Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο... ανοιχτόμυαλος Φαν Χάαλ!!

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr για την ανάλυση της πρεμιέρας του Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελικά αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε ο Ολλανδός. Η Σουόνσι έφυγε με μεγάλη νίκη από το «Ολντ Τράφορντ» στο πρώτο… σοκ της σεζόν. Ήταν κάτι που θύμισε έντονα τις ημέρες του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο των κόκκινων διαβόλων…
ADVERTISEMENT
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν ξαφνιάστηκε από το 3-4-1-2, με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Φαν Χάαλ. Εκείνο που ξάφνιασε ήταν οι επιλογές του. Ο Τάιλερ Μπλάκετ έπαιξε ως αριστερό στόπερ, με τον Τζες Λίνγκαρντ να παίζει όλη την πλευρά στα δεξιά. Στο ημίχρονο ο Φαν Χάαλ αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα και η Γιουνάιτεντ πλέον έπαιζε με 4-2-3-1. Η αμυντική… επανάσταση των τριών είχε άδοξο τέλος.
Ki surprises the hosts
Μέχρι εκείνο το σημείο η Σουόνσι προηγούταν με μία έξοχη αντεπίθεση, που τελείωσε ιδανικά με το γκολ του Κι. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο 53’, όμως τελικά η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μάχη στη μεσαία γραμμή, κάτι που σταδιακά τους οδήγησε στις μακρινές μπαλιές προς την επίθεση. Γι’ αυτό τον λόγο ο Φαν Χάαλ έβαλε και τον Φελαϊνί. Όμως, τίποτα καλό δεν βγήκε από αυτό. Αντίθετα, εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι, που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, για να κάνει ο Σίγκουρντσον το 1-2.
Temporary levelness courtesy of the captain
Ο Φαν Χάαλ μπορεί να έδειξε ότι είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες, αλλάζοντας σύστημα στο ημίχρονο, ενώ δεν κατηγόρησε τους παίκτες του για την ήττα. Το θέμα είναι ότι έχασε στο ντεμπούτο του, ενώ η εμφάνιση της Γιουνάιτεντ ήταν πολύ κακή. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει άμεσα τα πλάνα του…


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: