Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μ@λ@κες είναι να δώσουν 3 εκ. για τον Μαυρία;

Ο φοβερός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για ...τα πάντα όλα! Ποιον "στέλνει" για προπονητή στην Μπαρτσελόνα και τι μεταγραφές "κάνει" σε Μάντσεστερ και Τσέλσι; Όπως σας είχα πει από την πρώτη στιγμή που είχε σκάσει η είδηση ότι ο Άγγλοι έδιναν 3 εκ. ευρώ για τον Μαυρία, "στείλτε τον γρήγορα πριν το μετανιώσουν! Θα το μετανιώσουν". Και αργότερα το είχα ξαναπεί ότι θα το μετανιώσουν! Ε, το μετάνιωσαν λοιπόν! Μα, έχουνε τρελαθεί; Μ…ες είναι; 3 εκ. ευρώ για τον Μαυρία;

Για τον Βιλανόβα έχω συγκλονιστεί, όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουμε πόνο διότι ερχόμαστε στη θέση του. Να χάνεις τη δουλειά σου από τόσο σημαντική ομάδα, να περνάς τη μια εγχείριση μετά την άλλη, να αγωνίζεσαι για τη ζωή σου, και να είσαι τόσο νέος. Και καλός χαρακτήρας, είναι εκλεκτός άνθρωπος, καλό παλικάρι. Περνάει τα πάθη του Χριστού. Μακάρι ο Θεός να τον σώσει. Έχει ταράξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Θα είναι αηδία από την Μπαρτσελόνα άμα πάρει στη θέση του προπονητή τον Λουίς Ενρίκε! Έλα μωρέ με τον Λουίς Ενρίκε, γελούσαν και οι πέτρες στη Ρόμα. Τι έχει κάνει ως προπονητής, τι πείρα έχει; Η Μπαρτσελόνα πρέπει να τα αφήσει αυτά, ούτε ο άλλος ο προπονητής από την Αργεντινή που λένε με πείθει, πρέπει να πάρει προπονητή αξίας, δοκιμασμένο.

Για εμένα η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Χάινκες που τον θέλει και ο κόσμος. Μοντέρνο ποδόσφαιρο έπαιξε, 4-3-3 έπαιζε και η Μπάγερν με αυτόν, όπως η Μπαρτσελόνα, και μάλιστα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο από την Μπαρτσελόνα, όχι όλο πάσα-πάσα-πάσα που κουράζει τον θεατή και σε κάνει να αλλάζεις κανάλι. Την έμαθαν πια την Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη, όλο πάσα-πάσα-πάσα, στήνονταν καλά πίσω, της έκλειναν τους χώρους και τη χτύπαγαν στη γρήγορη κόντρα. Πρέπει να πάρει προπονητή αξίας για να ξεπεραστεί το σοκ με τον Βιλανόβα, και να φτιάξει την άμυνά της με μεταγραφική ενίσχυση.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για Βαλβέρδε. Ναι, θα τον προτιμούσα παρά Λουίς Ενρίκε και τον άλλο που λένε από την Αργεντινή. Ο Βαλβέρδε θα πετύχαινε στην Μπαρτσελόνα, της ταιριάζει το ποδόσφαιρο του με την κατοχή μπάλας. Και μάλιστα δεν ήταν όλο πάσα-πάσα-πάσα στον Ολυμπιακό, αλλά πήγαινε γρήγορα η μπάλα από πίσω μπρος, πίεζε ψηλά, δεν ήταν μία βαρετή κατοχή μπάλας. Έχω ξαναπεί ότι τον βάζω μέσα στους 3 ξένους προπονητές που ήρθανε στην Ελλάδα και έφεραν καινούργια πράγματα. Μαζί με τον Μπόμπεκ στον Παναθηναϊκό και τον Φάντροκ στην ΑΕΚ. Από κάτι άλλους Ισπανούς προπονητές τύπου Έμερι, Μανθάνο κ.λ.π., ο Βαλβέρδε είναι καλύτερος.

Καλά κάνει και θέλει να φύγει ο Ρούνεϊ από τη Μάντσεστερ, τι να κάτσει να κάνει; Δεν τη βλέπω να περπατάει τη Μάντσεστερ φέτος, θα λείψει ο Φέργκιουσον. Επίσης ο Ρούνεϊ έχει τον Φαν Πέρσι στη θέση του, στην καλή του θέση, γιατί για εμένα δεν πρέπει να παίζει πίσω. Ο Φάμπρεγκας θα ήταν μανούλα για εκεί, γι΄ αυτό δίνει πολλά λεφτά η Μάντσεστερ στην Μπαρτσελόνα για να τον πάρει, αλλά δεν θέλει ο ίδιος ο παίκτης.

Εγώ ως φαν του Μουρίνιο θα τον ήθελα τον Ρούνεϊ στην Τσέλσι. Φυσικά και τον θέλει πολύ ο Μουρίνιο. Θα τον κάνει να πετάει με την προπόνησή του και την τακτική του. Πρέπει να φύγει ο Ρούνεϊ και να πάει στην Τσέλσι.

Όπως πολύ σωστά κάνει η Άρσεναλ που θέλει τον Σουάρες. Τον πάω πολύ αυτόν, γκολτζής, γρήγορος, τσαμπουκάς και δεξιοτέχνης; Τι να κάτσει να κάνει στη Λίβερπουλ. Άλλη Λίβερπουλ είχαμε μάθει εμείς να βλέπουμε παλιά, τότε που ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: