Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Στο... στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Βαλμίρ Μπερίσα!!

Ο 18χρονος Σουηδός επιθετικός της Ρόμα, Βαλμίρ Μπερίσα, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από την Ιταλία είναι στο... στόχαστρο του Παναθηναϊκού! Πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο U-17 του 2013.

Ο Παναθηναϊκός όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες είναι κοντά στην απόκτηση ενός νεαρού επιθετικού, ο οποίος θα έρθει για να δώσει ακόμη μία λύση στον Γιάννη Αναστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από την Ιταλία, το «τριφύλλι» έχει δείξει ενδιαφέρον για τον 18χρονο στράικερ της Ρόμα, Βαλμίρ Μπερίσα! Μιλάμε για έναν ταλαντούχο επιθετικό, ο οποίος έκανε... παπάδες στο πρόσφατο Παγκόσμιο U-17 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ βρίσκοντας δίχτυα επτά φορές. Αυτές του οι εμφανίσεις αποτέλεσαν... διαβατήριο, ώστε να μετακομίσει από την Χάλμσαντ στην Ρόμα και τον Καμπιονάτο. Στην πατρίδα του τον αποκαλούν ως «νέο Ζλάταν».
ADVERTISEMENT
Ο Μπερίσα αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων ενώ έκανε προπονήσεις και με την ανδρική ομάδα των «Ρωμαίων», όντας στoν πάγκο στην αναμέτρηση με την Αταλάντα.  Πρόθεση του ιταλικού συλλόγου είναι να τον παραχωρήσει δανεικό για να «ψηθεί» ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μέσω του εκπροσώπου του, έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να συνεχίσει αλλού για ένα χρόνο, ώστε μέσα από τα παιχνίδια να βελτιωθεί και να αποκτήσει εμπειρίες.
«Μπαμ» από την αρχή
Ο Μπερίσα γεννήθηκε στη Σουηδία στις 6 Ιουνίου του 1996, έχοντας αλβανική καταγωγή από τον πατέρα του και έκανε τα πρώτα του βήματα στη Χάλμσταντ. Το 2012, βλέποντας την αλματώδη πρόοδό του, η σουηδική ομάδα αποφάσισε να τον ανεβάσει στην ομάδα U-19, παρότι ήταν μόλις 16 ετών. Κλήθηκε να ανταγωνιστεί με ποδοσφαιριστές έως και τρία χρόνια μεγαλύτερούς του, αλλά τα πήγε μια χαρά. Σημείωσε 8 γκολ σε 11 ματς και κλήθηκε στην Εθνική K-17, όπου έβαλε τρία τέρματα σε 7 παιχνίδια.
Η σεζόν 2012-13 ήταν εκείνη της εκτόξευσης. Ο μικρός Βαλμίρ πήρε ύψος και όγκο, δυνάμωσε πολύ και έγινε ένας σέντερ φορ που συνδύαζε εκπληκτικά δύναμη και τεχνική. Με την Κ-19 της Χάλμσταντ έβαλε 7 γκολ σε 13 ματς και αμέσως έκανε ντεμπούτο με την ομάδα Κ-21, όπου σκόραρε με το «καλημέρα».
Το Μουντιάλ που τον καθιέρωσε
Η πορεία του τον καθιέρωση στην Εθνική και ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, ήταν ασταμάτητος! Έβαλε δύο γκολ τη Νιγηρία, ένα στην Ιαπωνία και ένα στις Ονδούρες. Με χατ-τρικ στο ματς για την τρίτη θέση απέναντι στην Αργεντινή, πήρε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Οι σειρήνες των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων είχαν ήδη αρχίσει να χτυπούν.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το όνομά του «έπαιξε» για Μίλαν, Ρόμα, Ίντερ και Γιουβέντους στην Ιταλία, τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και τη Σάντερλαντ στην Αγγλία, καθώς και για τη Σέλτικ και τον Άγιαξ! Τελικά, ο Σαμπατίνι ήταν εκείνος που τον έπεισε να πάρει το αεροπλάνο για τη Ρώμη και να φορέσει τη φανέλα των τζιαλορόσι, έναντι 300.000 ευρώ κι ενώ η Μπορούσια είχε πλησιάσει πολύ στην απόκτησή του.
Η Ρόμα τον έκανε δικό της με πενταετές συμβόλαιο, αφού πίστεψε πολύ στο ταλέντο του. Αρχικά στόχος ήταν να βρίσκεται μεταξύ πρώτης ομάδας και Πριμαβέρα, αφού συνέχιζε να εξελίσσεται. Στην Ιταλία βρήκε κάποιες δυσκολίες στην προσαρμογή, τόσο λόγω της γλώσσας, κάποιων μικροτραυματισμών και ταξιδιών με την εθνική ομάδα. Έπαιξε κάποια ματς με την Πριμαβέρα και αποφασίστηκε να φύγει δανεικός για να πάρει εμπειρίες και να βρει διάρκεια.
«Κάτι μεταξύ Ίμπρα και Κλόζε»
Οι Σουηδοί δεν άργησαν να του δώσουν το χρίσμα του νέου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, βρίσκοντας παράλληλα ομοιότητες στο εκτελεστικό του στιλ με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, Μίροσλαβ Κλόζε! Είναι ψηλός, 1.86, με τρομερή φυσική δύναμη και μαχητικότητα στην περιοχή, ενώ έχει και εξαιρετική τεχνική και αίσθηση του γκολ!





Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: