Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η ζωή μετά τον Σουάρες ξεκίνησε καλά στη Λίβερπουλ!

Ο Τζόναθαν Φαντούγκμπα γράφει για το νέο SAS που καλύπτει το κενό του Σουάρες στη Λίβερπουλ. Πώς θα είναι η ζωή μετά τον Σουάρες στη Λίβερπουλ; Είναι μια ερώτηση που γίνεται όλο το καλοκαίρι και στη νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον πήραμε την απάντησή: Θα είναι διαφορετική, αλλά η ομάδα θα επιβιώσει. Ο Μπρένταν Ρότζερς είπε μετά το ματς ότι ο Σουάρες έστειλε στον πρώην προπονητή του ένα γραπτό μύνημα και ευχήθηκε καλή τύχη για την υπόλοιπη χρονιά, τονίζοντας ότι υπάρχει αγάπη στη σχέση του με το σύλλογο.
Στον αγωνιστικό χώρο, η ίδια αγάπη βγαίνει ανάμεσα στους νέους SAS, τον Στέρλινγκ και τον Στάριτζ, οι οποίοι δείχνουν να κρατούν το κλειδί στη μετά-Σουάρες εποχή στο Άνφιλντ και το παλιό SAS, το δίδυμο του Ουρουγουανού με τον Στάριτζ.
Ο Ντάνιελ Στάριτζ έκανε την 50η εμφάνισή του με τη Λίβερουλ και σημείωσε το 37ο γκολ του, αυτό που χάρισε τη νίκη στους Ρεντς με μόλις 10 λεπτά να απομένουν. Ο ρυθμός σκοραρίσματος του Στάριτζ στο Άνφιλντ είναι χειρότερος από μόλις έναν άνθρωπο στην ιστορία της Λίβερπουλ. Του Τζορτζ Άλαν, που σημείωσε 41 στα πρώτα 50 ματς του πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Ένα στατιστικό που δείχνει πόσο εκπληκτικός είναι ο Στέρλινγκ από όταν υπέγραψε στη Λίβερπουλ.
ADVERTISEMENT
Το ότι το γκολ ήρθε από μια ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ αξίζει να σημειωθεί, αφού οι δυο τους περισσότερο από ποτέ κουβαλούν την ευθύνη των γκολ και του επιθετικού παιχνιδιού, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο Σουάρες αποχωρώντας.
Τα γκολ του Στάριτζ έφεραν 20 βαθμούς πέρυσι για τη Λίβερπουλ, περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη στο Πρωτάθλημα, ενώ η προοπτική του Στέρλινγκ είναι τεράστια. Στην πρεμιέρα δεν είχαν τόσο καλή συνεργασία, αλλάζοντας μόνο πέντε επιτυχημένες πάσες στο 90λεπτο, αλλά το γεγονός  ότι μία από αυτές τις στιγμές έφερε τη νίκη υπογραμμίζει τη σημασία του νέου SAS στο να ξεπεράσει ο σύλλογος το κενό που άφησε ο αξίας 75 εκατομμυρίων Ουρουγουανός.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν έδειξε σταθερή αξία στο ντεμπούτο του, ολοκληρώνοντας 66 από τις 69 πάσες που δοκίμασε και έχοντας καλή επαφή με τη μπάλα, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα. Αλλά αν ένας παίκτης ξεχώρισε στο  Άνφιλντ, αυτός ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ, το γκολ και η ασίστ του οποίου έκριναν το ματς.
Ο Στέρλινγκ έδειξε σημάδια, τόσο στην προετοιμασία, όσο και στο πρώτο ματς, ότι ίσως κάνει το βήμα για το επόμενο επίπεδο φέτος στη Λίβερπουλ. Είναι κάτι που έθιξε και ο Ρότζερς και παρότι ο προπονητής των Ρεντς είναι πάντα πρόθυμος να μιλήσει με καλά λόγια για τους παίκτες του, υπάρχει η αίσθηση ότι ο ενθουσιασμός του είναι μεγαλύτερος για τον τρομερά χαρισματικό 19χρονο.
«Σημείωσε 10 γκολ πέρυσι και αυτό το παιδί γίνεται συνέχεια καλύτερο», τόνισε την προηγούμενη βδομάδα και πρόσθεσε. «Η εξέλιξή του έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Είναι πολύ πάνω από το επίπεδο που ήταν όταν πρωτοήλθε. Τακτικά και τεχνικά. Αλλά αυτό που είναι υπέροχο να βλέπεις στον Ραχίμ ειναι η ωριμότητά του. Έχει γίνει ένας εξαιρετικός νέος, σηκώνοντας όλες τις ευθύνες. Βρίσκεται σε καλή πορεία σε κάθε μέρος του παιχνίδια. Πλέον πρέπει απλά να διατηρήσει την αφοσίωση στη δουλειά του. Είναι μόλις 19, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια ξεχωρίζει και είναι ένα φοβερό ταλέντο».
Το "ένας εξαιρετικός νέος" ίσως ξεπερνάει τα όρια, αλλά ο Στέρλινγκ εξελίσσεται πολύ καλά και σταδιακά φτάνει σε κορυφαίο επίπεδο για κάθε ταλαντούχο παίκτη στον κόσμο, όχι μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ. Με τις φήμες που θέλουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να γλυκοκοιτάζει την περίπτωσή του να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ίσως οι επαφές για ανανέωση του συμβόλαιο του πρέπει να ξεκινήσουν. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: