Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Καλογεράκης: «Μονόδρομος η άνοδος»

Kalogerakis
“Η άνοδος είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για τον Άρη” δήλωσε συνέντευξη που έδωσε ο Μανώλης  Καλογεράκης , υπογραμμίζοντας ότι αυτή η περίοδος που διέρχονται οι «κίτρινοι» αποτελεί μια κακή παρένθεση για την ομάδα.
Διαβάστε κάποια σημεία από τις δηλώσεις του:
Ανεξάρτητα από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, φαντάζομαι ότι είναι ξεχωριστό για σένα που βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο Άρης:
 «Κάθε ποδοσφαιριστής, από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει την καριέρα του, πιστεύει και ελπίζει ότι θα φορέσει τη φανέλα μιας εκ των μεγάλων ελληνικών ομάδων, στις οποίες ανήκει ο Αρης. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πρόκειται για έναν σύλλογο που πραγματικά αποτελεί τιμή να φοράς τη φανέλα του και έτσι νιώθω και εγώ. Είναι μια τεράστια πρόκληση για την καριέρα μου και θέλω να δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ και να δικαιώσω τον κ. Καλαϊτζίδη και τους ανθρώπους του Άρη που με εμπιστεύθηκαν».
Είσαι έτοιμος να αντέξεις και την πίεση του να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα;
«Αυτό είναι κάτι που το γνώριζα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα και όσο πιο πολύ κόσμο έχει τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση. Αυτό, όμως, δεν με τρομάζει… Ίσα ίσα, αρκετές φορές η πίεση γίνεται δημιουργική και σε βοηθάει να αποδίδεις καλύτερα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιεσμένο, τον θεωρώ τυχερό που ήρθε σε μια τέτοια ομάδα του μεγέθους του Άρη. Ξέρω επίσης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς εκτός από την άνοδο. Θεωρώ ότι αυτό που επικρατεί τώρα στον Άρη είναι μια κακή παρένθεση και ότι γρήγορα ο σύλλογος θα επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών».
Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς σε ένα γήπεδο γεμάτο από 20.000 οπαδούς. Σκέφτεσαι το ντεμπούτο σου με τη φανέλα του Άρη;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω σκεφτεί αυτό ακόμα. Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, ίσως την προηγούμενη εβδομάδα να με απασχολήσει, αλλά μέχρι τότε προέχει η δουλειά. Είναι ώρα για προπόνηση και προετοιμασία και όχι για λόγια. Δεν νομίζω, πάντως, ότι θα έχω κάποιο πρόβλημα. Όλοι γνωρίζουν την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Έχω δει αρκετά βίντεο με εντός έδρας αγώνες της ομάδας μου και έχω μπει στο κλίμα. Όταν φτάσει η στιγμή να μπω στο γήπεδο τότε θα με απασχολήσει, θα το χαρώ, τώρα όμως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακολουθώ τις οδηγίες των κ. Καλαϊτζίδη και Καρατζιοβαλή. Με σκληρή δουλειά όλα θα πάνε καλά».
Αγωνίστηκες την περσινή αγωνιστική περίοδο στη FootballLeague με την Επισκοπή. Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης στο νέο πρωτάθλημα;
«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει ιδιαιτερότητες. Σε αντίθεση με τη Superleague που είναι πιο ποιοτικές οι ομάδες, στη FootballLeague το στοιχείο που κυριαρχεί περισσότερο είναι αυτό της δύναμης. Ο Άρης, όμως, πρέπει να έχει στόχο μόνο τον πρωταθλητισμό και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Υπάρχει κάποιος τερματοφύλακας που να αποτέλεσε «είδωλο» για σένα;
«Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό, δεν έχω κάποιο είδωλο. Υπάρχουν, βέβαια, πολύ καλοί τερματοφύλακες, μπορώ να πω ότι αγαπημένος μου είναι ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου. Τον θεωρώ εξαιρετικό τερματοφύλακα, πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως επαναλαμβάνω δεν είχα κάποιο… είδωλο».
Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Άρη;
«Όλα είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό και δουλεύουμε σκληρά, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή μας. Για μένα είναι η πρώτη φορά που κάνω προετοιμασία στο εξωτερικό και περιμένω να το ζήσω, δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά. Το σημαντικό είναι να γίνεται ομαδική δουλειά στις προπονήσεις και η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: