Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το... άλμα του Αντριέν Ραμπιό!!

Ο Tim Simon γράφει για τον Αντριέν Ραμπιό, που αρνήθηκε να ανανεώσει με την Παρί και ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση.

Γεννήθηκε στο Σεν-Μορίς, ένα προάστια στα νότια του Παρισιού και η άνοδος στην πρώτη ομάδα της Παρί ήταν εντυπωσιακή. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα τσικό της Κρετέιγ και μετά από ένα σύντομο πέρασμα το 2008 από την Μάντσεστερ Σίτι, επέστρεψε γρήγορα στην πατρίδα του.
Γρήγορα τον ανακάλυψαν οι scouts της Παρί Σεν Ζερμέν και βρέθηκε στις ακαδημίες των πρωταθλητών Γαλλίας. Εκείνος που χάρηκε περισσότερο ήταν ο πατέρας του, φανατικός οπαδός των Παριζιάνων, ο οποίος δυστυχώς πάσχει από «Σύνδρομο Εγκλεισμού».
Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Ραμπιό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία να λάβει μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι του 2012 και έγινε ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες, που του προσφέρθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο από τη στιγμή που ο Ελ Κελαϊφί βρέθηκε στην προεδρεία. Έχοντας παίξει σε όλες τις μικρές ομάδες της Γαλλίας και μετά από τον επιτυχημένο δανεισμό του στην Τουλούζ, ο Ραμπιό είναι «πλήρες» μέλος των Παριζιάνων.
Γιατί πρέπει να τον γνωρίζετε
Ο Ραμπιό είχε χαρακτηριστεί ως το μέλλον της Παρί. Τη στιγμή που η πολιτική των Παριζιάνων είναι γνωστή, κάνοντας πανάκριβες μεταγραφές,  19χρονος κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στις επιλογές του Λοράν Μπλαν. Έχοντας παίξει στο μεγαλύτερο μέρος της νεανικής του καριέρας σε πιο προωθημένο ρόλο στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να αντεπεξέλθει και με το παραπάνω στον ρόλο του deep-lying playmaker που του έδωσε ο προπονητής του.
Δυνατά σημεία
Το εκπληκτικό του κοντρόλ και η ψυχραιμία του συνδυάζονται άψογα με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα και την ατέλειωτη δουλειά του στο κλείσιμο των χώρων. Ο νεαρός Γάλλος είναι από τους παίκτες που ρυθμίζουν το τέμπο, έχοντας 90% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. Οι κινήσεις του με την μπάλα είναι απρόβλεπτες.
Ο Ραμπιό μπορεί να κρατήσει τα πράγματα απλά με κοντινές πάσες ή να βγάλει εξαιρετικές μακρινές, ψάχνοντας τους γρήγορους Λαβέτσι και Μόουρα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο ξεκίνημα της καριέρας του η προσαρμοστικότητά του στο εκάστοτε σύστημα τον έκανε να ξεχωρίζει. Δεν είναι σκληρός παίκτης και το γεγονός ότι σπάνια θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά, έχει αρχίσει να βελτιώνει και αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού του.

Αδυναμίες
Θα περίμενε κανείς λόγω του ύψους του να είναι επιβλητική φιγούρα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει, όμως, ακόμα δρόμο μπροστά του για να το καταφέρει. Καμιά φορά χάνεται απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, καθώς δεν μπορεί να παίζει στο ίδιο τέμπο για ολόκληρο το ματς. Επίσης, για τον ρόλο του, ο Ραμπιό θα πρέπει να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από τις μόλις 10 που είχε την περασμένη σεζόν στη Γαλλία.
Είπαν
Παρά το γεγονός ότι η Παρί τον περασμένο Ιανουάριο απέκτησε τον Καμπάγ από τη Νιούκαστλ, ο Λοράν Μπλαν δήλωσε ότι ο Ραμπιό παραμένει στα πλάνα του και ότι απλά θα πρέπει να κάνει υπομονή. «Έχω μεγάλη πίστη σε αυτό το παιδί, που έχει τεράστιο ταλέντο. Στο πρώτο μισό της σεζόν απέδειξε ότι μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Καταλαβαίνω την ανυπομονησία του, όμως δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι μέλος μίας μεγάλης ομάδας και ότι στη ζωή θα πρέπει πάντα να κάνεις υπομονή. Ελπίζω να μείνει».
Ξέρατε ότι…
Σε ηλικία μόλις 13 ετών μετά από 6 δύσκολους μήνες στην Αγγλία, ο Ραμπιό άφησε την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς του έλειπε η πατρίδα του. Από τη στιγμή που δεν γνώριζε αγγλικά, μάλιστα, η επικοινωνία με τους συμπαίκτες και το προπονητικό επιτελείο ήταν πολύ δύσκολη. Πέρασε πολύ δύσκολα, όπως δήλωσε ο ίδιος, και απέτυχε να κάνει εντύπωση στους πολίτες.
Τι ακολουθεί
Πιθανότατα το επόμενο βήμα στο εξωτερικό. Η Βερονίκ, η μητέρα και ατζέντης του, αποκάλυψε ότι ο Ραμπιό δε θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί, που φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2015. «Το μέλλον του γιου μου είναι σε αναμονή. Ο Αντριέν θέλει να παίζει και να είναι μέρος ενός πρότζεκτ, που θα τον συμπεριλαμβάνει άμεσα», σχολίασε η Βερονίκ στην Tuttosport, διαψεύδοντας τα σενάρια μεταγραφής του από τώρα, καθώς η Παρί θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της.
Οι φήμες τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την Γιουβέντους, η οποία απλά θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα τον κάνει δικό της. Είτε θα κάνει πρόταση από τώρα στην Παρί, με τους Γάλλους να αναφέρουν ότι πιθανότατα θα γίνει αποδεκτή, ή θα τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι. Θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: