Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Σπανός ξέρει, ο Ιβάν ξέρει;

Οι ευθύνες του Ιβάν για τον Γ.Χ. και ο ρόλος του γάτου Σπανού στα ακονισμένα νύχια του Ατρόμητου. «Ντου στα Αποδυτήρια» για την 5η αγωνιστική στα πλέι οφ, το διπλό της Τούμπας και τη διάλυση του βαράει ο ΠΑΟΚ. Όποιος διαβάσει το χθεσινό κομμάτι θα καταλάβει ότι ουσιαστικά το είχα δει το έργο της Τούμπας. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά.
Ο Ατρόμητος στα πλέι οφ κατέβηκε παίζοντας καλύτερα απ’ ό,τι στην κανονική σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι χειρότερος. Ο δικέφαλος, δηλαδή, έχει σταθεί στο ύψος του μόνο στα δυο από τα πέντε ματς. Δεν είναι λογικό, λοιπόν, οι Περιστεριώτες να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους για το εισιτήριο στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ;
Η ποδοσφαιρική εμπειρία
Και φαίνεται, βέβαια, και η ποδοσφαιρική εμπειρία της κάθε διοίκησης. Ο Σπανός στον Ατρόμητο είναι τόσα χρόνια στην ομάδα. Κι όταν είδε ότι δεν τραβάει ο Ατρόμητος, αμέσως άρχισε να κάνει τη μια διορθωτική κίνηση μετά την άλλη.
Η μεγάλη κίνηση
Ξεκίνησε την σεζόν με τον Μπάγεβιτς που θα ήταν υποτίθεται σίγουρη λύση. Τελικά, ο Σέρβος δεν τσούλησε στο Περιστέρι. Γίνεται αλλαγή στον πάγκο κι αναλαμβάνει ο Αναστόπουλος. Ούτε αυτός του βγήκε του Ατρομήτου. Και πριν τα πλέι οφ ο γάτος ο Σπανός κάνει την μεγάλη κίνηση. Παίρνει Παράσχο, ο οποίος ήξερε τα αποδυτήρια μια χαρά από τότε που ήταν Χαλκηδόνα. Και στο πι και φι ο Ατρόμητος συνήλθε. Ηρέμησε κι έγινε αγνώριστος. Άλλη ομάδα. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Δίχως χιλιόμετρα
Από την άλλη πλευρά στον ΠΑΟΚ τρώγονταν όλη την ώρα με τα ρούχα τους. Πρώτη κίνηση πριν την τελευταία στροφή της σεζόν κι ενώ όλα κρίνονταν τις επόμενες εβδομάδες; Τέλος ο Γκαρσία. Έρχεται και ο αποκλεισμός κυπέλλου, τέλος και ο Δώνης. Κι ο Ιβάν πάει και ποντάρει για ολόκληρο ΠΑΟΚ και για έναν μεγάλο στόχο, σε έναν προπονητή χωρίς εμπειρίες, δίχως παραστάσεις. Ο Γεωργιάδης, δηλαδή, δεν έχει χιλιόμετρα σε πάγκους τέτοιων ομάδων και ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο τάιμινγκ.
Η εικόνα διάλυσης
Κι έβλεπες απόψε στην Τούμπα έναν ΠΑΟΚ που στο β’ μέρος έχασε τ’ αυγά και τα καλάθια. Και δεν είχε καμία βοήθεια από τον πάγκο. Ή μάλλον η εικόνα διάλυσης μέσα στο γήπεδο, αφού θα μπορούσε να φάει ακόμα και πέντε γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, γινόταν πιο έντονη από τις αποφάσεις του πάγκου.
Όχι το 1-1;
Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να πηγαίνεις για το 2-1 όπως – όπως, να κάνεις αλλαγές άλλα αντ’ άλλων, ενώ είσαι μια χαρά και με το 1-1;
Από την μια πλευρά, λοιπόν, είδαμε ότι τελικά ξέρανε τι κάνανε. Και μιλάω για τον Ατρόμητο. Στον ΠΑΟΚ, όμως, γνωρίζανε τι κάνανε;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: