Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τα λόγια να γίνουν πράξεις…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα ξεκάθαρα μηνύματα των εκλογών, τις ευθύνες Ηλιάδη, την ψήφο στον αντι-Σκόρδα, την ανάγκη για επενδυτή που παραμένει, αλλά και τον επόμενο προπονητή στην ομάδα που αν τον λένε Γιάννη δεν πρέπει να είναι αρειανός!
Ο κόσμος του ΑΡΗ έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα με την εκλογική διαδικασία του Σαββάτου.  Επέλεξε την ελπίδα που λέγεται Δημήτρης Ηλιάδης και απέρριψε για μία ακόμα φορά έναν άνθρωπο που έχει χάσει όλες τις εκλογικές διαδικασίες που έχει πάρει μέρος με τεράστια μάλιστα διαφορά.
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το γιατί έχασε ο Σκόρδας, αν και προσωπικά θεωρώ ότι περισσότερες ήταν οι ψήφοι επιλογής του αντι-Σκόρδα, παρά του Ηλιάδη. Ο κόσμος είναι ξεκάθαρο ότι πλέον θέλει στην ομάδα του ένα ισχυρό επενδυτή και από τον Ηλιάδη από την μία αυτό που ήθελε ήταν να τον γλιτώσει από τον Σκόρδα και τα πλάνα του, που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή (ΑΜΚ, 99, τρόπος διοίκησης) και από την άλλη να τον οδηγήσει στα χέρια ενός νέου ισχυρού επενδυτή.
Βέβαια δεν πρόκειται ούτε αυτός ούτε οι λιγοστοί συν αυτώ ότι είναι ανεπιθύμητος στην πλειοψηφία του κόσμου του ΑΡΗ, αλλά δεν είναι κάτι που σήμερα απασχολεί και τον αρειανό κόσμο ιδιαίτερα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανασχοληθούμε μαζί του, τουλάχιστον για θέματα του ΑΡΗ.
Σήμερα οι τοποθετήσεις της διοίκησης Ηλιάδη είναι ότι θα εφαρμοστούν κατά γράμμα οι προεκλογικές υποσχέσεις. Αυτό είναι το θέμα. Τα λόγια να γίνουν πράξεις, γιατί αν γίνουν θα λυθούν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ο κόσμος περιμένει από τον Ηλιάδη να εμφανιστεί το 1,4 εκ ευρώ από τις εταιρίες σε χορηγικό επίπεδο, να διευκολύνει έστω με λίγα χρήματα στην επίτευξη συμφωνιών με τους παίκτες, να τρέξει το 99 με τους νομικούς που το χειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία ως τώρα και φυσικά να ανοίξει την ΑΜΚ επιβεβαιώνοντας είτε ότι αν παρουσιαστεί επενδυτής και καλύψει το 51% θα αποχωρήσει.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό για τον ΑΡΗ, αλλά επειδή δεν προβλέπω… ενδιαφερόμενο για τον επόμενο 1,5 μήνα, ο Ηλιάδης έχει αναλάβει μία τεράστια ευθύνη να τρέξει ο ίδιος με επιτυχία την ΠΑΕ και παράλληλα να δημιουργήσει και μία ικανή ομάδα που δεν θα παρουσιάσει εικόνα ανάλογη της χρονιάς που ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη στις 21 Απριλίου. Για αυτό λέω και ξαναλέω ότι τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις.
Πέρα πάντως από όλα τα άλλα πρέπει να… τρέξει και στο αγωνιστικό ξεκινώντας από τον προπονητή. Η φημολογία περί Χατζηνικολάου έχει στην κυριολεξία «παγώσει» τον κόσμο του ΑΡΗ και προσωπικά θεωρώ ότι αντί να λύσει θα δημιουργήσει προβλήματα στο αγωνιστικό τμήμα. Είναι αυτονόητο για μένα ότι αν αυτή είναι η επιλογή της διοίκησης θα στηριχθεί ως θεσμός του προπονητή του ΑΡΗ, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι αν είναι να πάρεις τέτοιο προπονητή, κράτα καλύτερα τον Σούλη Παπαδόπουλο που στα δύσκολα είπε το ΝΑΙ και ανέλαβε και έσωσε την ομάδα σε αντίθεση με τον Χατζηνικολάου που το πρωινό… ναι το μετέτρεψε σε όχι λίγο πριν την προπόνηση στο Βικελίδης αφού επέλεξε να μείνει στην Μίκρα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί χρόνος στην διοίκηση και βεβαίως αυτή θα αναλάβει και τις ευθύνες των επιλογών της, αλλά δεν θα ήταν κακό (κάθε άλλο μάλιστα) σε τέτοια ζητήματα να αφουγκράζεται και τα «θέλω» του κόσμου. Προσέξτε, όχι να αποφασίζει με βάση τα θέλω του κόσμου, αλλά να τα προσμετρά. Και σίγουρα όπως πριν δυο μήνες το μομέντουμ για Χατζηνικολάου ήταν θετικό, τώρα είναι πέρα για πέρα αρνητικό. Σκέψεις για… ιδανικό προπονητή έχω, αλλά καλύτερα να περιμένουμε τις επιλογές της διοίκησης. Πάντως θα προτιμούσα ΑΝ τον λένε... Γιάνννη ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ!
Εννοείται ότι στελέχωση πρέπει να υπάρξει και σε πολλά άλλα κομμάτια του αγωνιστικού και μαθαίνω ότι σε αυτό το κομμάτι θα υπάρξει συνδυασμός εμπειρίας και νέων ιδεών. Ακόμα όμως είμαστε στην αρχή…
ΥΓ1 Τα παιδιά του μπάσκετ έδειξαν πόσο μεγάλη είναι η φανέλα που φοράνε. Ότι ξέρουν που παίζουν και τίμησαν με το παραπάνω την κληρονομιά που έλαβαν από το Νίκο Γκάλη. Ο Βαγγέλης Αγγέλου εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί είναι το πιο λογικό να συνεχίσει στον ΑΡΗ. Η έλευση του αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Αρβανίτη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι αυτό το στοίχημα είναι κερδισμένο….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: