Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με Ιβάν – Μελισσανίδη»

orfanos090-610x350
Στον Arena FM 894 φιλοξενήθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.  Μίλησε για την επίσκεψη του στην Παναγία Σουμελά και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Ορφανός:
Για το γεγονός πως βρέθηκε στην Παναγία Σουμελά:
“Πρέπει να βρίσκομαι εκεί και είναι μεγάλη τιμή. Πάνω από δύο δεκαετίες πηγαίνω εκτός αν υπάρχει εκπροσώπηση άλλη από το κόμμα. Ορθοδοξία και ελληνισμός είναι κάτω από τα φτερά της Παναγιάς, μας δίνει δύναμη και αισθάνθηκα ότι χιλιάδες πολίτες έπαιρναν μια ώθηση. Η Παναγία Σουμελά είναι συνδυασμένη με τον Ποντιακό πολιτισμό καθώς είναι συνέχεια της Παναγίας Σουμελά από την Τραπεζούντα. Είναι μια συνέχεια και ένα μήνυμα για όσες θυσίες έγιναν”.
Για τους Σαββίδη και Μελισσανίδη που βρέθηκαν εκεί:
“Έγινε μια αναφορά για την παρουσία του και την βοήθεια που έχουν παράσχει στην Μονή. Το ανέφερε ο πρόεδρος της Μονής και το ανέφερε και ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων Καλπακίδης. Είναι αυτή την στιγμή στο επίκεντρο των αθλητικών πραγμάτων και προσπαθούν να επαναφέρουν τον ανταγωνισμό που έχει χαθεί. Έχοντας ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γίνεται πιο ενδιαφέρον και πιο ενδιαφέρον. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει στην 12η θέση και αυτό σημαίνει λιγότερες ομάδες σ ε Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει τελευταία. Το δεύτερο που συζήτησαν ήταν οι εγκαταστάσεις και για την Αγία Σοφία της ΑΕΚ και για τις σκέψεις του Σαββίδη. Ήταν ενδιαφέρον γιατί μπορούν να τα υλοποιήσουν και δεν τα έλεγαν για να τα λένε”.
Για το τι είπε ο Μελισσανίδης για το γήπεδο της ΑΕΚ:
“Μου είπε πως θα το κάνουν το γήπεδο. Του είπα πως στην Βουλή που συζητήθηκε και το προπονητήριο του ΠΑΟΚ που εισηγήθηκα και είπα και ορισμένα λόγια και για το γήπεδο της ΑΕΚ και την ιστορικότητα της ομάδας. Είπα πως είναι από τις ομάδες που πρέπει να έχουν στέγη. Έχουν καταθέσει φάκελο για να βγάλουν την άδεια. Όταν γίνεται ένα βήμα που λύνει ένα πρόβλημα είμαστε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ενός σχεδιασμού. Έχω κατηγορηθεί από νότιους που βοηθώ τις ομάδες αλλά δεν αλλάζει αυτό. Το υπουργείο πρέπει να αφαιρεί εμπόδια. Αυτό σημαίνει συνεισφορά”.
Για τα όσα συζήτησε με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Δεν προχωρήσαμε σε μεγάλη συζήτηση γιατί είχε γύρω εκατοντάδες άτομα. Όλες οι κινήσεις του Σαββίδης θέλουν να κάνουν πιο μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Όσο αναφορά το αθλητικό κέντρο του δίνει την ικανότητα να κινηθεί πιο επιθετικά και αποφασιστικά. Αν θες να φτιάξεις μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις τον χώρο να το υποστηρίξεις. Δεν κάναμε καμία συζήτηση στην προχθεσινή επαφή για γήπεδο. Συζητήσαμε να βρεθούμε και να τα πούμε στο μέλλον. Επίσης, έκαναν και μια δεκάλεπτη συζήτηση οι δυο τους. Αυτό που άκουσα ήταν πως θέλουν να δυναμώσουν τις ομάδες τους τόσο όσο το πρωτάθλημα να μην τελειώνει με το που ξεκινάει”.
Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ:
“Διάβαζα ένα ρεπορτάζ και έλεγε πως το 90% των χρημάτων για μεταγραφές τα έβαλε ο Ολυμπιακός. Ο Ισχυρότερος δυνάμωσε και άλλο. Ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες μεταγραφές θα χρησιμοποιήσει και νέα παιδιά και ελπίζω να έχει το πρωτάθλημα από όλες τις πλευρές καλύτερη δυναμική και ανταγωνισμό”.
Για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ:
“Με μια ρύθμιση στην Βουλή ζητήσαμε οι ομάδες να πάρουν προσωρινή αίτηση από την εφορία. Υπάρχουν ονόματα που λείπουν από την Α΄ κατηγορία. Είναι ο Άρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα, η ΑΕΚ και αν βάλουμε τον Ολυμπιακό Βόλου με τα δικά του χαρακτηριστικά θα δούμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Β’ εθνική. Πρέπει να βρούμε μια κατεύθυνση πιο αποτελεσματική”.
Για την Αμφίπολη:
“Έρχεται την κατάλληλη στιγμή ένα μήνυμα καταλυτικού χαρακτήρα. Το μέγεθος του τάφου που είναι περίπου το διπλάσιο του Φιλίππου αναδεικνύει την Μακεδονία του Αλεξάνδρου. Δείχνει στους δίπλα πως και τα αγάλματα που χρησιμοποιούν ως επειχηρήματα τους γυρίζουν εναντίον τους και τους Ελληνοποιούν. Θέλησαν να υιοθετήσουν ιστορική προσέγγιση και έρχεται αυτό και χτυπάει την θεωρία που στήριζαν. Θα είναι ένα μεγάλο γεγονός που φέρνει ξανά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στο προσκήνιο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: