Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τα δύο όπλα του Παράσχου!!

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ.

Τα δύο όπλα του Παράσχου
Χαίρετε κύριοι,

Ο Ατρόμητος πέτυχε το μεγάλο διπλό μέσα στην Τούμπα και έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Κερδίζει την Κυριακή την Τρίπολη και παίρνει το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα χρειαστεί μόνο μία πρόκριση για να μπει σε ομίλους και να καρπωθεί τα οικονομικά οφέλη ο Σπανός.

Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου τρίβει τα χέρια του, δικαιώθηκε για την αποπομπή του Αναστόπουλου αλλά κυρίως για την πρόσληψη του Παράσχου. Ο Παράσχος μπορεί να χάνει φυσιογνωμικά, όμως είναι κατά κοινή ομολογία κύριος και σοβαρός προπονητής.

Οι δουλείες του δεν έχουν εξάρσεις, σπάνια βλέπεις υπερβάσεις από τις ομάδες του, ποτέ όμως ομάδα του δεν είναι σε αποσύνθεση. Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση ο Ατρόμητος με αυτό το υλικό στα χέρια του Παράσχου να είχε 1 γκολ ενεργητικό σε 9 παιχνίδια όπως είχε με τον Αναστόπουλο.

Μπορεί σε αυτήν τη μεταμόρφωση να στάθηκε και τυχερός. Δηλαδή να καρπώνεται αυτός το φορμάρισμα των Ναπολεόνι, Σουμπίνιο. Δύο πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών που όμως δεν έκαναν καλή χρονιά και στα πλέι οφ παρουσιάστηκαν φρέσκοι και με ενέργεια. Στις προπονήσεις δεν είμαι με τον Παράσχο, για να γνωρίζω αν είχε δουλέψει και ήταν βάσει σχεδίου να έχει τα δύο του όπλα σε καλή κατάσταση στα πλέι οφ, ή αν αυτό προέκυψε και λίγο συγκυριακά.

Ότι και να έχει συμβεί την εικόνα των ποδοσφαιριστών την πιστώνεται ή την χρεώνεται ο προπονητής. Τακτικά ο Παράσχος βοήθησε πολύ και τους δύο ποδοσφαιριστές. Στον Σουμπίνιο έδωσε τον ελεύθερο ρόλο του δημιουργού και τη δυνατότητα να έχει κάποιον να τροφοδοτήσει πάνω στην κίνησή του. Πρακτικά ο Παράσχος έβγαλε από την ενδεκάδα τους σέντερ φορ δεινόσαυρους και ελευθέρωσε βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ναπολεόνι όλη την ανάπτυξη του Ατρόμητου.

Θυμάμαι στο δεύτερο παιχνίδι του Αναστόπουλου, ο Ατρόμητος να πηγαίνει στην Τούμπα και να παίρνει το 0-0 παίζοντας μαζικά άμυνα. Σε εκείνον τον αγώνα η ομάδα του Περιστερίου δέχτηκε αφόρητη πίεση. ο αλενατόρε είχε βάλει στην γραμμή τον Σουμπίνιο στα πλάγια και τον Μπρίτο που δεν είναι δημιουργικός και δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα πίσω από τον βαρύ Κούτσι.

Τακτικά δηλαδή οδήγησε τον Ατρόμητο σε ταμπούρι και σε παιχνίδι κάνω το σταυρό μου να κρατήσω το μηδέν. Ο Παράσχος έκανε τα απλά. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Κάτσε δίνοντας εντολή να περνάει η μπάλα από τα πόδια του Σουμπίνιο που κινούταν στο χώρο μπροστά από τα στόπερ του ΠΑΟΚ και με τον Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε τα στόπερ του ΠΑΟΚ πάνω στην αδυναμία τους.

Κάτω τη μπάλα και κάθετο ποδόσφαιρο ανάμεσά τους ή τραβώντας τον Ναπολεόνι ανάμεσα στον Κατσουράνη και στον δεξί μπακ. Η απουσία του Κάτσε σημαντική. Ήταν εύκολο να βρεθεί ξεμαρκάριστος ποδοσφαιριστής στον άξονα λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και να στοχεύσει ανενόχλητος την κίνηση του Ναπολεόνι. Ο Παράσχος χτύπησε στην απουσία του Κάτσε και στα αργά πόδια των Κατσουράνη, Κουμάλο.

Το μεγάλο έγκλημα βέβαια το έκανε ο Γεωργιάδης. Ο άνθρωπος κοούτσαρε λες και δεν γνώριζε τη βαθμολογία. Σαν να μην είχε ενημερωθεί πως με 1 βαθμό είχε την τύχη στα χέρια του και θα χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα για να χαθεί η πρώτη θέση. Ομολογώ πως αν δεν ήταν σημαντικό το διακύβευμα ή δεν άκουγα τις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου, θα πίστευα πως δεν είχε δώσει βάση στο τι χρειάζεται η ομάδα του. Η αλλαγή που κάνει στο 79ο λεπτό είναι για να σηκώσεις τα χέρια ψηλά. Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ πιεζόταν, που ο αντίπαλός του είχε δύο δοκάρια και υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν το ρόλο τους ο Γ.Χ. στη θέση του Σταφυλίδη έβαλε τον Λόρενς. Έκανε ALL IN χωρίς να έχει ούτε φύλλα ούτε έχοντας πάρει την ψυχολογία του αντιπάλου και έκανε πιο εύκολο για τον Ατρόμητο να χτίσει στο τέλος επιθέσεις που θα του έδιναν αυτό το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Σπανός σήμερα θα είναι ευτυχής. Αν πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ κανονικά θα πρέπει να δώσει και ένα πριμ στον Γ.Χ. καθώς τα δύο κοουτσαρίσματα που έκανε απέναντι στον Ατρόμητο ήταν για τα θηρία. Ο Σαββίδης δεν διαχειρίστηκε καλά τις κρίσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και πληρώνει τα λάθη του. θα πρέπει να καταλάβει πως το υπάρχων ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πολύ χαμηλού επιπέδου και το καλοκαίρι χρειάζεται να κάνει πολύ προσεκτικές επιλογές για να μπορεί ο σύλλογος να πετύχει τους υψηλούς στόχους που ο ίδιος έχει βάλει.

Χαιρετώ πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: