Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δυναμώνει τα άκρα, κάνει την διαφορά!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεταγραφή του Αλφάρο και την διαφορά που μπορεί να κάνει στον Παναθηναϊκό.

Η μεταγραφή του Αλφάρο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες δυναμώνει πολύ τον Παναθηναϊκό στα άκρα και ουσιαστικά προσθέτει στο ρόστερ του έναν παίκτη, που έχει το γκολ. Και έρχεται στα 27 του, στην καλύτερη του ποδοσφαιρική ηλικία.
ADVERTISEMENT
Την περασμένη σεζόν με την Μαγιόρκα στην Β’Εθνική της Ισπανίας πέτυχε εννέα γκολ, αλλά τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στην Primera Division με την Μαγιόρκα και την Σεβίλλη. Πέτυχε συνολικά 10 γκολ στην Primera στις τρεις χρονιές, που αναφέραμε. Προέρχεται από γεμάτες σεζόν με 38 συμμετοχές πέρυσι και 27 συμμετοχές πρόπερσι και πρόκειται για παίκτη, που αγωνίζεται κυρίως στα δύο άκρα (δεξιά περισσότερο), αλλά και πίσω από τον επιθετικό.
Ήταν στην μεγάλη ομάδα της Σεβίλλης -με συμμετοχές- την χρονιά, που κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πρόκειται για παίκτη, που με 125 συμμετοχές στην Primera και 115 συμμετοχές στην Β’Εθνική της Ισπανίας και 83 γκολ στην καριέρα του, είναι… εύκολο να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα ελληνικό πρωτάθλημα, που νομίζω, ότι σε ποιότητα και ανταγωνισμό είναι χειρότερο και από την Β’Εθνική της Ισπανίας.
Ο Αλφάρο είναι ένας παίκτης, που έχει ανάγκη ο Αναστασίου για να μπορεί να παίξει και το 4-3-3 με ακραίους, που πατάνε περιοχή και σκοράρουν. Αυτό το έχει ο Αλφάρο, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο 4-2-3-1 πίσω από τον επιθετικό και στο 4-4-1-1, πίσω από τον φορ επίσης.
Είναι μία μεταγραφή, που περνάει στα ψιλά, από ότι βλέπω, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης, που μπορεί να βάλει την σφραγίδα του τη νέα σεζόν και να λατρευτεί από τον κόσμο του Παναθηναικού από αυτά, που θα κάνει στο γήπεδο. Εξάλλου οι συμμετοχές με την Σεβίλλη, την Μαγιόρκα και την Τενερίφη (έχει προσωπικό ρεκόρ με τα 20 γκολ , που είχε πετύχει σε μία σεζόν), μόνο τυχαίες δεν είναι. Και μιλούν για παίκτη, που πιστεύω, ότι μπορεί να εξελιχθεί από τους καλύτερους του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.
Και επειδή βλέπω να γίνεται μία συσχέτιση των δύο παικτών, ο Αμπέντ και ο Αλφάρο σε στιλ δεν έχουν καμία σχέση. Ο Αμπεντ είναι ένας δυναμικός χαφ , που παίζει κυρίως στον άξονα και σημείωσε πολύτιμα γκολ πέρυσι, ο Αλφάρο είναι ένας επιθετικός παίκτης, που παίζει κυρίως στα άκρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Η αίσθησή μου είναι , ότι ο Μπούι θα πάρει την θέση του Αμπεντ, εκτός και αν αποκτηθεί και άλλο χαφ την τελευταία στιγμή…
ΥΓ: Ο Αλφάρο συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία της Μαγιόρκα μέχρι να σπάσει το συμβόλαιό του και αυτό είναι πολύ θετικό. Λογικά θα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο ετοιμότητας.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: