Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το τέλος της κατάρας!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπάγερν Μονάχου.

Το τέλος της κατάρας
Απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης; Ισως. Η Μπάγερν το έψαχνε καιρό. Τρίτος τελικός τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν. Δεν πήγαινε άλλο. Πέρυσι το είχε χάσει μέσα στο σπίτι της. Φέτος η θέα μπάλα της γύρισε όσα της είχε πάρει τόσο το '99 με τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ στη Βαρκελώνη όσο και τον Μάιο του 2012 όταν η Τσέλσι την ισοφάριζε στο φινάλε και της έπαιρνε το τρόπαιο στα πέναλτι.

Τώρα, στο τέλος με τον Ρόμπεν έκανε το 2-1 και στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο παίκτης που είχε χάσει τα άχαστα στη διάρκεια του αγώνα και έφερε τη ρετσινιά του λούζερ μετά τα περσινά με την Τσέλσι (χαμένο πέναλτι μεταξύ άλλων) έμελε να πάρει και αυτός τη δική του ρεβάνς. Ολα στη ζωή είναι δανεικά. Τα γύρισε η μπάλα στη Μπάγερν. Τα πήρε πίσω από την Ντόρτμουντ για την πρόκρισή της με δυο γκολ στις καθυστερήσεις επί της Μάλαγα.

Αυτά επί της... μεταφυσικής θεωρίας του ποδοσφαίρου. Η ουσία είναι ότι η Μπάγερν κατέκτησε ένα τρόπαιο που κυνήγησε με μανία και πολύ δουλειά όλη τη χρονιά. Τους καθάρισε όλους στο διάβα της. Πιεστηκε όπως ήταν φυσικό πολύ στον τελικό. Η Ντόρτμουντ είναι μια εξαιρετική ομάδα. Δικαιούται να φωνάζει για δεύτερη κίτρινη στον Ντάντε που θα άλλαζε την ροή του αγώνα.

Προσπάθησε πολύ, ισοφάρισε, κυνήγησε την ανατροπή, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορούσε κάτι παραπάνω. Ηταν η ώρα της Μπάγερν. Η Ντόρτμουντ της άφησε πολλούς χώρους στο τέλος και το πλήρωσε με πολλές κόντρες. Στην τελευταία από αυτές την τιμώρησε ο Ρόμπεν.
Δικαιότατα οι Βαυαροί είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Κυριάρχησαν πλήρως σε όλα τα μέτωπα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Τι θα αλλάξει ο Γκουαρντιόλα και τι παραπάνω μπορεί να κάνει για αυτή τη Μπάγερν; Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τη νέα χρονιά. Από πλευράς επιτυχιών μόνο να ισοφαρίσει μπορεί...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: