αγάπησαν τον Ματσάρι και γι' αυτό δεν του κράτησαν καμία κακία επειδή έφυγε. Τα τελευταία δύο 24ωρα, υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα με μπηχτές για τα θέματα των Καμπανιάρο και Ικάρντι... Αν επιχειρήσει να πάρει στο Μιλάνο και τον Ζούνιγκα, που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου και τον θέλει και η Γιουβέντους, θα το δει το «Σαν Πάολο»... απ' την ανάποδη τη νέα σεζόν!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: