Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ήταν ΠΑΟ, έγινε συνιστώσα του πρωταθλήματος!

Μόνον στα ντέρμπυ με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ θα θυμίζει Παναθηναϊκό, προβλέπει ο Αποδυτηριάκιας… Το πράμα εκεί έφθασε. Να αναρωτιέται κανείς όχι εάν και πότε ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Αυτός που γνωρίζουμε έναν αιώνα, αλλά αν το προσεχές πρωτάθλημα θα τα πάει καλύτερα. Καλύτερα απ’ ό,τι στο προηγούμενο, διότι πάντα παίζει να του προκύψει το χειρώτερο, ο υποβιβασμός.
Το όνομα του έμεινε του Παναθηναϊκού. Ούτε το ρόστερ δίνει ελπίδες, ούτε η διοίκηση εμπνέει.
Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, όχι κάποια ομάδα – κομήτη που σκάει μύτη στην σούπερ λίγκα και μετά από ένα – δυο χρόνια καρπαζωμένη επιστρέφει στα γνωστά λημέρια της. Πράγματι, υπάρχουν ομάδες που έκαναν ένα φεγγάρι στο μεγάλο πρωτάθλημα και σήμερα ψάχνεις να τις βρεις στη Γ΄ εθνική, στο ερασιτεχνικό, στο τοπικό. Παίζουν Κυριακές πρωϊνά σε ξερό γήπεδο.
Μια συνιστώσα του πρωταθλήματος είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός ναι, όταν τον βρει αντίπαλο θα τον αντιμετωπίσει σαν Παναθηναϊκό. Σα φανέλλα Παναθηναϊκού. Λειτουργεί ο αταβισμός, ο φετιχισμός. Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, άλλωστε, ειδικά στα δυο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, θα κάνουν αγωνιστικά την υπέρβαση.
Εκτός, λοιπόν, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, όλες οι άλλες ομάδες της σουπερ λίγκα βλέπουν τον Παναθηναϊκό, όπως είναι π.χ. ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός.
Δεν υπάρχουν ένοχοι; Όχι, δεν υπάρχουν, λέει ο Αλαφούζος. Δεν φταίει κανείς που από ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Παναθηναϊκός κατέληξε ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη σήμερα και αύριο Λαός του Καρατζαφέρη; Όχι, δεν φταίει κανένας, λέει ο Αλαφούζος.

 Γιατί ο Αλαφούζος «κρύβει» τους ενόχους, τους μεγαλομετόχους, γράφει ο apodytiriakias.gr
Παραλαμβάνεις μια εταιρεία καταχρεωμένη. Μιλάμε συγκεκριμένα, όχι αέρα πατέρα. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του 2012. Ξεκινάμε την κουβέντα με δεδομένο ότι ο Αλαφούζος δεν έχει καμμία ηθική ή, άλλου είδους δέσμευση απέναντι σε κανέναν υπεύθυνο της χρεοκοπίας του Παναθηναϊκού.

Παραλαβή της σακατεμένης ανώνυμης εταιρείας σημαίνει ότι τα βλέπεις όλα. Τζάμι η δουλειά. Καθρέπτης. Όλα είναι γραμμένα. Και πιο αμαρτωλά είναι αυτά που δεν είναι γραμμένα. Ή, τα έχουν γραμμένα σε λαδόκολλα του μπακάλη και του λένε του καινούργιου «υπάρχουν κι αυτά…». Λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή.

Συνεχίζουμε την κουβέντα μ’ ένα ακόμα δεδομένο. Ότι ο Αλαφούζος δεν είναι απατεώνας. Κι ακόμα δεν έχει πρόθεση να τσουρνέψει το ταμείο. Να μην κονομήσει από τον Παναθηναϊκό, που είναι το πιο εύκολο. Γιατί;

Αν παραλάβεις εταιρεία σε κατάσταση μπουρδελοειδή, όπου δεν βρίσκεις άκρη, τότε τα περιθώρια για αλεπουδιές είναι απεριόριστα. Λέρωσαν οι προηγούμενοι, λερώνεις κι εσύ. Αντίθετα, αν τα πράγματα σε μια εταιρεία είναι νοικοκυρεμένα, δεν χώνεται βαθειά το χέρι.

Στην πράξη ο Αλαφούζος κάνει το κορόϊδο. Σα να μην έγινε τίποτα. Χαθήκανε τα λεφτά. Πακέτα χοντρά, το ταμείο βάρεσε φαλιμέντο, η ομάδα αγωνιστικά εκτροχιάστηκε από το δρόμο του πρωταθλητισμού, και δεν υπάρχουν ένοχοι, για τον Αλαφούζο. Εκτός κι αν δεν υπάρχουν ευθύνες σε κανένα. Να μας το πει. Ότι όλα έγιναν κανονικά. Ότι δεν φταίει κανένας.

Αναφέρομαι στον Αλαφούζο διότι μόνον αυτός έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να φωτίσει πώς και γιατί ο Παναθηναϊκός από κυρίαρχος, από πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος, κατέληξε σε δευτεροτριτοκλασάτη ομάδα.
Για όσους αντέχουν, τη συνεχίζω την κουβέντα.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: