Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Να πώς θα παίξει η Εθνική εναντίον της Κολομβίας!!

Τρομερή ανάλυση (θέση–θέση) Αλέφαντου στον sportdog για την 11άδα που πρέπει να αρχίσει ο Σάντος στην πρεμιέρα του Mundial! Τι απαντάει στο δίλημμα: Σάλπι ή Φέτφα;Βλέποντας όλα τα ματς της Εθνικής, θα πω την ομάδα που θα κατεβάσει ο Σάντος κατά τη γνώμη μου.

Το πρόβλημα της ομάδας μας, πέρα από τα χαφ, είναι στο σέντερ φορ. Ναι, δυστυχώς, αυτό που ήταν άλλοτε το μεγάλο μας όπλο με τον Μήτρογλου ο οποίος έσκιζε τα δίχτυα, τώρα είναι πρόβλημα. Διότι τον βλέπω τον Μήτρογλου βαρύ, τον βλέπω αγνώριστο. Ο Γκέκας είναι πιο καλός αυτή τη στιγμή, αλλά έχει χάσει την επαφή με τα δίχτυα, δεν βάζουν γκολ οι σέντερ φορ μας στα πρόσφατα ματς της Εθνικής.

Λίγο να βρει τον εαυτό του ο Μήτρογλου, αυτόν θα ξεκινούσα. Αν παραμείνει όμως ως το Σάββατο στις προπονήσεις έτσι όπως ήταν στα φιλικά, τότε θα ξεκινήσει ο Γκέκας.

Είναι μία ιδέα να έπαιζε ο Σαμαράς σέντερ φορ, και στα άκρα να έχει Σαλπιγγίδη και Φετφατζίδη για να τους χωρέσει και τους δύο, όμως θα έχεις πολλούς κοντούς μέσα…

Το μόνο ματς που μου άρεσε η Εθνική ήταν με τη Βολιβία το τελευταίο. Βέβαια δεν θα βρεις Βολιβία στο Μουντιάλ, έχει καλύτερες ομάδες από αυτήν ο όμιλός μας. Όμως ήταν για πρώτη φορά γρήγορο το κέντρο μας, για πρώτη φορά πίεζαν και έτρεχαν. Και η άμυνα μου άρεσε.

Πολύ καλοί οι Τοροσίδης και Χολέμπας, δεν το συζητάμε ότι αυτοί είναι οι βασικοί μας μπακ. Όχι Βύντρα και Τζαβέλλας που τους βλέπω να μην περνάνε τη σέντρα και μου τη δίνει…

Πολύ καλός και ο Μόρας, έμπειρος, έρχεται από καλό πρωτάθλημα που έκανε στην Ιταλία, ταίριαξε με τον Μανωλά διότι ξέρει μπάλα ο Μόρας. Είναι και από τραυματισμό ο Παπασταθόπουλος, δεν θα με χάλαγε να δω Μόρα με Μανωλά.

Στο τελευταίο ματς με τη Βολιβία μου άρεσε πολύ ο Κατσουράνης σε αυτό το ρόλο μπροστά από τα σέντερ μπακ, και με εντολή κατά πάσα πιθανότητα να γυρίζει ως τρίτος σέντερ μπακ να καλύπτει τον Μανωλά όταν ο Μανωλάς έκλινε προς τον Τοροσίδη! Μου άρεσε αυτό, μου θύμισε το κόλπο που έκανε ο Ρεχάγκελ στο 2004. Για εμένα αυτή η Εθνική μπορεί σε κάποια διαστήματα των ματς -ειδικά αν τη βολεύει το σκορ- να παίξει και με τρίτο σέντερ μπακ. Είτε να χωρέσει Μόρα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, είτε να δώσει αυτό το σύνθετο ρόλο στον Κατσουράνη.

Ήταν επίσης πολύ ανεβασμένος ο Κονέ. Ο Κονέ έχει κάτι σημαντικό για τα φτωχά χαφ της Εθνικής μας. Ανεβαίνει και πατάει περιοχή, χώνεται πολύ στο γκολ, έχει και καλά πόδια έχει και το κεφάλι.

Ο Μανιάτης πρέπει να είναι βασικός διότι τρέχει. Στο 4-3-3, στο κέντρο περιμένω Κατσουράνη, Μανιάτη σίγουρους. Διεκδικεί θέση ο Κονέ. Μπροστά τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη, πρέπει να ξεκινήσουν. Φύλα τον Φετφατζίδη για αλλαγή. Ο Σαλπιγγίδης είναι έμπειρος και βοηθάει στο πρέσινγκ, βοηθάει στην πλευρά του τον Τοροσίδη.

Για το σέντερ φορ τα είπαμε πριν. Είναι πολύ σημαντικό να ανεβεί λίγο ο Μήτρογλου. Χρειαζόμαστε το εύκολο γκολ. Ή να βγει από την γκίνια ο Γκέκας. Αυτή η ομάδα δεν κάνει εύκολα γκολ, χρειάζεται ένα γκολ και μετά να κρατήσει γερά στην άμυνα πίσω. Σπουδαία μπάλα δεν μπορεί να παίξει με αυτό το υλικό, τα έχουμε πει αυτά. Πρέπει να κυνηγήσει ένα γκολ στην επίθεση και να κρατήσει το μηδέν πίσω.

Ο Καρνέζης να σοβαρευτεί, έφαγε ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη 100%. Δεν έχεις όμως άλλον να του φάει τη θέση, εκείνος είναι ο καλύτερος στην Εθνική ομάδα.

Η Εθνική δεν πρέπει με τίποτα να χάσει στο πρώτο ματς. Η κακή αρχή θα φέρει και τη γνωστή γκρίνια. Η Εθνική και με ισοπαλία στο πρώτο ματς θα είναι εντάξει. Πρέπει να βάλει όμως γκολ, αλλιώς δύσκολο το βλέπω.

Μια ομάδα από τις άλλες που είδα και μου άρεσε πάρα πολύ, είναι η Γαλλία. Ανεβαίνει ξανά στο διεθνές ποδόσφαιρο η Γαλλία. Είχα δει και τη μικρή τους Εθνική και είχα τρελαθεί, σας έλεγα τότε από την αρχή της διοργάνωσης ότι οι Γάλλοι μου αρέσουν πάρα πολύ, και πράγματι έφτασαν ως το τέλος.

Λείπει ο Ριμπερί αλλά την άποψή μου για τον Ριμπερί την ξέρετε, δεν τον θεωρώ πολύ μεγάλο παίκτη, καμία σχέση με τους δημοσιογράφους που είχαν χαλάσει κόσμο ζητώντας να πάρει ο Ριμπερί τη Χρυσή Μπάλα αντί για τον Ρονάλντο. Γελοία κατάσταση. Ο Ριμπερί δεν είναι καν σαν τον Ρόμπεν, κλάση ανώτερος ο Ρόμπεν.

Η Γαλλία έριξε 8-0 στη Τζαμάικα, εντάξει η Τζαμάικα είναι μικρή ομάδα, όμως οι Γάλλοι μου άρεσαν πάρα πολύ. Σε μεγάλη φόρμα ο Μπενζεμά, με πολύ καλά χαφ οι Γάλλοι, ειδικά ο Ματουιντί πολύ καλός, με καλά σέντερ μπακ τους Βαράν και Σακό, με ταχύτητα αυτή η ομάδα και με θέαμα, με καλό πρεσάρισμα στο κέντρο.

Έπαιζαν ένα 4-3-3 που γινόταν 4-4-2, ο Βαλμπουενά ξεκινούσε σαν εξτρέμ αλλά χωνόταν στην τριάδα του κέντρου και γινόταν τέταρτος, αυτός ήταν ο καθοδηγητής της ομάδας και έμεναν μπροστά ο Ζιρού και ο Μπενζεμά ο οποίος ήταν τρομερός. Πολύ καλή ομάδα. Και με πολύ καλό τερματοφύλακα, αυτόν της Τότεναμ, τον Γιορίς.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: