Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σπανός vs Ιβάν σημειώσατε 1

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο blog του για τα λάθη του Ιβάν Σαββίδη και για το κέρδος του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παραμονή του Γιώργου Σπανού.

Πόσο καλύτερα από πλευράς θεάματος και σασπένς θα ήταν τα εφετινά play offs της Superleague, αν συμμετείχαν σε αυτά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ; Φυσικά και πρόκειται για ρητορικό ερώτημα. Την απάντηση τη γνωρίζουν άλλωστε καλά όλοι οι υγιείς φίλοι του ποδοσφαίρου. Εκτός από την εμπορικότητα των δύο μεγάλων ομάδων της Αθήνας και τις συζητήσεις που θα τροφοδοτούσαν οι μέτριες εμφανίσεις τους (όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με το φαβορί του μίνι πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ) αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας με τον τρόπο που το πέτυχαν ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ και ο Αστέρας Τρίπολης.
Η ομάδα από το Περιστέρι κρατάει την τύχη της στα χέρια της και με νίκη επί του Αστέρα την Κυριακή θα βρεθεί στη 2η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος και θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Βέβαια, όπως έχουν εξελιχθεί ως τώρα τα πράγματα, εντελώς απρόβλεπτα από αγωνιστική σε αγωνιστική, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πρωτιά είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Αστέρα.
Τα μαθηματικά την αποκλείουν μόνο για τον ΠΑΣ. Οι άλλες τρεις ομάδες μπορούν να την εξασφαλίσουν, αλλά μόνο ο Ατρόμητος είναι 100% σίγουρος, αν πάρει το τρίποντο.
Από την πορεία του Ατρόμητου στη διαδικασία κερδισμένη βγαίνει η ίδια η ομάδα του Περιστερίου, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Γιώργος Σπανός θα βάλει νερό στο κρασί του και δεν θα το εγκαταλείψει.
Και στις 3 επιλογές του πάντως (με Μπάγεβιτς, Αναστόπουλο και Παράσχο) ο Σπανός πήρε στον Ατρόμητο κανονικούς προπονητές, την ώρα που ο ΠΑΟΚ «βαφτισε» τέτοιον τον Γεωργιάδη. Και γι  αυτό δεν έχασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ, ενώ στα play offs κέρδισε και τα δύο ματς με ανατροπή!
Ο Αστέρας έκανε την καλύτερη χρονιά του από τότε που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο ΠΑΣ την υπέρβαση με τα δεδομένα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει.
Αυτός που βγήκε χαμένος είναι ο ΠΑΟΚ και κατ΄ επέκταση ο Ιβάν Σαββίδης, που ενώ επέδειξε συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι (μετά από χρόνια όλοι πληρώνονταν στην 1η κάθε μήνα) δεν τα κατάφερε στο διοικητικό.
Δική του ήταν η απόφαση για την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία που ξεσήκωσε τον κόσμο, δική του η επιμονή να στηρίξει τον Δώνη και να τον διώξει σε λάθος στιγμή, δική του η απόφαση να επιστρέψει ο Ζαγοράκης που δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Βρύζα, δική του η απόφαση να κάνει... ψυχανάλυση στους ποδοσφαιριστές και να κάνει τα πόδια τους ακόμα πιο βαριά απ΄ ότι ήταν.
Βεβαίως και όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Αρκεί να το αναγνωρίζουν και να μη θεωρούν ότι για όλα ευθύνονται οι άλλοι!
Υ.Γ.: Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να φύγει ο Παναθηναϊκός από την Παιανία και να πάει στο Απήλιον προκάλεσε αίσθηση. Για να κριθεί σωστά όμως, θα πρέπει να γίνουν πρώτα γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. novasport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: