Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σαν… καλοί γείτονες!!

Ήταν ένα σημαδιακό ματς, δεδομένης της πρώτης συνάντησής τους από το 1995. Αγγλία και Ιρλανδία, σαν... καλοί γείτονες, έμειναν στο 1-1 στη φιλική αναμέτρηση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της FA.

Σαν… καλοί γείτονες
Το σύνολο του Τζιοβάνι Τραπατόνι προηγήθηκε με τον Σέιν Λονγκ (13’), ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν αυτός που ισοφάρισε (23’) για τα «τρία λιοντάρια».

Με το ίδιο σκορ (1-1) είχαν ολοκληρωθεί και τα τρία τελευταία ματς μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, πριν το επεισοδιακό φιλικό του 1995 που διακόπηκε...

Κάτι λιγότερο από μια ώρα (53 λεπτά) αγωνίστηκε ο Άσλεϊ Κόουλ στην 102η εμφάνισή του με τη φανέλα με το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο. Μάλιστα, πριν τη σέντρα του φιλικού, βραβεύθηκε για το επίτευγμά του να μπει στο κλειστό κλαμπ των Άγγλων 100άρηδων.

Από την πλευρά του, ο Φρανκ Λάμπαρντ με το γκολ που πέτυχε, έφτασε στα 29 τέρματα σε 96 συμμετοχές με την Αγγλία.

Τραυματίας αποχώρησε στο 33ο λεπτό ο Ντάνιελ Στάριτζ, ενώ η πρεμιέρα της νέας φανέλας δεν ήταν νικηφόρο για τους παίκτες του Χότζον.

Ξεχώρισε για τους Ιρλανδούς ο Σίμους Κόουλμαν, της Έβερτον.

Το ματς:

Ήταν απολύτως τιμητικό και για τις δύο ομάδες που δεν έμειναν στον φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και έδειξαν ζωντάνια στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Οι Άγγλοι φανέρωσαν από την αρχή τις προθέσεις… κυριαρχίας επί του αντιπάλου, όμως η Ιρλανδία, στην πρώτη καλή της ευκαιρία, με την πρώτη παρουσία στην περιοχή του Χαρτ, σκόραρε. Ο Σέιν Λονγκ νίκησε στον αέρα την αντίπαλη άμυνα και έκανε το 1-0 στο 13ο λεπτό. Τα «τρία λιοντάρια» έψαξαν τη γρήγορη απάντηση και τη βρήκαν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο 23’, με τον μέσο της Τσέλσι να πλασάρει από κοντά τον Φορντέ. Ο Μάικλ Κάρικ έκανε… κουμάντο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και οι παίκτες του Ρόι Χότζον διατήρησαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το πρόσωπο του αγώνα, Άσλεϊ Κόουλ, είδε τον Στ. Λέτζερ να… του παίρνει τη μπουκιά απ’ το στόμα! Έχοντας προωθηθεί στην περιοχή του Φορντέ στο 48’, ο Ρούνεϊ επιχείρησε να του «σερβίρει» το γκολ, αλλά ο Ιρλανδός αμυντικός πήρε τη μπάλα και απομάκρυνε. Ο Ρούνεϊ προσπάθησε να μπει περισσότερο στο κλίμα του παιχνιδιού, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, «έσπασε» τη μπάλα αρκετές φορές, αλλά φυσικά, δεν μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος του. Ο Θίο Γουόλκοτ του έδωσε στήριγμα, αλλά το χαμηλό σουτ που δοκίμασε στο 65ο λεπτό, βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα τον Φορντέ που απομάκρυνε. Όσο το ματς έφτανε προς το τέλος του οι Ιρλανδοί τόλμησαν λίγο περισσότερο, αλλά απείλησαν μόνο από μακρινή απόσταση. Ο Γουόλκοτ έχασε νέα καλή ευκαιρία στο 85’ βλέποντας τον Φορντέ να απομακρύνει και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία…



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ (46’ Φόστερ), Τζόνσον (45’ Τζόουνς), Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Κόουλ (53’ Μπέινς), Κάρικ, Λάμπαρντ, Γουόλκοτ, Ρούνεϊ, Τσάμπερλεϊν (87’ Μίλνερ), Στάριτζ (33’ Ντεφό)

Ιρλανδία: Φορντέ, Κόουλμαν, Ο’Σέι, Στ. Λέτζερ, Κέλι, Γουόλτερς, ΜακΚάρθι, Γουέλαν (73΄Χέντρικ), ΜακΓκίντι (68’ ΜακΚλιν), Κιν (65’ Κοξ), Λονγκ (81’ Σάμον)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: