Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η σειρά του Αγκάνθο

Ενας ένας οι ποδοσφαιριστές του Αρη περνούν την πόρτα του νέου προέδρου, Δημήτρη Ηλιάδη, για μια πρώτη συζήτηση-γνωριμία. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σ΄ αυτούς που έχουν θέματα με τα συμβόλαιά τους και η κουβέντα, μοιραία, εκεί πηγαίνει, μετά τις απαραίτητες χειραψίες.
Ο Γιαννιώτας το ξεκαθάρισε, ο Διούδης το άφησε ανοιχτό, με τον Βελλίδη, μάλλον, δεν τίθεται θέμα. Ανάμεσα σ΄ αυτούς που έπονται, σίγουρα ξεχωρίζει, ένας. Ο Νταβίδ Αγκάνθο. Το «βαρύ πυροβολικό» της περυσινής χρονιάς, ο άνθρωπος-γκολ, στον α΄ γύρο!
Η περίπτωση Αγκάνθο, είναι μια περίπλοκη υπόθεση, η οποία είναι βέβαιο πως θα ταλαιπωρήσει αρκετά τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Και βάζω το αρνητικό ενδεχόμενο, διότι είναι υπαρκτό και εάν θέλετε την άποψή μου, είναι απολύτως φυσιολογικό να μπαίνει και αυτή η διάσταση.
Και εξηγούμαι: Ο Αγκάνθο ούτε έχει, ούτε δεν έχει, τούτη την ώρα, συμβόλαιο με τον Αρη! Η σύμβασή του τελειώνει στις 30/6 και απλά υπάρχει μια δέσμευση, ενόψει της επόμενης σεζόν, βάση ενός προσυμφώνου που υπογράφτηκε, κάτω από περίεργες συνθήκες, πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στο «Κλ. Βικελίδης». Υπό την ασφυκτική πίεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, οι τότε διοικούντες, επί της ουσίας, αναγκάστηκαν να βγουν φωτογραφία μαζί του, προαναγγέλοντας την επέκταση του συμβολαίου του για 1+1 χρόνια, αντί 200 χιλιάδων ευρώ την πρώτη και κάτι παραπάνω τη δεύτερη χρονιά!
«Ω, ρε που πάμε;», θα μπορούσε κάλλιστα να ρωτήσει κάποιος. Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα από τα λάθη της διοίκησης Ψηφίδη, το οποίο (λάθος) τώρα καλείται να ρυθμίσει ο Ηλιάδης. Είτε θετικά, είτε αρνητικά και επιμένω σ΄ αυτό.
Κανείς, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του Αγκάνθο, τότε που η μπάλα αρνούνταν πεισματικά να μπει στα αντίπαλα δίχτυα, μη «υπακούοντας» σε οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας, πέραν του ιδίου. Ο Ισπανός, κράτησε όρθιο τον Αρη στα δύσκολα, έδωσε βαθμούς και εισέπραξε αγάπη! Όμως, από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να σκοράρει και άρχισε να μαζεύει κάρτες. Τόσες κάρτες , ούτε ο Κολτσίδας δεν είχε καταφέρει να μαζέψει, μέσα σε μια χρονιά. Γιατί τόσα νεύρα άραγε;
Ο Αγκάνθο, έχοντας χρόνιο πρόβλημα στα πόδια, ήταν «κράτος εν κράτει» στο Ρύσιο. Σπανίως, ακολουθούσε το ομαδικό πρόγραμμα και σπανίως ταξίδευε με την αποστολή στα εκτός έδρας ματς. Είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω τιμωρίας. Η τελευταία, δε, παρουσία του στο Περιστέρι, ανάγκασε τον Παπαζαχαρία να κλάψει, εξοργίζοντας τους  φίλους της ομάδας.
Ολ΄ αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν από τη νέα διοίκηση, πριν η τελευταία αποφασίσει να ενεργοποιήσει το ήδη υπάρχον προσύμφωνο. Να μπουν ρήτρες ασφαλείας, συμμετοχών και σοβαρότητας. Εάν ο Νταβίδ συμφωνήσει έχει καλώς, διαφορετικά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.     novasport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: