Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Θα μείνει στη Σίτι ο Τζέκο»

Βέβαιος πως ο Έντιν Τζέκο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς.

«Θα μείνει στη Σίτι ο Τζέκο»
Είναι ένας από τους καλύτερους ευρωπαίους επιθετικούς. Με καλή τεχνική κατάρτιση, δύναμη και, το κυριότερο, αποτελεσματικότητα. Ο Έντιν Τζέκο, παρά τις αδιαμφισβήτητες αρετές του, δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι και φημολογείται πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, επιλέγοντας μια ομάδα στην οποία θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί περισσότερο.

Ο προπονητής του στην εθνική Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, πάντως, θεωρεί πως ο Τζέκο θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι, όπως εξήγησε στην «Corriere dello sport». «Τη χρονιά που πέρασε ο Τζέκο αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια. Το νούμερο αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν ξέρω αν ικανοποιεί τον παίκτη. Είναι δικό του θέμα, λοιπόν, να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από τη Σίτι. Πάντως, ο ερχομός του Πελεγκρίνι ενδέχεται να επηρεάσει την απόφαση του Έντιν. Με τον Χιλιανό στον πάγκο, θεωρώ πως θα μπορέσει να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα. Αν και δεν με αφορά, πιστεύω πως ο Τζέκο θα συνεχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι και θα αδιαφορήσει για τις προτάσεις που φτάνουν στα χέρια του», τόνισε ο Σούσιτς.

Θέλοντας να ενισχύσει την άποψή του, ο Σούσιτς αποκάλυψε πως ο Τζέκο δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο για την ομάδα. «Ποτέ δεν έχει μιλήσει άσχημα για τη Σίτι, ποτέ δεν παραπονέθηκε. Αντίθετα πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Οι σχέσεις του είναι άψογες με όλους, κάτι που θα παίξει ρόλο στην απόφασή του για το μέλλον του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζέκο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς των «σίτιζενς», αλλά είναι αυτός που κάθεται συχνότερα στον πάγκο. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Ο Σούσιτς έχει τη δική του θεωρία. «Ο λόγος είναι απλός. Ο Έντιν είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ένα καλλιεργημένο και ευγενικό παιδί. Είναι, λοιπόν, πιο εύκολο σε έναν προπονητή να τον αφήσει στον πάγκο, αφού ξέρει πως δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί. Κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί με τον Τέβες ή τον Μπαλοτέλι. Ας τολμούσε κάποιος να αφήσει έναν από αυτούς εκτός ενδεκάδας…» πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: