Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αν ήταν Έλληνας ο Γκέτσε…!

Ο Μάριο Γκέτσε, το πρόσωπο των ημερών μετά την μεταγραφή από την Ντόρτμουντ στην Μπάγερν, είναι τραυματίας και δεν θα παίξει στον γερμανικό τελικό Champions League. Φαντάζεστε, όμως, να ήταν Έλληνας και να είχε γίνει αντίστοιχο σκηνικό με κορυφαίες ομάδες της χώρας μας; Και, μάλιστα, όχι εν όψει τελικού τσάμπιονς λιγκ όπως τώρα με την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν, αλλά ακόμα και κυπέλλου Ελλάδας.
Μήνες και μήνες θα κυριαρχούσε το θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ. Χαμός θα γινόταν. Στην Γερμανία, όμως, όλα είναι μια χαρά.
Στο γερμανικό ποδόσφαιρο δεν κυριαρχεί η μουρμούρα και η καχυποψία άνευ λόγου κι αιτίας. Μπορεί η Ντόρτμουντ να γκρίνιαξε επειδή η Μπάγερν έσπευσε να κλείσει τον παίκτη πριν το φινάλε της σεζόν, αλλά όλα σταμάτησαν εκεί.
Και, μάλιστα, δεν άρχισε να λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του, με αφορμή ότι ο παίκτης τραυματίστηκε, ότι οι δυο γερμανικές ομάδες φτάσανε τελικό και η Ντόρτμουντ δεν τον έχει στην διάθεσή της κλπ.
Στην Ελλάδα, όμως, θα γινόταν χαμός αν μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων προέκυπτε τέτοιο ζήτημα με πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή ενός εκ των δυο συλλόγων. Κι αυτή η νοοτροπία, που έχει κυριαρχήσει σε ένα σωρό άλλες πραγματικές – κι όχι υποθετικές – περιπτώσεις είναι που κρατάει το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο χαμηλά, σε σχέση με κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: