Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γερμανικά αστεράκια για... Πρέμιερ Λιγκ!!

Γερμανική παραγωγή ταλέντων και οι Βρετανοί «κατάσκοποι» βλέπουν... Bundesliga! Πέντε ταλεντάρες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην Πρέμιερ Λιγκ. 
Ντόνις Αβντιζάι 
Πρόκειται για το νέο παιδί-θαύμα της Σάλκε. Ο Ανβιτζάϊ έχει σπάσει κάθε... κοντέρ στις κατηγορίες Κ17 και Κ19 της Γερμανίας. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός είναι πια έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρώτη ομάδα της Σάλκε, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων ταλαντούχων παικτών που βγήκαν από τα... σπλάχνα της.
Είναι δύσκολο να μην προσέξει κανείς τα στατιστικά του στο σκοράρισμα. Είχε 59 γκολ και 15 ασίστ με την Κ17 σε 53 εμφανίσεις. Στη συνέχεια πήρε προαγωγή στην Κ19 όπου και εκεί είχε απίστευτους αριθμούς: 44 γκολ και 13 ασίστ σε 25 αγώνες (ένα γκολ κάθε 47 λεπτά).
Οι επιδόσεις του του άνοιξαν την πόρτα για την Κ17 της Εθνικής Γερμανίας, όπου είχε 10 γκολ σε 13 ματς. Επιπλέον έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Σάλκε ετοιμάζεται να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και στην Μπουντεσλίγκα.
Θυμίζει τον Μάικλ Όουεν ενώ κάποιοι τον συγκρίνουν ήδη με τον νεαρό Ρομπίνιο ή τον Πέδρο της Μπαρτσελόνα. Θα ταίριαζε στο προφίλ ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.
Donis Avdijaj
Έρικ Ντούρμ
Ο 22χρονος αμυντικός της Μπουρούσια Ντόρτμουντ έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να ασχοληθεί με το ταλέντο και τις ικανότητές του. Ο Γίργκεν Κλοπ έχει... υποκλιθεί στην αξία του τονίζοντας πως είναι ένας εκ των πιο δυναμικών και ικανών νέων παικτών που έχει δει στην ομάδα.
Ο Ντούρμ κατάφερε να φτάσει μέχρι την Εθνική Γερμανίας, μετά από μόλις μία φουλ σεζόν με την φανέλα της ομάδας. Μετά από 22 αγώνες με την Μπορούσια Ντόρτμουντ ήρθε και η κλήση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Ήταν ο παίκτης που ο Κλοπ έβαλε να περιορίσει τον Γκάρεθ Μπέιλ στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει περάσει ήδη πολλά και δύσκολα τεστ. Τα μακριά και δυνατά του πόδια και η δυνατότητά του να κρατάει σωστά την μπάλα αποτελούν κοινό σημείο με τον Γιαν Βερτόγκεν με τον Νουρί Σαχίν να τον αποκαλεί πάντως Πίτζτσεκ τζούνιορ. Θα ήταν ιδανικός για Λίβερπουλ και Άρσεναλ.



Γιοχάνες Γκέις
Σε ηλικία μόλις 20 ετών αν και παίκτης της Μάιντς ο συγκεκριμένος αμυντικός χαφ που μπορεί να παίξει και πιο ψηλά στον άξονα, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετές ομάδες. Ο Γιοχάνες Γκέις έχει εκπροσωπήσει την Γερμανία σε κάθε κλιμάκιο από την K16 έως την Κ21.
Είναι παίκτης με αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, που δεν έχει μόνο τον άχαρο ρόλο του κόφτη. Μοιράζει μπάλες αλλά και σκοράρει. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως έχει ως πρότυπό του τον Μπαστιαν Σβαινστάιγκερ.
Με ένα γκολ και επτά ασίστ έχει δείξει πως μοιάζει στο είδωλό του. Μπορεί να εξελιχθείσ το μέλλον σε έναν νέο Σβαινστάιγκερ. Είναι ιδανικός για τις Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ.
Johannes Geis
Νίκλας Σούλε
Ο 18χρονος σέντερ μπακ και διεθνής με την Κ19 της Γερμανίας κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός και η Χόφενχαϊμ δεν φαίνεται ικανή να τον κρατήσει για πολύ ακόμα στο ρόστερ της. Ο πιτσιρικάς Σούλε έχει ήδη κάνει τα πρώτα του ρεκόρ.
Όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2012/13 έγινε ο πιο νεαρός παίκτης που έπαιζε για πρώτη φορά με την φανέλα της ομάδας. Το γκολ του με την Μπάγερν Μονάχου τον έκανε τον πιο μικρό σε ηλικία σκόρερ της.
Ο νεαρός αμυντικός με 20 συμμετοχές την περασμένη σεζόν δηλώνει πως θέλει να χάσει και άλλα κιλά για να γίνει ακόμα πιο ταχύς και ευέλικτος.
Συγκρίνεται πολύ με τον Χόλγκερ Μπαντστούμπερ ενώ κάποιοι αναφέρουν πως είναι ένας πολύ πιο γρήγορος Πετρ Μερτεσάκερ. Θα ήταν ιδανικός για Άρσεναλ και Τότεναμ.




Τζούνιορ Μαλάντα
Ο 19χρονος και ύψους 1.81 αμυντικός μέσος δεν είναι Γερμανός αλλά Βέλγος και διεθνής με την Κ21. Εκτός από αμυντικό χαφ μπορεί να παίξει και ως σέντερ μπακ αλλά και ως κεντρικός χαφ.
Ο Μαλάντα έφτιαξε το όνομά του στην Γαλλία με την Λιλ για να βρεθεί μετά στην Άντερλεχτ και από εκεί στην Ζούλτε Βάρεγκεμ. Από εκεί βρέθηκε στην Βόλφσμπουργκ.
Πρόλαβε ως πιτσιρικάς να παίξει δίπλα στον Ρομέλου Λουκάκου. Στην Βόλφσμπουργκ κατάφερε να παίξει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο. Αν και παίκτης που παίζει κυρίως ως αμυντικό χαφ στην ομάδα του δόθηκε πιο μεγάλη ελευθερία κινήσεων.
Η εμπιστοσύνη αυτή ανταποδώθηκε με δύο γκολ σε επτά εμφανίσεις. Η δυναμική στο παιχνίδι του και οι εξαιρετικές του μπαλιές αποτέλεσαν τον λόγο που οι Άρσεναλ και Έβερτον έδειξαν ενδιαφέρον για εκείνον.
Με το ύψος που διαθέτει δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος μέσος και ως ο παίκτης που κυριαρχεί στον άξονα, όμως έχει πολλά χαρίσματα και είναι άκρως εξελίξιμος. Έχει καλή τεχνική και καλές μεταβιβάσεις. Είναι σαν ένας πιο κοντός Γιάγια Τουρέ. Θα ήταν ιδανικός για τις Τότεναμ και Έβερτον.
Junior Malanda
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: