Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στο… 13ο πέναλτι οι Νιούελς!! (videos)

Μετά από δύο 90λεπτα στο 0-0, οι Νιούελς Ολντ Μπόις και Μπόκα Τζούνιορς έλυσαν τους λογαριασμούς τους στα πέναλτι και η ομάδα του Νάτσο Σκόκο εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η τελική διαδικασία, μάλιστα, έληξε με 10-9 μετά από… δεκατρείς εκτελέσεις πέναλτι των δύο ομάδων! Ο Μάξι Ροντρίγκεζ πέτυχε το νικητήριο, αφού πρώτα ο Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ αποτέλεσε τον μοιραίο των «χεϊνέσες» στον 13ο γύρο των πέναλτι, ο οποίος αποδείχθηκε γρουσούζικος μονάχα για την Μπόκα. Σημειώνουμε πως ο Κλεμέντε Ροντρίγκεζ των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο 59ο λεπτό, οπότε τρεις παίκτες της Μπόκα βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο σημείο του πέναλτι έναντι δύο των γηπεδούχων, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο «χρυσός» Ροντρίγκεζ.
Εν τέλει, ο πρώην μέσος των Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Εσπανιόλ χάρισε την πρόκριση στους «λεπρούς», αλλά οι Νιούελς θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Άλλωστε διατήρησαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και αγωνίστηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα έπειτα από την αποβολή του Κλεμέντε Ροντρίγκεζ. Πάντως η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στην Μπόκα, καθώς στο 58ο λεπτό ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε βρήκε τον Νικολάς Μπλάντι, αλλά η κεφαλιά του 23χρονου στράικερ προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του Ναχουέλ Γκουζμάν.
Πλέον, οι Ολντ Μπόις αναμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της σειράς ανάμεσα στη Φλουμινένσε και την Ολίμπια ή τη Σάντα Φε, σε περίπτωση πρόκρισης δύο βραζιλιάνικων συλλόγων στα ημιτελικά.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1. Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 1-3 και 0-2
2. Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Ολίμπια (Παραγουάη) 0-0 και (σε εξέλιξη)
3. Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)-ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΙΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-0 και 0-0 (9-10 στα πέναλτι)
4. Τιχουάνα (Μεξικό)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 2-2 και 30/05
Ημιτελικά (Αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα, τότε τίθενται αντιμέτωπες):
Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή)-Νικητής 4
Νικητής 2-Σάντα Φε (Κολομβία)





Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: