Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο Αβραάμ πείθει, ο Σάμαρης βγάζει κλάση!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον πειραματισμό του Μίτσελ με το ρόμβο και στέκεται περισσότερο σε δύο Έλληνες διεθνείς.

Ο Αβραάμ πείθει, ο Σάμαρης βγάζει κλάση
***Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μίτσελ δεν κωλώνει.

***Στα φιλικά της Αυστρίας δεν φοβήθηκε να βάλει πέντε (!) παιδιά της ομάδας Νέων, ρισκάροντας άσχημα αποτελέσματα.

***Με τη Λίβερπουλ άλλαξε τους 8 από τους 11 που είχαν ρίξει 3-0 στη Μίλαν!

***Χθες κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε ουσιαστικά για πρώτη φορά με ρόμβο! Θυμάμαι το είχε κάνει άλλη μία φορά, στο τέλος της περασμένης σεζόν, στο α΄ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του κυπέλλου στην Τούμπα, με το γνωστό αρνητικό αποτέλεσμα.

***Τι ψάρια έπιασε η αλλαγή τακτικής, που προφανώς εκπορεύεται από τους πολλούς καλούς κεντρικούς χαφ που έχει η ομάδα (Σάμαρη, Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι κι ενώ έλειπε κι ο Εντινγκά) και τους οποίους ο Μίτσελ σκέφθηκε να χωρέσει μαζί;

***Στον τομέα της ανάπτυξης ο βαθμός ήταν πολύ καλός. Ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλά, ξεδιπλώνονταν όμορφα κι επικίνδυνα, έβαλε τρία γκολ (το ένα ακυρώθηκε με οριακό οφσάϊντ), ενώ άλλες τρεις φορές ο Μανιάτης, ο Διαμαντάκος κι ο Κολοβός βρέθηκαν απέναντι από τον Άγγλο γκολκίπερ-και μία τέταρτη ο Ντοσεβί, επίσης οριακά οφσάϊντ. Ο δε Κασάμι (πάλι αρκετά καλός) αν είχε καλύτερες επιλογές στο τέλος, όπου πραγματικά τα χάλασε, θα μπορούσε να φτιάξει και δύο-τρεις ακόμη ευκαιρίες.

***Στον ανασταλτικό τομέα ο βαθμός ήταν χαμηλός. Για να λειτουργήσει ο ρόμβος καλά κι αμυντικά, πρέπει οι δύο ακραίοι μπακ να είναι σε σούπερ κατάσταση (ο Ομάρ δείχνει πιο έτοιμος να το κάνει αυτό και να παίξει όλη την πλευρά) κι οι δύο πλάγιοι του ρόμβου να παίζουν εξίσου πολύ καλά μπρος και πίσω (ο Κασάμι, όμως, νομίζω πως «έχει» περισσότερο το επιθετικό κομμάτι). Χθες πολλές φορές ο Ομάρ κι ο Μαζουακού ήταν μόνοι τους απέναντι σε δύο παίκτης της Σίτι, ελλείψει εξτρέμ του Ολυμπιακού. Κι ο Κολάροφ έκανε μεγάλες ζημιές από αριστερά.

***Οι Άγγλοι έβρισκαν πολλούς διαδρόμους από τα χαφ του Ολυμπιακού και έβγαιναν με καλές κάθετες στην πλάτη των ερυθρόλευκων αμυνόμενων, που απέναντι σε Τζέκο, Γιόβετιτς, Νασρί, Νάβας, Σίλβα λογικά είχαν δύσκολο έργο. Η κατάσταση βελτιώθηκε στο τελευταίο ημίωρο, όταν ο Μίτσελ το γύρισε στο κλασικό 4-3-3 (4-2-1-3) που το ξέρει πολύ καλύτερα η ομάδα του. Ο Ντοσεβί κι ο Γκαζαριάν βοηθούσαν τους μπακ, ενώ μάλλον βοήθησε κι η αλλαγή θέσης των στόπερ στο β΄ημίχρονο, με τον Αβραάμ αριστερά και τον Μανωλά (και μετέπειτα τον Αυλωνίτη) δεξιά.

***Ο Αβραάμ είναι πειστικός, πάλι μετά από δύο χρόνια, κι έτσι όπως τον βλέπω, με ανάλογη συνέχεια δύσκολα δεν θα κερδίσει τη μία θέση στα σέντερ μπακ. Πρέπει να είχε εφτά-οκτώ (!) πολύ καλές επεμβάσεις και να πήρε και τέσσερις-πέντε κεφαλιές. Έφαγε μία «ποδιά» από τον Κολάροφ και στο 1-0 δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αλλά με τόση δουλειά που είχε, θα έτρωγε και ήττες.

***Κατά την γνώμη μου, κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Σάμαρης, ως συνέχεια της παρουσίας του ως κόφτης στο τέλος του αγώνα με τη Λίβερπουλ. Μιλάμε για χαφ κλάση. Υπέπεσε ξανά στο λάθος να μην κάνει ένα φάουλ στον Γιόβετιτς στη φάση του 1-0, αλλά συνήλθε αμέσως είχε καίριες επεμβάσεις (όπως ένα τάκλιν-καμικάζι σε σουτ για γκολ του Γιόβετιτς) και μπροστά έδωσε ρεσιτάλ, ανοίγοντας καλά το παιχνίδι και είχε και δύο κάθετες διαβήτη, τη μία στο γκολ της ισοφάρισης στο Μανιάτη και την άλλη στον Κολοβό στο 88’, που έχασε το κοντρόλ και το 3-2.

***Εάν ο Σάμαρης βάλει στο παιχνίδι του και μεγαλύτερη συγκέντρωση ανασταλτικά, θα είναι για πολύ μεγάλη ομάδα, πολύ μεγάλου πρωταθλήματος… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: