Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

“Επιλογή Δώνη ο Τζιμπούρ”

APOEL-1
Εδώ και δυο μέρες ο Ραφίκ Τζιμπούρ προπονείται με τον ΑΠΟΕΛ και όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του  ο Πρόδρομος Πετρίδης ο οποίος σημείωσε ότι ο Αλγερινός επιθετικός ήταν προσωπική επιλογή του Γιώργου Δώνη.
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ μίλησε για τη μεταγραφή του Αλγερινού φορ και για την ευρωπαϊκή παρουσία των πρωταθλητών Κύπρου
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης:
Για την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ανάληψη της προεδρίας:
«Απ’ το 2001-2002 όταν ήμουν ξανά πρόεδρος, ο ΑΠΟΕΛ είχε αρχίσει να εδραιώνεται στον Ευρωπαϊκό χώρο. Την τελευταία πενταετία, με τον Φοίβο Ερωτοκρίτου στην προεδρία, είχε μπει για τα καλά στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε από κει που αναλάβαμε. Υπήρχαν αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, όμως εμείς επενδύσαμε στην ομάδα. Κάναμε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, φέτος έγινε και η υπέρβαση με την αγορά του Τόμας Ντε Βινσέντι. Πήραμε έμπειρους παίκτες απ’ την Ευρώπη, αλλά και Κύπριους διεθνείς. Φυσικά είναι πολύ σημαντική και η τελευταία προσθήκη, αυτή του Ραφίκ Τζιμπούρ. Με την βοήθεια όλων αυτών των ποδοσφαιριστών πιστεύω πως θα εδραιωθούμε ως πρωταθλητές στην Κύπρο και με διακρίσεις στην Ευρώπη».
Για τον Ραφίκ Τζιμπούρ:
«Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητήσει τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Πριν λίγο καιρό είχα πει ότι είχαμε συμφωνήσει και μόλις μείνει ελεύθερος θα έρθει στον ΑΠΟΕΛ. Είμαι στην ευχάριστη θέση πλέον, να λέω ότι ο Τζιμπούρ εδώ και δύο μέρες προπονείται μαζί μας. Πρόκειται για καθαρή επιλογή του Γιώργου Δώνη, στην οποία φυσικά συναινέσαμε κι εμείς. Θέλω να πιστεύω πως θα διαψεύσει κάποιες κακές φήμες που τον διαβάλουν. Τον γνώρισα τις τελευταίες μέρες, θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας μας ωριμάζει ηλικιακά και με εμπειρίες. Προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με τον Ραφίκ Τζιμπούρ».
Για τον Γιώργο Δώνη:
«Είναι ένας απ’ τους κορυφαίους προπονητές της Ελλάδας. Έχουμε άψογη συνεργασία. Φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη. Έχει κάνει την προετοιμασία και έχει επιβάλει δικές του φιλοσοφίες αγωνιστικά. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει πολύ καλό σύνολο για να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Κύπρο, αλλά και την Ευρωπαϊκή διάκριση, πρωτίστως στο Champions League, αλλά και η είσοδος στους ομίλους του Europa League δεν θα είναι κάτι λιγότερο».
Για την ισοπαλία κόντρα στην Ελσίνκι:
«Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια δυνατή ομάδα σε περίεργο αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος ευτυχήσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, ενώ μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε την επόμενη Τετάρτη στην έδρα μας, με τον υπέροχο κόσμο στο πλευρό μας. Ελπίζω ότι η ομάδα μας θα είναι πιο έτοιμη και πιο διαβασμένη , ώστε να φτάσει στη νίκη».
Για την Ευρωπαϊκή παρουσία του ΑΠΟΕΛ:
«Αγωνιζόμενοι δύο φορές στους ομίλους του Champions League έχουμε πάρει σημαντικά μαθήματα και εμπειρίες, οργανωτικές και αγωνιστικές που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο μέλλον. Επιβάλλεται -οικονομικά και αγωνιστικά- ο ΑΠΟΕΛ να είναι τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League ή φυσικά του Champions League, κάθε χρόνο. Έτσι θα συνεχίσει να είναι μια υγιής ομάδα, που πληρώνει κανονικά και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: