Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ούτε ο Χίτσκοκ…!!



Τελευταία αγωνιστική για τη Football League με το μέλλον των δέκα από τις 21 ομάδες να κρίνεται από τα σημερινά αποτελέσματα.

Ούτε ο Χίτσκοκ…
Από τις 21 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League οι δέκα δεν γνωρίζουν το μέλλον τους! Αυτό συνθέτει κατά γενική ομολογία το συγκλονιστικότερο φινάλε των τελευταίων ετών και ένα από τα συγκλονιστικότερα στην ιστορία σε ελληνικό πρωτάθλημα.

Εργοτέλης, Απόλλων, Καλλονή, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός διεκδικούν την απευθείας άνοδό τους.

Οι Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός την είσοδό τους στα μπαράζ και οι Βύζας Μεγάρων, Θρασύβουλος την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
Ο Εργοτέλης με νίκη εξασφαλίζει την άνοδό του. Αν έρθει ισόπαλος δεν θα ανέβει μόνο αν κερδίσουν Ηρακλής, Απόλλων και υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη. Με ήττα ενδέχεται να πάει σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό ή να συμμετάσχει σε πενταπλές, τετραπλές ή τριπλές ισοβαθμίες στους 73. Σε καμία δεν είναι πρώτος, άρα θα θέλει να μην έχουν περάσει δύο ομάδες αυτό το όριο.

Ο Απόλλωνας με νίκη θα είναι στη Σούπερ Λιγκ. Αν χάσει θα ανέβει μόνο σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού Βόλου και ισοπαλίας ανάμεσα σε Ηρακλή και Παναιτωλικό. Σε περίπτωση που μείνει σήμερα στο «Χ», θα ανέβει αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία στους 73 με Εργοτέλη, Καλλονή, Ολυμπιακό Β. (δηλαδή ηττηθεί ο Εργοτέλης και έρθουν ισόπαλα τα ματς σε Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη) ή τριπλή στους 73 με Καλλονή, Ολυμπιακό Β. (δηλαδή έρθουν ισόπαλα τα παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη).

Στη Μυτιλήνη, ο νικητής του ντέρμπι Ολυμπιακός Βόλου - Καλλονή θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Αν χάσει η Καλλονή, δεν έχει τη παραμικρή ελπίδα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου ανεβαίνει ακόμη και με ήττα, αρκεί να ηττηθεί ο Απόλλων και να έρθει ισόπαλο το ματς του Καυτανζογλείου.

Σε ενδεχόμενο ισοπαλίας τους, θα υπάρξουν πολλές ισοβαθμίες στο 73. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πρώτοι αν σε αυτές συμμετέχει ο Απόλλων (πενταπλές, τετραπλές ή τριπλή). Η Καλλονή από την πλευρά της θα ανέβει επίσης σε ενδεχόμενο πενταπλής (δηλαδή χάσει ο Εργοτέλης και έρθει ισόπαλος ο Απόλλων), ενώ υπερτερεί σε όλες όσες «μπαίνει» και ο Παναιτωλικός. Άρα τη συμφέρει αν έρθει σήμερα ισόπαλη, να κερδίσουν τα «καναρίνια».

Ο Ηρακλής και ο Παναιτωλικός: ακόμη και αν νικήσουν ενδέχεται να μην ανέβουν απευθείας. Για τον Ηρακλή αυτό θα συμβεί αν επικρατήσουν ακόμη Εργοτέλης, Απόλλων και υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη.

Για τον Παναναιτωλικό σε περίπτωση που οι Κρητικοί δεν χάσουν στον Βόλο, ο Απόλλων περάσει από την Πάτρα και ξανά υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ
Ένα εισιτήριο έχει απομείνει για την τετράδα των πλέι-οφ. Αυτό το διεκδικούν Νίκη και Πανσερραϊκός. Οι «μπλε» στο φινάλε χρειάζονται έναν βαθμό κόντρα στον Εργοτέλη, ώστε να μπουν στα μπαράζ. Τα «λιοντάρια» από την πλευρά τους για να βρεθούν σε αυτά, θα πρέπει να κερδίσουν στην Αμφισσα και ο Εργοτέλης να επικρατήσει των «μπλε» στον Βόλο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
Βύζας και Θρασύβουλος «παλεύουν» να αποφύγουν την προτελευταία θέση. Ο πρώτος είναι το μεγάλο φαβορί. Αν κερδίσει την Επανομή, θα είναι και του χρόνου στη Football League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλία στα Μέγαρα και νίκη του Θρασύβουλου επί του Ηρακλή Ψαχνών), τότε θα υπάρξει αγώνας μπαράζ.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Football League
Κοινή ώρα έναρξης στης 18:00

Νίκη Βόλου – Εργοτέλης (OTE TV)
Φωκικός – Πανσερραϊκός
Βύζας Μεγάρων – Αναγέννηση Επανομής
Παναχαϊκής – Απόλλων Σμύρνης (OTE TV)
Λάρισα – Καλλιθέα
Θρασύβουλος – Ηρακλής Ψαχνών
Καβάλα – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Ηρακλής – Παναιτωλικός (OTE TV)
Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου
Εθνικός Γαζώρου – Πιερικός (OTE TV)

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: