Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το υπ’ αριθμόν 2.858 του Ρέι Άλεν...!!

Ο Ρέι Άλεν έχει πετύχει αμέτρητα τρίποντα στην καριέρα του. Όμως αυτό που πέτυχε απέναντι στους Σπερς στη νίκη

Το υπ’ αριθμόν 2.858 του Ρέι Άλεν...
Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ. Όμως το τελευταίο του, υπ’ αριθμόν 2.858, πιθανότατα είναι το πιο σημαντικό που έχει πετύχει. Πρόκειται για αυτό με το οποίο ο Ρέι Άλεν έστειλε, 5,2’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου, το ματς με τους Σπερς στην παράταση, όπου το Μαϊάμι πήρε τη νίκη. Και πλέον τα ξημερώματα της Παρασκευής στον έβδομο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών, ο 39χρονος σούτινγκ γκαρντ θα διεκδικήσει το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Ακόμη και τα οκτώ τρίποντα που είχε πετύχει ως παίκτης των Σέλτικς στον δεύτερο τελικό με τους Λέικερς το 2010, όταν φόρεσε το μοναδικό (μέχρι το επόμενο) δαχτυλίδι πρωταθλητή στη σταδιοδρομία του, δεν είχαν τόση σημασία όσο μπορεί να αποκτήσει-με μία νίκη τα ξημερώματα της Παρασκευής-αυτό που σημείωσε κρατώντας στη ζωή τους πρωταθλητές.

«Είναι το σουτ που θα θυμάμαι για πολύ καιρό. Έχω πετύχει πολλά σουτ στην καριέρα μου, αλλά αυτό θα είναι πάντα πολύ ψηλά, λόγω της στιγμής που επιτεύχθηκε. Για να κατακτήσεις κάτι χρειάζεσαι και τύχη. Και η τύχη αυτή τη φορά ήταν με το μέρος μας», δήλωσε ο από μηχανής Θεός του Μαϊάμι.

Ασφαλώς, όμως, δεν ήταν μόνο θέμα τύχης, αλλά και δουλειάς. «Ήταν ένα δύσκολο σουτ, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, δουλεύω πάνω σε τέτοιες συνθήκες. Προσπαθώ να σουτάρω στην προπόνηση υπό δύσκολες προϋποθέσεις, από διαφορετικές γωνίες και με πίεση. Νομίζω πως με αυτή τη δουλειά πάνω στο σουτ έδωσα στον εαυτό μου πολλές πιθανότητες για να ευστοχήσω υπό τέτοιες συνθήκες. Όταν ευστόχησα ήμουν εκστασιασμένος. Όμως από την άλλη το περίμενα να ευστοχήσω», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: