Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μην μιλάς, μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς!!

Στις ήττες άπαντες απογοητεύονται. Αρχίζει η κινδυνολογία, οι υπερβολές, η ισοπέδωση των πάντων και το κράξιμο. Στις νίκες, να οι παχυλοί τίτλοι, οι κουβέντες όλων περιλαμβάνουν λέξεις όπως μετάλλιο, βάθρο και άλλα παρεμφερή ενώ ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος.

Μην μιλάς, μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Η αλήθεια, όμως, είναι-πάντα-κάπου στη μέση. Μετά τη συντριβή από τη Λιθουανία πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για πρόωρο αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, άλλοι πάλι έκαναν λόγο για Βατερλό ανάλογο των προηγούμενων δύο ετών και πάει λέγοντας. Μετά τις νίκες επί των Σλοβένων και της Νέας Ζηλανδίας, η κουβέντα και το κλίμα γύρισαν εκ νέου.
Και κάπου εδώ έρχεται ο Νταλάρας να πει «μην μιλάς (μετά τις ήττες), μην γελάς (μετά τις νίκες) κινδυνεύει η Ελλάς». Και στη μία περίπτωση (της απογοήτευσης μετά από κάποια μεγάλη ήττα), αλλά και στην άλλη (του ενθουσιασμού μετά από κάποια μεγάλη νίκη) χρειάζεται πάνω από όλα διαχείριση της κατάστασης. Η Εθνική εκτός από πλούσιο ταλέντο και παίκτες με λαμπρό μέλλον, διαθέτει και μονάδες με φοβερή εμπειρία και πολλές παραστάσεις στην πλάτη τους.
Μπουρούσης, Ζήσης, Πρίντεζης μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας και φυσικά υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη η ομάδα να καταφέρει να διαχειριστεί όποια κατάσταση της προκύψει κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. «Ξεχνάς τι έγινε χθες και δεν σκέφτεσαι τι έρχεται αύριο». Ετσι πρέπει η «γαλανόλευκη» να αντιμετωπίζει κάθε ματς στα γήπεδα της Ισπανίας. Με τον ίδιο τρόπο και τα φιλικά.
Υ.Γ: Την Τετάρτη η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Τουρκία. Εξαιρετική ευκαιρία να βρεθεί ο κόσμος στις εξέδρες και να μπιζάρει τους διεθνείς. ξεπροβοδίζοντάς τους ουσιαστικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Υ.Γ. 1: Ο Αντετοκούνμπο θα αφήσει εποχή. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως δεν είναι ακόμη έτοιμος. Και εδώ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή και ο Ελληνας γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά από την άλλη όσοι περιμένουν να βάζει 20αρες σε κάθε ματς κάνουν μεγάλο λάθος. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένους τομείς αυτή την στιγμή και το κάνει σχεδόν τέλεια. Δίνει ενέργεια. απεριόριστη, παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, ριμπάουντ και εξαιρετικές άμυνες. Οταν μάλιστα μπει και ο Καλάθης, ο Αντετοκούνμπο θα ανέβει ακόμη περισσότερο.
Υ.Γ.2: Εκτός από ικανότητα, μια τέτοια διοργάνωση χρειάζεται και τύχη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τύχη μάς έχει γυρίσει την πλάτη για τα καλά. Μακάρι αυτό να αλλάξει φέτος.


Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: