Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Έγιναν όλα όπως έπρεπε!

Νέο μήνυμα παραμονής της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, στάλθηκε μέσω του τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Έγιναν όλα όπως έπρεπε
Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, αθλητικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και πολυάριθμων φίλων του αθλήματος πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων το Σαββατοκύριακο το 2ο διεθνές τουρνουά πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ», και σεμνή ειδική Τελετή αφιερωμένη στην παραμονή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ειδική λαμπρή Τελετή ξεκίνησε από την Αρχαία Παλαίστρα, για την οποία για πρώτη φορά δόθηκε άδεια χρήση της, εκτός από την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, γεγονός που δείχνει την αναγνώριση της ιερότητας της στιγμής, τον συμβολισμό των πεπραγμένων αλλά και την σημασία του μηνύματος που δόθηκε.

Εκεί στον ιερό χώρο της Αρχαίας Παλαίστρας, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που αποτελούνταν από τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Κολιτσόπουλο, τον γενικό γραμματέα Ξενοφών Αθανασίου, τα μέλη του δ.σ. Δημήτρη Τραμπάκουλο και Φάνη Μπατσακίδη καθώς και τον Διευθυντή Επικοινωνίας και Στρατηγικής Πάρι Κουρτζίδη, περισυνέλεξε ιερό χώμα το οποίο τοποθέτησαν σε ειδική διάφανη και άθραυστη θήκη με κλαδί Ελιάς.

Ακολούθως ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, κήρυξε την έναρξη της σκυταλοδρομίας παραδίδοντας την σκυτάλη - πάπυρο που περιείχε το μήνυμα, στο πρώτο παιδί – δρομέα που έλαβε από τον Γενικό γραμματέα της ΕΟΦΠ και μέλος της ΕΟΕ, Ξενοφών Αθανασίου, ο οποίος μέσα σε κλίμα κατάνυξης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα ιστορική στιγμή και στο μέγα συμβολισμό της Τελετής αυτής.

Στη σκυταλοδρομία συμμετείχαν παιδιά ακαδημιών, Έλληνες Ολυμπιονίκες, που συμβολίζουν την Ιστορία της Ελληνικής Πάλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εθνικών αποστολών που έλαβαν μέρος στους διεθνείς αγώνες «Ολυμπία».

Ο Πάπυρος που περιείχε το μήνυμα παρεδόθη στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Φ. Πάλης και Ολυμπιονίκη κ. Κωνσταντίνο Θάνο, από την ομάδα των Ολυμπιονικών (Ελλήνων και ΞΈΝΩΝ) με επικεφαλής τους Πέτρο Γαλακτόπουλο και Στέλιο Μηγιάκη, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε μαζί με το ιερό χώμα της Αρχαίας Παλαίστρας στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) κ. Nenad Lalovic μπροστά στο μνημείο του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Πιέρ Ντε Coubertin.

Ο πρόεδρος της FILA κ. Ν. Λάλοβιτς , πρόκειται να μεταφέρει το μήνυμα και να παραδώσει το ιερό χώμα στα μέλη της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Μπουένος Άιρες.

Η τελετή κορυφώθηκε με την κατάθεση δαφνοστέφανου ως ελάχιστο φόρο τιμής στο μνημείο του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν από τον πρόεδρο της FILA Νέναντ Λάλοβιτς συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Κωνσταντίνο Θάνο και την Ολυμπιονίκη Σταυρούλα Ζυγούρη.

Τη Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς (Nenad Lalovic, η ‘Άννα Καραμανλή ως επίσημη εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου και του προέδρου της Βουλής (παρέδωσε στον κ. Νέναντ Λάλοβιτς τις υπογραφές 201 Ελλήνων βουλευτών με το αίτημα να παραμείνουν οι αγώνες πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες), ο κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, η Βουλευτής Ηλείας κ. Έφη Γεωργόπουλο, ως επίσημη εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γιάννης Κουτσούκος ως επίσημος εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς. Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργος Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μυταράκης, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία Αυγερινοπούλου, δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος και το μέλος του δ.σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., μέγα Χορηγού της Τελετής και του Διεθνούς Τουρνουά κ. Γρηγόριος. Φελώνης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 20 χώρες (Η.Π.Α., Ρωσία, Αλβανία, Αλγερία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κούβα, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία, Μονακό, Λετονία, Νιγηρία, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Κροατία, Γερμανία), οι οποίοι και έστειλαν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα, ότι η πάλη πρέπει να παραμείνει στους Ολυμπιακούς αγώνες.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: