Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τα ακροβατικά είναι ειδικότητα του Άρη

Στις προβλέψεις μας για τον Άρη δεν υπάρχει λόγος να τον τοποθετήσουμε πιο ψηλά από εκεί που τερμάτισε πέρυσι. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Mε οδηγό όσα ΔΕΝ πρόλαβαν ή ΔΕΝ είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πέρυσι, προκειμένου να θωρακίσουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, την ομάδα τους, στον Αρη είναι υποχρεωμένοι να δείξουν ότι δεν θα επαναληφθεί ο εφιάλτης του υποβιβασμού.
Η φετινή σεζόν είναι σχεδόν μία από τα ίδια, όπως η περσινή και στο επίπεδο που θα αγωνιστεί ο Άρης, δηλαδή, κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, δεν θα υπάρχουν εντυπωσιακές αλλαγές. Γιατί να υπάρξουν άλλωστε; Ούτε ο Άρης ούτε και κανείς άλλος από τους υπόλοιπους «χαροκαμένους» παρουσιάζει βελτίωση ή, τέλος πάντων, οι μεταγραφές δεν θα τον εκτοξεύσουν σε υψηλότερα κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαιρικού χάρτη.
Κατά συνέπεια, οι άμεσοι αντίπαλοι για τους «κίτρινους» είναι οι ίδιοι κι αν υπολογίσουμε ότι οι νέοι της ομάδας έχουν κάνει μια καλή παρακαταθήκη από εμπειρίες, με την περσινή τους παρουσία, συν την προσθήκη ορισμένων πιο έμπειρων, φτιάχνουν βελτιωμένο σύνολο.
Μέχρι πού θα φτάσει; Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, στις προβλέψεις μας για την κατάληξη του Άρη στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει λόγος να τον τοποθετήσουμε πολύ ψηλότερα από εκεί που τερμάτισε. Ίσως τελικά ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει η σωτηρία, να είναι πιο... ευχάριστος και δεν θα σπάσουν καρδιές για τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, τόσο του αγώνα του Άρη όσο και μερικών ακόμη άμεσα ενδιαφερόμενων.
Όπως περίπου έγινε πέρυσι...
Κάπου εκεί, λοιπόν, κινείται και φέτος ο Άρης, αντιμετωπίζοντας τα γνωστά οικονομικά προβλήματα και κατά συνέπεια τους περιορισμούς στην προσπάθεια ενίσχυσης. Θα ήταν μάλλον παρακινδυνευμένο να γίνεται οποιαδήποτε πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.
Θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές του επιλογές, να αποκτηθεί και ο παίκτης που θα παίξει στο «δέκα» ή κάπου εκεί γύρω και για τον οποίο θα ξοδευτεί ένα σημαντικό ποσό (για τα δεδομένα του Άρη) και θα περιμένουμε να ακούσουμε τι θα μας πει ο Χατζηνικολάου.
Που θα βάλει την ομάδα του στο επόμενο πρωτάθλημα, για ποιά θέση την προορίζει, τι επιθυμεί, τηρουμένων των αναλογιών.
Παίρνοντας μια γεύση από τις τοποθετήσεις του Μούτα (τεχνικός διευθυντής), στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά αυτό μπορεί να αφορά αποκλειστικά τον ίδιο κι όχι γενικότερα το κλίμα της ομάδας.
Είναι μεγάλος ο δρόμος και φέτος για τον Άρη και δεν αποκλείεται, αν δεν μιμηθεί τα περσινά Γιάννινα ή δεν καθαρίσει νωρίς την παραμονή, να πρέπει να είναι προετοιμασμένος και πάλι για ακροβασίες στην άκρη του γκρεμού...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: