Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΑΟΚ switch off!!

O Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την... αυτοκτονία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και την υποχρέωσή του να κερδίσει στους «Ζωσιμάδες».
Τελικά ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο… προσόν. Μπορεί να σε τρελάνει χωρίς να το καταλάβεις. Στέλνει τον κόσμο του από τον παράδεισο στην κόλαση με το ίδιο εισιτήριο. Ξεκίνησε τα πλει οφ με αβαντάζ 4 βαθμών δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θα δυσκολευτεί να τερματίσει 1ος. Μετά τις ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές έμοιαζε με ομάδα που παρέδωσε τα όπλα. Στις δυο επόμενες κατάφερε να κερδίσει εντός κι εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης δίνοντας σε μένα αλλά και σε όλο τον κόσμο  την εντύπωση ότι έκανε το come back.
Δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη! Ούτε καν την προτελευταία. Ότι με κόπους και βάσανα πέτυχε στους δυο αγώνες με τον Αστέρα το «ξεπούλησε» στην Τούμπα με τον Ατρόμητο Αθηνών. Μια νίκη ήθελε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου και θα «κλείδωνε» την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα. Την κρατούσε στα χέρια του νίκη και αντί να την εξασφαλίσει έκανε ότι ήταν δυνατό για να την χαρίσει στον Ατρόμητο.
Σα να… έπεσαν οι διακόπτες της λογικής ο Δικέφαλος από πρωταγωνιστής κατάφερε να γίνει κομπάρσος στο παιχνίδι και να χάσει ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της περιόδου στις καθυστερήσεις ενώ ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν βολική για να εξασφαλίσει την 1η θέση.
Ο ΠΑΟΚ μόνος του καθόρισε την τύχη του και τώρα είναι υποχρεωμένος να κερδίσει την Κυριακή τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Ατρόμητου Αθηνών – Αστέρα Τρίπολης για να γνωρίζει σε ποια θέση θα τερματίσει και φυσικά πότε θα ξεκινήσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου.
Η ήττα από τον Ατρόμητο ήταν μια καθαρή αυτοκτονία για τον Δικέφαλο με δεδομένο ότι κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Βέβαια δεν είχε απέναντι του μια τυχαία ομάδα αλλά ένα σπουδαίο αντίπαλο που ήρθε στην Τούμπα για να πάρει αποτέλεσμα και εκμεταλλευόμενος την αφέλεια ή αν θέλετε την επιπολαιότητα παικτών και τεχνικής ηγεσίας κατάφερε να κερδίσει στις καθυστερήσεις αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει ακόμα και να τερματίσει τελευταίος στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος και να ξεκινήσει προετοιμασία στις 20 Ιουνίου για να είναι έτοιμος στις 18 Ιουλίου που ξεκινά η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζε προβλήματα με δεδομένο ότι υποδέχθηκε τον Ατρόμητο με πολλές ελλείψεις. Οι παίκτες επιστρατεύοντας το πάθος τους κατάφεραν να καλύψουν τα κενά και να μην κινδυνέψουν αφού κατάφεραν να πετύχουν πρώτοι γκολ, τουλάχιστον στο α΄ ημίχρονο.
Χωρίς να θέλω να φανώ προφήτης, αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαζόταν πιο συντηρητικός στην επανάληψη θα μπορούσε να διατηρήσει τις υπέρ του σκορ και από την Τετάρτη να τελειώσει την υπόθεση πλει οφ. Αντ΄ αυτού προτίμησε να ρισκάρει. Όταν ρισκάρεις με αμυντικά χαφ τον Ρομπέρ και τον Σταφυλλίδη όλα μπορούν να συμβούν. Και όλα συνέβησαν.
Ο Ατρόμητος είχε δυο δοκάρια, σκόραρε δυο φορές, πήρε τη νίκη και έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο. Ο χρόνος πίσω δεν γυρίζει. Αυτό που έγινε δεν μπορεί να αλλάξει. Από τον αποκλεισμό στα παιχνίδια με την Ραπίντ Βιέννης φάνηκε ότι η χρονιά δεν θα κυλήσει ομαλά.
Αυτό που τώρα έχει σημασία κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι η τελική κατάταξη της ομάδας στα πλει οφ. Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιληφθεί ο μεγαλομέτοχος –ο επιχειρηματία δηλαδή που διαθέτει τα χρήματα του στην εταιρία- ότι με πειραματισμούς, αυτοσχεδιασμούς και συνεργάτες που οι δυνατότητες τους ελέγχονται δεν πρόκειται να πετύχει όσα οραματίστηκε και όσα υποσχέθηκε!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: