Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Συντόνισε το τελείωμά σου!! (vid)

Πάρε μια απόφαση γρήγορα και μείνε σε αυτή, μας λέει ο σκόρερ της Cardiff City , Nicky Maynard.

Ερώτηση με e-mail:
«Όταν βρίσκομαι μόνος μου απέναντι στον τερματοφύλακα πάντοτε διστάζω. Μπορείς να με βοηθήσεις με χρήσιμες συμβουλές να σκοράρω περισσότερα γκολ σε παρόμοιες περιπτώσεις;»
Ο Nicky Maynard απαντά:
«Όταν σε βγάζουν μόνο σου απέναντι από τον τερματοφύλακα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εξασφαλίσεις το κοντρόλ της μπάλας. Κατόπιν κοίταξε τον τερματοφύλακα και αποφάσισε τι θα κάνεις.
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να διστάσεις ή να βιαστείς. Η απόσταση μεταξύ της βιασύνης και της καθυστέρησης είναι ελάχιστη γιατί όλα συμβαίνουν γρήγορα.
Πρέπει να σκεφτείς γρήγορα αλλά και να διατηρήσεις την αταραξία σου. Πάρε απόφαση γρήγορα αλλά μην αλλάξεις γνώμη. Εάν ο τερματοφύλακας κάνει έξοδο και σου κλείσει το οπτικό πεδίο τότε προσπάθησε να πλασάρεις χαμηλά και όσο είναι δυνατόν δίπλα στα πόδια του, δυσκολεύοντας τον να αποκρούσει. Εάν είναι όρθιος και σουτάρει χαμηλά και από κοντά είναι πολύ δύσκολο σ’ αυτόν να πέσει γρήγορα και να αποκρούσει.
Στην Bristol City κάνουμε μία άσκηση στην οποία μου κάνουνε μπροστινή μπαλιά στα 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έχω προθεσμία να σουτάρω 3 με 4 δευτερόλεπτα. Εάν ξεπεράσω αυτό το χρονικό όριο ο τερματοφύλακας με νικάει. Μην περιμένεις λοιπόν εσύ να θέλεις 6 με 7 δευτερόλεπτα για να σουτάρεις. Δε γίνεται. Βάλε στον εαυτό σου ένα όριο.»

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: