Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αυτούς έχουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το ρόστερ του ΠΑΟΚ που θα μπει στη μάχη των επίσημων αγώνων κυνηγώντας νίκες σε αγώνες που είναι το απόλυτο φαβορί.
Και κάπου εδώ το παραμύθι τελείωσε.  Ο ΠΑΟΚ με αυτό το ρόστερ θα μπει στη μάχη των επίσημων αγώνων κυνηγώντας νίκες σε αγώνες που είναι το απόλυτο φαβορί.
ADVERTISEMENT
Όση πίεση και αν προκάλεσαν τα ΜΜΕ για να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ με τρεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, έναν σε κάθε γραμμή, δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα, άλλη μία ένδειξη πως στην εποχή Σαββίδη τα πράγματα κυλούν κάπως διαφορετικά. Οι απόψεις έχουν καταγραφεί και περιμένουμε πλέον την αντίδραση της ομάδας και την διάρκειά της για να κρίνουμε αν αυτή η πίεση είχε λόγο ή όχι.
Πλέον η ομάδα που ετοιμάζεται εδώ και δύο μήνες, είναι υποχρεωμένη να δείξει έτοιμη για να κερδίσει σε πρώτη φάση μία ομάδα πολύ χαμηλής δυναμικής σε σχέση πάντα με αυτές που αντιμετώπιζε στη φάση των πλέι οφς. Η Ζίμπρου δεν είναι Καρπάτι, δεν είναι Ραπίντ, δεν είναι σίγουρα Φενέρ. Είναι μία ομάδα από τη Μολδαβία, με άγνωστους ποδοσφαιριστές και με μοναδικό ατού σε σχέση με τον ΠΑΟΚ το γεγονός πως το απόγευμα της Πέμπτης θα δώσει το δέκατο επίσημο παιχνίδι της. Γεγονός σημαντικό σε αυτή τη φάση κυρίως, φάση που εμείς και γενικά οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν ρυθμό ούτε για να χορέψουν Μακαρένα.
Αυτή λοιπόν είναι η ομάδα, που είδαμε κυρίως στα τελευταία δύο φιλικά με ΚΠΡ και Ίντερ. Ο Αναστασιάδης έκανε καλή δουλειά στο κομμάτι του γκρουπ. Με τον δικό του τρόπο, παρωχημένο ή μη δεν έχει καμία απολύτως σημασία, κατάφερε ο ΠΑΟΚ να δείχνει ομάδα. Ένα σύνολο που παλεύει μέσα στο γήπεδο, παίκτες που ατομικά σέβονται την προσπάθεια του διπλανού τους, παιδιά με φιλοδοξίες που θέλουν να πετύχουν σε αυτό που κάνουν.
Το γκρουπ στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό και είναι σίγουρα μία βάση που μπορείς να στηριχτείς. Σε βοηθά κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι σε πρώτη φάση όταν αναφέρεσαι σε μία καινούργια ομάδα και ευελπιστείς πως σύντομα θα γίνει δουλειά να πετύχει και στο δημιουργικό περισσότερα πράγματα.
Σίγουρα στη δημιουργία δεν έχει πιάσει το λίμιτ απ της ακόμη η ομάδα, αλλά γνωρίζοντας πως μεσοεπιθετικά έχει κενά, το ταβάνι της δεν είναι πολύ ψηλό. Αν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ο ΠΑΟΚ δεν κάνει αυτές τις ποιοτικές προσθήκες, θα ζήσουμε μία χρονιά αλχημείας η οποία σε πρώτη φάση φαίνεται στη τοποθέτηση του Σαλπιγγίδη αριστερά στην επίθεση.
Για τον ΠΑΟΚ είναι ερωτηματικό το τι θα παίξει. Θα παίξει με τρεις ή με τέσσερις πίσω; Θα παίξει με κλασικούς δύο φορ ή θα μπούνε τρεις μπροστά. Σε πρώτη φάση, μάλλον θα πάει σε σύστημα με τρία χαφ αφού ο τραυματισμός του Γκολάσα φέρνει την πρώτη σημαντική απώλεια. Η τριάδα Μαντούρο, Τζιόλη, Κάτσε δεν χαλάει γιατί απλούστατα αυτή σου εγγυάται καλή ανασταλτική λειτουργία και έλεγχο ρυθμού.
Σε αυτές τις σειρές, δεν σε παίρνει να παίζεις για την ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει στο Κισινάου να κερδίσει γιατί μία στραβοκλοτσιά είναι αρκετή να σε βάλει σε περιπέτειες. Το έχουμε δει το έργο σε αρκετά ζευγάρια αυτής της φάσης.
Ερωτηματικά πλην του συστήματος υπάρχουν αρκετά ακόμη. Το σημαντικό κατ εμέ και αυτό που με προβληματίζει, είναι πως παρά τα εννέα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΟΚ στη προετοιμασία του, μόλις τρεις παίκτες έπαιξαν 90λεπτό. Και ο ένας είναι ο Γλύκος. Οι άλλοι δύο είναι ο Μακ με τον Κλάους και ο τελευταίος είναι αμφίβολος αν και στο τέλος θα παίξει γιατί είναι πολύ σημαντικός κυρίως αυτή την περίοδο. Σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια χρειάζεσαι τον σκόρερ σου, αυτόν με τα καλύτερα ποσοστά εκτελεστικά. Τον χρειάζεσαι γιατί θα πρέπει να τον ψάξεις με μεγάλες μπαλιές λόγω της έλλειψης ξεκάθαρου και επιτυχημένου πλάνου ανάπτυξης. Το να το κάνεις αυτό με τον Σαλπιγγίδη στην επίθεση ή τον Φακούντο Περέιρα, μάλλον είναι μία επιλογή καταδικασμένη.
Ο Κλάους σήμερα, υπογράφει το νέο του συμβόλαιο. Χαίρομαι γιατί ένα παιδί που φοράει την φανέλα από τα 8 του χρόνια θα μείνει αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τα 30 του στην ομάδα και βλέπουμε. Δεν είναι σύνηθες το σκηνικό αυτό σε ένα ποδόσφαιρο που οι σημαίες κυματίζουν με χρονοδιακόπτη.
Θα είναι η πρώτη ενέργεια Αγγελίδη, αφού από σήμερα αναλαμβάνει και αυτός το πόστο του στη ΠΑΕ. Ένα πόστο το οποίο έχει δεχτεί πλήγματα στην εποχή Σαββίδη. Ένα πόστο που ευνουχίστηκε από τη ρίζα.
Ο Αγγελίδης είναι υποχρεωμένος να κάνει τα απλά. Να αποκτήσει η ΠΑΕ μία δομή ξεκάθαρη, με ρόλους συγκεκριμένος, να αποτάξει την νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου που επέβαλε ο συγκεντρωτισμός του Σαββίδη και να βελτιώσει την επικοινωνία της ΠΑΕ με τρόπο εντυπωσιακό. Να δημιουργηθούν στον ΠΑΟΚ εταιρικές βάσεις σοβαρές που θα αλλάξουν και την εικόνα της ομάδας προς τα έξω.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να το θελήσει ο Σαββίδης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Αγγελίδης θα συμπληρώσει τη λίστα των ανθρώπων που έφαγαν το μπινελίκι χωρίς να φέρουν τη βασική ευθύνη.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: