Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μια από τις κούρσες που καθιέρωσαν τον «Πέρι»

Σαν σήμερα το 2002 ο Περικλής Ιακωβάκης έκανε μια από τις κούρσες που τον ανέδειξαν στον κορυφαίο Έλληνα εμποδιστή, καταρρίπτοντας το στοιχειωμένο πανελλήνιο ρεκόρ του Θανάση Καλογιάννη.

Μια από τις κούρσες που καθιέρωσαν τον «Πέρι»
Όταν ο Περικλής Ιακωβάκης αποφασίσει να κρεμάσει τα σπάικς του, θα μιλάμε όχι μόνο για τον κορυφαίο Έλληνα εμποδιστή αλλά και για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών που αναδείχθηκαν από τη χώρα μας.

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, στις 19/8/2002 έγραψε ένα από τα πρώτα κεφάλαια της τεράστιας καριέρας του. Κατέρριψε το «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ του Θανάση Καλογιάννη (48.80) που κρατούσε από τις 19/7/1987.

Στο μίτινγκ του Λιντς πέτυχε επίδοση 48.66, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα. Από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής του είχε δείξει ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Το 1998 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Εφήβων της Γαλλίας. Στην ίδια χώρα, πήρε την τρίτη στο Παγκόσμιο των Ανδρών το 2003. Η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν το 2006, όταν στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στη Σουηδία.

Και δεν ήταν μόνο οι διακρίσεις του, αλλά η συνέπειά του και η σταθερότητά τους στο υψηλότερο επίπεδο και τις μεγάλες επιδόσεις. Το Πανελλήνιο Ρεκόρ είναι φυσικά δικό του, με 47.82.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: