Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Στον ΠΑΟΚ… δύο μήνες μετά!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει στον SportDog το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι και γράφει για το δύσκολο έργο του Δικέφαλου στο επόμενο πρωτάθλημα! Λίγο μετά και το φιλικό με τη Νάπολι το οποίο παρακολουθήσαμε στο θρυλικό Σαν Πάολο και με όλη την εμπειρία που υπάρχει, μπορούμε να σχολιάσουμε τι θα γίνει στον Δικέφαλο του Βορρά δύο μήνες μετά!
Αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον τα φιλικά για να δούμε μπροστά. Λίγη βοήθεια μας προσφέρουν…
Κατ’ αρχάς να επαναλάβουμε τα αυτονόητα… Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι… δύσκολη. Θα είναι πολύ-πολύ δύσκολη! Αυτή δεν είναι καμία βαθυστόχαστη φιλοσοφία. Υπάρχει περίπτωση για μία ομάδα να είναι όλα ρόδινα όταν μέσα σε ένα καλοκαίρι χάνει οκτώ βασικούς και ποιοτικούς παίκτες και μέσα σε 1-2 μήνες πάει να φτιάξει σωστό και ομοιογενές σύνολο χωρίς να αντικαταστήσει τους μισούς (από τους παραπάνω) αριθμητικά και κανέναν εξ’ αυτών ποιοτικά;
Εκεί κατά τον Οκτώβριο λοιπόν, αυτός ο νέος ΠΑΟΚ είτε θα παίζει Ελλάδα-Ευρώπη, είτε θα αγωνίζεται μόνο στο πρωτάθλημα. (Λίγοι έχουν καταλάβει ότι η πρόκριση στους ομίλους θα παιχθεί στην τύχη και στις λεπτομέρειες) αφού ο ΠΑΟΚ πολύ ανώτερος του αντιπάλου του δεν μπορεί να είναι!
Αν ο ΠΑΟΚ παίζει Πέμπτη-Κυριακή, τότε θα έχει τρομακτικά δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα. Μία εντελώς νέα ομάδα έχει ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης και επιτυχιών στο ροτέισον. Γκρίνια λοιπόν για το πρωτάθλημα…
Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί και παίζει μόνο Ελλάδα, τότε από τέλη Αυγούστου η γκρίνια θα είναι συνολική και πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι τώρα.
Όπως καταλαβαίνετε, η γκρίνια δεν αποφεύγεται. (Για Θεσσαλονίκη εξάλλου μιλάμε…)
Εκεί επάνω λοιπόν στην γκρίνια (είτε την απότομη του Αυγούστου, ή την σταδιακή του Φθινοπώρου) θα δοκιμαστεί ο ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ και η ομάδα.
Γιατί αυτή η γκρίνια δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγή πλάνου. Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη και τον Αναστασιάδη ακολουθούν ένα πλάνο. (Κανείς δεν το έχει επικοινωνήσει, αλλά… κάτι υπάρχει, έχοντας ως βάση την σφικτή οικονομική πολιτική). Ότι και να γίνει στα ευρωπαϊκά ματς, ότι και να γίνει στο ξεκίνημα της χρονιάς, όποτε κι’ αν έρθει η γκρίνια, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ πρέπει ξαφνικά να αλλάξει το πλάνο του. Αυτό που αποφάσισαν τον Ιούνιο, αυτό και πρέπει να ακολουθήσουν! Εδώ και δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ πρωτοτυπεί παγκοσμίως και τον χειμώνα κάνει πιο ακριβές μεταγραφές από ότι το καλοκαίρι και τελικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς φέρνει χειρότερα αποτελέσματα από ότι στο πρώτο που ήταν θεωρητικά πιο αδύναμος!
Όπως ξεκίνησαν λοιπόν, με ότι κι’ αν αποφάσισαν, αυτό πρέπει να το στηρίξουν! Μέχρι εκεί που δεν πάει…
Και άλλη μία ΑΧΑΣΤΗ πρόβλεψη: Σε πέντε ή 15ή 45 μέρες, ένα θα είναι το μεγάλο θέμα στον ΠΑΟΚ: «Ο Αναστασιάδης ήθελε ή δεν ήθελε να γίνουν μεταγραφές;»
Κάτι μας θυμίζει αυτό…
Κατά τα άλλα με την Νάπολι, ήταν όλα φυσιολογικά. Φανερή η διαφορά ποιότητας και ομοιογένειας και μία φυσιολογική εικόνα στο παιχνίδι υπέρ της ομάδας του Μπενίτεθ.
Αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε και τα καλά 20λεπτα του ΠΑΟΚ στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Εκεί που η ομάδα του Αναστασιάδη «πάτησε» την μπάλα και έβγαλε καλές επιθέσεις με σπουδαίες ευκαιρίες.
Τώρα βέβαια ένα είναι το ερώτημα: Τι θα ήταν καλύτερο: Να λήξει αυτό το φιλικό 1-1 για να πάρουν όλοι αυτοπεποίθηση, ή να λήξει 4-0 μήπως και ανασκουμπωθούν λίγο παραπάνω ενόψει Ευρώπης;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: