Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τα έχει όλα και… συμφέρει το «Απήλιον»

Απόλυτα θα καλύπτει τις σημερινές και αυριανές απαιτήσεις του Παναθηναϊκού το «Απήλιον», όπως φανερώνει η αυτοψία της «Sportday» στο προπονητικό κέντρο. Σκέψεις να μετονομαστεί σε «Γ. Καλαφάτης».

Τα έχει όλα και… συμφέρει το «Απήλιον»
Σε μια νέα εποχή μπαίνει ο Παναθηναϊκός με τη μετακόμιση της ομάδας στο νέο προπονητικό κέντρο μετά από 32 χρόνια στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Το κόστος του νέου προπονητικού κέντρου αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι πως πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά στην ΠΑΕ. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη» υπάρχει η σκέψη αυτό να τονιστεί ακόμη περισσότερο με τη μετονομασία του σε «Γεώργιος Καλαφάτης».

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πάντως, η σημερινή ονομασία «Απήλιον» είχε επιλεχθεί προς τιμήν του μαθητή Σπεράντσα, ο οποίος με το ψευδώνυμο «Απηλιώτης» που σημαίνει ανατολικός άνεμος, είχε συνθέσει τον ύμνο του Πανιωνίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του κέντρου στο οποίο οι «πράσινοι» θα μπουν την 1η Ιουλίου.

Η… αυτοψία που πραγματοποίησε η «Sportday» φανερώνει πως το «Απήλιον» έχει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές ώστε να γίνει ένα πλήρες προπονητικό κέντρο που θα καλύπτει τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές απαιτήσεις του «τριφυλλιού».

Διαθέτει δύο γήπεδα φυσικού χλοοτάπητα διαστάσεων 107Χ68 τ.μ. Ενα γήπεδο 11Χ11 συνθετικού χλοοτάπητα (7ης γενιάς) διαστάσεων 107Χ68 τ.μ., μετατρέψιμο σε τρία γήπεδα 7Χ7. Δύο γήπεδα 5Χ5 κι ένα 8Χ8 συνθετικού χλοοτάπητα. Ένα γήπεδο προπόνησης γκολκίπερ συνθετικού χλοοτάπητα. Επίσης είναι υπό κατασκευή δύο γήπεδα 5Χ5 κι ένα ακόμα 8Χ8. Διαθέτει ένα κτίριο περίπου 1.400-1.500 τ.μ. και δύο ακόμα προκάτ. Υπάρχει επίσης εξωτερική πισίνα 25 μέτρων με οκτώ διαδρομές.

Τα δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν 29 παιδιά (μπορούν να γίνουν περισσότερα), ενώ το κόστος συντήρησης δεν ξεπερνά σήμερα τις 150.000 ευρώ ετησίως, ποσό που ενδέχεται να γίνει μεγαλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση να πλησιάσει καν εκείνο που απαιτείτο για την Παιανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: