Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι ο Τάτα Μαρτίνο!!

Ο Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα και η El Mundo Deportivo παρουσιάζει τα στοιχεία που τον διακρίνουν ως επαγγελματία και άνθρωπο.

Αυτός είναι ο Τάτα Μαρτίνο
Χεράρδο Μαρτίνο… Στο άκουσμά του οι περισσότεροι απόρησαν για το ποιος είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, αφού μόνο οι ποδοσφαιρικά μυημένοι γνωρίζουν τα πεπραγμένα του.

Τον Αργεντινό προπονητή, τον αποκαλούμενο και «Τάτα» που θα πάρει τη θέση του Τίτο (Βιλανόβα) επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει σαν επαγγελματία και άνθρωπο η El Mundo Deportivo παρουσιάζοντας στο σημερινό της φύλλο τον δεκάλογό του.

Αναλυτικά:

1) Έντονη πίεση στο μισό του γηπέδου που αμύνεται ο αντίπαλος, ώστε να ανακτάται γρήγορα η κατοχή και να αρχίζει η επίθεση της ομάδας του κοντά στην αντίπαλη εστία.

2) Προτιμά το 4-3-3, σύστημα που εφαρμόζει και η Μπαρτσελόνα, αλλά κάνει κάποιες παραλλαγές, ανάλογα με τον αντίπαλο.

3) Πέρα από τη μεθοδολογία του και την τακτική, ο Τάτα Μαρτίνο προσπαθεί να κινητοποιεί τους παίκτες του με λόγους, ενώ συζητά συχνά μαζί τους για να βρίσκεται κοντά τους.

4) Δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια. Οι συνεργάτες του συχνά κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έχει εμμονή με τα μικρά πράγματα και δεν θέλει να αφήνει το παραμικρό στην τύχη.

5) Είναι μαθητής και θαυμαστής του Μαρσέλο Μπιέλσα. «Είναι ο καλύτερος προπονητής, έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει αυτά που θέλει και να εφαρμόζει η ομάδα του αυτά που ο ίδιος θέλει. Επιπλέον δεν είναι βαρετός για τους παίκτες, ενεργεί με πρωτοποριακές ιδέες και έχει ξεκάθαρες απόψεις.

6) Βάζει το σύνολο πάνω από τα άτομα. Αν και δεν παραβλέπει το ατομικό ταλέντο των παικτών του, γνωρίζει πως η επιτυχία έρχεται μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας.

7) Θέλει τερματοφύλακα που παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια, κάτι σαν… λίμπερο, ενώ δεν του αρέσει να έχει στην ομάδα του υψηλόσωμους και βαρείς επιθετικούς τύπου… Ιμπραΐμοβιτς.

8) Του αρέσει να φορά φόρμα στον πάγκο του κι όχι κοστούμι. «Έτσι αισθάνομαι καλύτερα και δεν μου αρέσει να βλέπω το παιχνίδι απέξω σαν να πηγαίνω σε γάμο», δηλώνει.

9) Αρέσκεται στο να δουλεύει στις στημένες φάσεις, τόσο όταν η ομάδα του επιτίθεται, όσο κι όταν αμύνεται. Και η Μπαρτσελόνα έχει αδυναμία στον «αέρα» τα τελευταία χρόνια.

10) Είναι πολύ απλός και ταπεινός. Του αρέσει να περνά απαρατήρητος.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: